۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۵۶

اجرای 15 پروژه تحقیقاتی تولید ماده اولیه دارو در دانشگاه علوم پزشکی تهران

اجرای 15 پروژه تحقیقاتی تولید ماده اولیه دارو در دانشگاه علوم پزشکی تهران

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تاکنون 10 قلم داروی مورد نیاز کشور در مرکز رشد این دانشگاه تولید و عرضه شده است، گفت: علاوه بر این 15 پروژه در زمینه تولید مواد اولیه از سوی وزارت بهداشت به این دانشگاه واگذار شده است.

دکتر اکبر فتوحی در گفتگو با خبرنگار مهر ساختار پژوهشی این دانشگاه را پروژه محور دانست و افزود: در این راستا محققان بر اساس پروژه پژوهشی که اجرا می‌کنند گرنت پژوهشی دریافت خواهند کرد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به حجم پروژه‌های پژوهشی این دانشگاه، اظهار داشت: در سال 90 تعداد هزار و 800 پروژه تحقیقاتی و در سال 91 تعداد 2 هزار پروژه تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه‌ها در حوزه‌های بالینی، بهداشت، مدیریت، تجهیزات پزشکی و نرم افزار بوده است، ادامه داد: علاوه بر این در 2 سال اخیر معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه‌ای به تولید مواد اولیه داشته که در این راستا تحقیقاتی انجام شده است.

فتوحی با اشاره به جزئیات این تحقیقات یادآور شد: در این راستا 15 پروژه در حوزه تولید مواد اولیه داروهای مورد نیاز کشور به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار شده که برخی از این پروژه ها به ثمر رسیده است.

وی همچنین از تولید دارو در مرکز رشد این دانشگاه خبر داد و خاطر نشان کرد: محققان مرکز رشد موفق به تولید 10 قلم دارو شدند که در حال حاضر به بازار عرضه شده است که با برطرف شدن نیازها، کشور از واردات این داروها بی نیاز شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین با اشاره به رتبه این دانشگاه در حوزه تولید علم، اضافه کرد: بر اساس رتبه بندی وزارت بهداشت، این دانشگاه برای یازدهمین دوره رتبه اول را در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی به دست آورد.

فتوحی به رتبه این دانشگاه در ISI و اسکوپوس اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 2012 بر اساس نمایه ISI و اسکوپوس پس از دانشگاه آزاد رتبه دوم کشوری را در حوزه تولید علم به دست آوردیم.

وی یادآور شد: این دانشگاه در سال 2012 نسبت به 2011 رشد 23 درصدی در تولیدات علمی در اسکوپوس داشته است.

به گزارش مهر، برخی از دستاوردهای مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران شامل موارد ذبل می‌شود:

اینترفرون آلفا/ با خاصيت ضد ويروس و تحريک كننده سيستم ايمنی در درمان لوسمی، كارپوس ساركوما وابسته به ايدز و هپاتيت نوع B،  Cو D مورد استفاده قرار می‌گيرد.

EPO/ اریتروپوئیتین(EPO) یک هورمون گلیکوپروتئینی اسیدی است که در درمان کم خونی به ویژه کم خونی ناشی از نارسایی کلیه استفاده می‌شود.

GCSF/ داروی شیمی درمانی

اینتر فرون آلفا پگیله/ داروی درمان بیماری‌های هپاتیت C و B
دفروسیروکس/ دارو برای تسهیل دفع آهن در بیماران تالاسمی

اینتر فرون بتا b-1/ کاهش تعداد حملات عودکننده در بیماری ام اس

واکسن کونژوگه هموفیلوس آنفلوآنزای تبپ B/

آنتی توکسین‌های بوتولینوم

فاکتور 8 انعقادی به صورت نو ترکیب

سنتز نیمه صنعتی داروی ضد نئوپلاسم ایماتینیب

تولید نیمه صنعتی ماده موثره دارویی (API) داروی آنتی ویرال اسلتامیویر

کد خبر 2062914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha