دکتر رحمت الله افشار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بیشترین آمار بیماران مبتلا به سرطان ریه در شهرستان گچساران هستند که ممکن است به علت آلودگیهای ناشی از چاههای نفتی در این شهرستان باشد.
وی بیان کرد: پس از سرطان ریه، سرطان معده شایعترین سرطان دراین استان است که بیشترین میزان آن در شهرستان بویراحمد گزارش شده است.
سرطان سومین عامل مرگ و میر در استان
افشار سرطان را سومین عامل مرگ و میر در این استان پس از تصادفات جاده ای و بیماری های قلب و عروق دانست و گفت: هم اکنون 406 بیمار سرطانی برای دریافت دارو به معاونت غذا و دارو مراجعه می کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: داروی مورد نیاز بیماران سرطانی در استان از سوی این معاونت در اختیار آنها قرار میگیرد.
افشار بیان داشت: خوشبختانه هیچ مشکلی در تامین داروهای مورد نیاز بیماران وجود ندارد و داروهای شیمی درمانی به طور مرتب در بیمارستان امام سجاد عرضه میشود.
وی گفت: این معاونت در تامین هزینه داروها نیز به بیماران سرطانی تا سقف دو میلون تومان کمک میکند.
افشار افزود: داروهای مخدر مسکن نیز در این معاونت به صورت سهمیهای به بیماران سرطانی عرضه میشود.
قلیان خطرناکتر از سیگار
وی تصریح کرد: استعمال دخانیات دلیل بسیاری از سرطانهای ریه، حنجره، دهان و حلق، مری، مثانه، معده، سرطان مغز و استخوان و عامل بسیاری از بیماریهای کلیه، لوزالمعده و گردن است.
افشار با اشاره به مصرف بالای قلیان در استان، آن را یک دخانیات خطرناک دانست و اظهار داشت: میزان و نوع عوارض جسمی و روانی استعمال قلیان از سیگار و سایر مواد دخانی بیشتر و متنوع تر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مرطوب بودن راههای هوایی و مجرای خروج دود قلیان، موجب تشدید عوارض مصرف آن شده و با ورود میکروبها و قارچ ها به همراه دود قلیان به دستگاه تنفس، عفونتهای مزمن در بدن ایجاد میشود.
نظر شما