به گزارش خبرنگار مهر، حسین بلندی ظهر دوشنبه در نخستین گردهمایی "اعضای شوراهای جذب هیئتهای علمی" که با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، شماری از مدیران محلی و جمع کثیری از معاونان آموزشی مراکز آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سالن آمفی تئاتر این مرکز علمی برگزار شد، بیان داشت: در حال حاضر 27 هزار و 552 عضو هیئت علمی تمام وقت وجود دارد که از این بین 19 هزار و دو عضو هیئت علمی به صورت نیمه وقت مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همچنین نزدیک به 50 هزار استاد حق التدریس مشغول به آموزش هستند که این تعداد عدد قابل توجهی از ساعات آموزشی را به خود اختصاص داده اند، با این تفاسیر بیش از 50 هزار نفر در بخشهای مختلف فعالند که همگی در حال ساماندهی هستند.
سیر نزولی جذب هیئت علمی
بلندی با ارائه آماری از جذب هیئتهای علمی طی سالیان اخیر اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی در حد فاصل زمانی سال 89 تا سال گذشته به ترتیب 57 هزار، 30 هزار و یکهزار و 760 عضو هیئت علمی را طی فراخوانی به عنوان نیاز علمی این مجموعه اعلام کرد.
وی اضافه کرد: در گذشته از محصل رشته کارشناسی ارشد تا دکتری در هیئتهای علمی جذب می شدند، اما از این پس رویه کاری بر اصل طرح جامع آموزشی مبتنی خواهد بود.
به گفته معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، تأیید صلاحیت علمی و آموزشی گروه معارف طبق قوانین بر عهده مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی است و باید به این نکته توجهی ویژه داشت.
اهمیت بارز شورای جذب هیئت علمی
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بارز شورای جذب هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طبق مصوبات قانونی عملاً آینده مراکز دانشگاهی به طور مستقیم وابسته به شورای جذب هیئتهای علمی است.
بلندی افزود: در حال حاضر کمیسیون ماده یک شورای جذب هیئتهای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل و در استانهای مختلف تشریح شده است و ساز و کارهای آن پس از بحث و بررسی به مراکز مختلف ابلاغ می شود.
وی تصریح کرد: مربیان در خصوص ارتقای سطح علمی خود می توانند دانشجوی دوره دکتری شوند با این شرط که تأیید صلاحیتشان را از شورای جذب هیئتهای علمی اخذ کنند، معنای دیگر این بحث آن است که نبود تأییدیه مجموعه مذکور مانعی برای حضور مربی برای حضور و تحصیل در رشته دکتری است.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در بیانی ساده اموری نظیر ارتقای سطح مربیان، اخذ تأیید صلاحیت عمومی مربیان، تبدیل وضعیت، ارتقای استادان و عملاً آینده هیئتهای علمی به این شورا مربوط می شود، در چنین شرایطی وظیفه اعضای این هیئتها امری بسیار سنگین تلقی می شود.
افزایش حیطه اختیار شورای جذب هیئت علمی استانی
وی از جذب هیئتهای علمی به صورت استانی خبر داد و بیان داشت: نکته حائز اهمیت دیگر در مباحث جذب اعضای هیئتهای علمی دانشگاه های آزاد اسلامی تغییر رویکرد از جذب واحدی به جذب استانی است.
بلندی ادامه داد: اگر این شورا در استانی برای جا به جایی عضو هیئت علمی از واحدی به واحد دیگر تصمیم گیری کند، این امر لازم الاجراست.
وی یادآور شد: همچنین این هیئت امنا علاوه بر اجرای اموری نظیر جذب و نقل و انتقال اعضای هیئت علمی در واحدهای مستقر در استان خود، نحوه چینش و گسترش این هیئتها را نیز بر عهده می گیرد.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بدین ترتیب کار نقل و انتقال اعضای هیئت علمی از استانی به استان دیگر به دور از هرگونه رانتی طبق قوانین مصوب و با مجوز شوراهای جذب هیئت علمی استانهای مبدأ و مقصد صورت اجرایی به خود می گیرد.
حضور استبدادی استعمارگران در خلاء علمی
وی یکی از عوامل و اسباب حضور استبدادی استعمارگران سلطه طلب در نقاط مختلف جهان را خلاء علمی موجود در آن نقاط خواند و عنوان داشت: با نگاهی به کشورهای پیشرو در مقوله های علمی در می یابیم که یکی از مسائل مورد توجه آنها تربیت نیروهای انسانی کارآمد است.
بلندی اضافه کرد: در دنیای امروز برخورداری از منابع طبیعی دیگر به عنوان معیار و ملاکی برای قدرتمند دانستن ملل محسوب نمی شود، بلکه مدیریت منابع خود را به عنوان اصلی اصولی در این زمینه مطرح ساخته است.
وی اظهار داشت: وجود نیروهای انسانی کارآمد نه تنها معضلات کشورهای پیشرو در علوم را مرتفع می سازند بلکه با ارتقای سطح، به سایر ملل جهان صادر می شوند تا مشکلات آنها را نیز برطرف کنند، حال آنکه در سایه چنین رویکردی به طور تدریجی باب استعمار و حاکمیت استبداد به روی سلطه گران و سلطه طلبان گشوده می شود.
تبدیل دانشگاه به میدان نبرد با دشمن
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی مراکز علمی کشور را میدان اصلی نبرد با دشمنان در شرایط کنونی خواند و افزود: در حال حاضر ایران اسلامی در شرایطی قرار گرفته که باید کشور تا بن دندان وابسته به دیگران در بیش از سه دهه گذشته را به کشوری مستقل، قدرتمند و ام القرای جهان اسلام بدل سازند.
وی بیان کرد: امروز تحریمها اقتصادی از سوی غرب علیه کشورمان در حال اعمال است، فشارهایی از این دست از نبود تحمل در سلطه گران برای ظهور و بروز قدرتی مانند ایران به رهبری ولایت فقیه گواهی می دهد.
این مسئول با تکیه بر گوشه ای از فرمایشات گرانسنگ رهبر فرزانه انقلاب پیرامون دانشگاه و دانشگاهیان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با درایتی بی نظیر به مانند همیشه طی پیش بینیهای ژرف اندیشانه خود استادان دانشگاه را فرماندهان و دانشجویان را افسران خط مقدم مقابله با جنگ نرم دشمن خواندند.
تحقق اهداف هیئتهای علمی مهمترین مؤلفه آموزش عالی
مديركل دفتر استخدام هيئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه تحقق اهداف هیئتهای علمی مهمترین مؤلفه آموزش عالی است، گفت: هدف از تشکیل این گردهمایی در نخستین دوره خود در این اشل گسترده آشنایی اعضای هیئتهای علمی با قوانین مصوب جدید و نحوه اجرای درست آنهاست.
اصغر كشتكار ادامه داد: در حال حاضر سیاست کلی دانشگاه آزاد اسلامی بر اصل رفع ایراد قوانین مربوط به جذب هیئتهای علمی مراکز دانشگاهی مندرج در مفاد قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی استوار است.
وی تصریح کرد: در این زمینه باید کاستیهای موجود مرتفع شود تا این مباحث طی مدت زمان کوتاهی اساس هیئت علمی، ارتقای این مجموعه و جذب نیرو برای گسترش آن با حضور افرادی مؤمن، ولایی و متخصص را تحقق بخشیده و جایگاه شایسته ای را برای دانشگاه آزاد اسلامی رقم زند.
این مسئول اضافه کرد: بدون تردید کیفیت، تعهد و تخصص هیئتهای علمی مراکز دانشگاهی در راستای کیفی سازی آموزش یکی از مهمترین مؤلفه آموزش عالی است، تحول در این بعد پراهمیت می تواند توسعه در سایر سویه های علمی را سبب شود.
تغییر دیدگاه انتقادی به نگاهی مثبت از سوی مردم به دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن نیز در این مراسم از تغییر دیدگاه انتقادی به نگاهی مثبت از سوی مردم به دانشگاه آزاد اسلامی سخن به میان آورد و بیان داشت: همه معلم هستیم و شرافت همه ما به این شغل شریف است.
علیرضا ایرانبخش با اشاره به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی از زمان حضور ریاست جدید، افزود: از زمان حضور دکتر دانشجو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دستاوردی بزرگ همچون تغییر دیدگاه انتقادی به نگاهی مثبت از سوی مردم به این مجموعه به حقیقت پیوست.
وی حاکمیت ارزشهای اسلامی در دانشگاه آزاد را به عنوان دیگر دستاورد مجموعه مدیریتی کنونی دانست و افزود: امروز وجود رنگ و بویی مضاعف از مباحث اسلامی و انقلابی در دانشگاه آزاد اسلامی حاصل وجود مدیریتی مناسب بر این خانواده بزرگ است.
این مسئول اضافه کرد: سومین دستاورد مدیریت کنونی ارتقای سطح رضایتمندی در دانشگاه آزاد اسلامی است که باید قدردان آن بود.
نظر شما