به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دورۀ انتخابات ریاست جمهوری ایران امروز در جمع تعدادی از متخصصان و خبرگان عرصۀ سیاستگذاری فناوری و توسعۀ صنایع دانش بنیان افزود: در زمان جنگ، نیروها خود حرکت می کردند و نقش فرمانده این بود که به جای دستور پیشروی، فقط در مواقعی به آنها بگوید برگرد! دکتر جلیلی گفت: حالا هم دولت باید به نحوی رفتار کند که همۀ استعدادها خود به حرکت درآید و فقط در مواقعی دولت آنها را کنترل کند. به گفته جلیلی، امروز اینگونه است که هر استعداد و ظرفیتی بخواهد در کشور به حرکت درآید، باید نگران این باشد که برای کسب مجوز و انجام امور اداری مربوطه باید چه مصیبتی بکشد و چه موانع بزرگی را در دولت پشت سر بگذارد. دکتر جلیلی افزود: ظرفیتهای سخت افزاری، نرم افزاری و انسانی در ایران، مزیت نسبی نظامند که باید از آنها به خوبی استفاده شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: دانش آموختۀ ما به جای اینکه دنبال کار باشد، باید دنبال کارآفرینی باشد؛ اما مطمئنا رسیدن به این شرایط هم دشواری دارد و هم با مقاومتهایی -عموماً از جانب دستگاههای دیوان سالار- روبروست.
جلیلی گفت: اگر می خواهیم به اقتصاد دانش بنیان بها بدهیم، باید مجموعۀ سیاستهای ما به این سمت باشد و تقابلی ایجاد نکند؛ مثلا نباید دلال بازی سودآور باشد. به گفته این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، اگر پزشکی به این نتیجه برسد که با واردات گوشی موبایل به سودی بیشتر می رسد، معلوم است که مجموعۀ سیاستهای ما در جهت اقتصاد دانش بنیان نیست.
به گفته جلیلی، فرجام تولید باید مشخص باشد تا برای تولیدکننده انگیزه سازی کند. او افزود: بعضی وقتها خود دستگاههای دولتی هم مشتری محصولات خودشان یا تولیدات داخلی نیستند؛ مثلا در مسئلۀ چای بااینکه گفته می شد چه مقدار چای داخلی در انبارها مانده، دستگاههای دولتی هم موظف به خرید چای داخلی نشدند تا تولیدکنندۀ ایرانی با زیان و بی انگیزگی مواجه نشود.
کاندیدای گفتمان «مقاومت و پیشرفت» انسجام بخشی بروکراتیک را از نیازهای مهم پیش روی رئیس جمهور آینده توصیف کرد و گفت: الان در بعضی وزارتخانه ها وضعیت طوری است که حتی معاونتها باهم همسو نیستند؛ مانند ماشینی که هر چرخش به یک سمت است. دکتر جلیلی افزود: باید به هرکسی که منتخب مردم شد، در جهت اصلاح این شرایط کمک کرد.
جلیلی همچنین گفت: «دربارۀ بعضی مسائل، نباید اکتفا به گزارشی دهی کرد. مثلا اگر یک سرپرست و نان آور خانه هرشب بیاید و گزارش مفصل بدهد که چرا نتوانسته نان تهیه کند، اهل خانه فقط یک یا دو شب می توانند از او بپذیرند و در نهایت توقع دارند که او واقعاً نان بخرد و بیاورد.»
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری بااشاره به انتقاد برخی از او که می گویند «طوری حرف نمی زنید که مردم خوششان بیاید» گفت: اگر مبنا این باشد که مردم از صحبت ما خوششان بیاید، با مردم صادقانه حرف نزده ایم.
وی ادامه داد: نباید وعده هایی داد که دور از انتظار و واقعیت باشد. ما اگر چهار سال خوب کار کنیم، ممکن است بتوانیم به اندازۀ شش یا هشت یا مثلا ده سال جلو برویم؛ ولی مطمئناً نمی توانیم به اندازۀ پنجاه سال جلو برویم. باید با مردم صادق باشیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین در پاسخ به سؤال یکی از حاضران دربارۀ سیاست خارجی اش گفت: «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و هر کشور دیگری پارادایمی دارد؛ اما بین پارادایم سیاست خارجی کشورها نقاط اشتراکی هم وجود دارد. از ضعفهای سیاست خارجی ما این است که نتوانسته نقاط اشتراک سیاست خارجی ما با دیگر کشورها را پیدا و از آنها به نفع منافع ملی استفاده کند.»
جلیلی افزود: چند سال پیش واکسنی را می خواستیم وارد کنیم؛ اما همان واکسن را کوبا هم با کیفیت قابل قبولی و قیمت کمتری داشت. در برابر اینکه ما آن واکسن را از کوبا وارد کنیم، مقاومتهایی صورت می گرفت. اما خوشبختانه ما در نهایت آن واکسن را از کوبا خریدیدم و علاوه بر آنکه آن واکسن برای ما ارزانتر تمام شد، فناوری آن هم به ایران منتقل شد.»
در این دیدار، مهندس میرزایی از مرکز همایشهای فناوری ریاست جمهوری، دکتر باقری مقدم از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر روحانی نژاد از مرکز تحقیقات مخابرات، دکتر شاه میرزایی از مرک پز ملی فضای مجازی، مهندس صابری از پارک فناوری پردیس، دکتر مظلوم از وزارت نفت، مهندس پیمانپاک از پژوهشگاه صنعت نفت، دکتر سالاری و مهندس سیفی از اتحادیۀ صنایع هوافضا، دکتر نقی زاده از دانشگاه علامۀ طباطبایی، دکتر صاحبکار از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سوزنچی از دانشگاه صنعتی شریف، فاطمی امین از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مهندس رفیعی از بنیاد نخبگان دانشگاه صنعتی شریف، دیدگاهها، انتظارات و سؤالات خود را از دکتر سعید جلیلی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در میان گذاشتند.
نظر شما