۴ خرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۰۵

تأثیر دارچین در پیشگیری از آلزایمر

تأثیر دارچین در پیشگیری از آلزایمر

آیا ادویه قهوه ای رنگ دارچین که عطر منحصر به فردی دارد می تواند با تأثیرات بیماری آلزایمر مبارزه کند؟ این پرسشی است که دو دانشمند دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا به آن پاسخ داده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روشنی جورج و دونالد گراوز نتایج تحقیقات خود را در مجله بیماری آلزایمر به چاپ رسانده اند.

بیماری آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است، بیماری انحطاط عصبی که به صورت پیش رونده طی زمان وخیم تر می شود و سلولهای مغزی را از بین می برد. تاکنون هیچ درمانی برای آن پیدا نشده و حتی علت اصلی آن نیز شناسایی نشده است.

این درحالی است که دو ترکیب کشف شده در دارچین با نامهای "cinnamaldehyde" و "epicatechin" در تلاش برای مبارزه با این بیماری نویدبخش بوده اند. براساس اظهارات این دو محقق این ترکیبات می توانند از پیشرفت و تغییراتی که بیماری در سلولهای مغز ایجاد می کند، جلوگیری کند.

یک پروتئین با نام tau نقش مهمی در ساختار نورونها و همچنین کارکرد آنها ایفا می کند و عامل تجمع میکرولوله های یک سلول است.

جورج گفت: این پروتئین در بیماری آلزایمر متراکم می شود. وقتی که این پروتئین به طور مناسب به میکرولوله هایی که ساختار لوله را شکل می دهند متصل نمی شود، تمایل به تراکم و انباشتگی پیدا می کند و فیبرهای انحلال ناپذیر را در نورون شکل می دهد. هرچقدر که پیرتر می شویم بیشتر در معرض این شرایط قرار می گیریم، اما بیماران مبتلا به آلزایمر اغلب مقادیر قابل توجهی دچار این حالت می شوند.

استفاده از cinnamaldehyde به عنوان ترکیبی که عامل بوی دارچین است که می تواند از گره های tau جلوگیری کند.

حفظ tau از فشار اکسایشی از تجمع این پروتئین جلوگیری می کند. به این منظور cinnamaldehyde به بقایای آمینو اسید cysteine متصل می شود. بقایای cysteine در رابطه با تغییرات آسیب پذیر هستند، فاکتوری که خود عامل رشد و توسعه بیماری آلزایمر است.

دیگر ماده ای که در این تحقیق مورد توجه قرار گرفت، Epicatechin بود که در غذاهایی چون شکلات وجود دارد و یک آنتی اکسیدان قدرتمند است. این ماده نه تنها آتش اکسایش را فرو می نشاند، بلکه به وسیله اکسایش فعال می شود بنابراین این ماده می تواند با cysteines در رابطه با پروتئین tau به شیوه مشابهی تعامل برقرار کند.

اگرچه این تحقیق نوید بخش بوده اما هنوز هم راه طولانی برای پی بردن به این که این درمان روی انسان هم کار می کند یا خیر وجود دارد، از این رو محققان نسبت به مصرف بیش از حد دارچین با هدف پیشگیری از آلزایمر هشدار داده اند.

کد خبر 2062489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha