۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۳۷

حجت الاسلام غرویان در گفتگو با مهر:

تحمیل کاندیدا ناصالح بر مردم خیانت است/ آسیب فرهنگ عمومی از مناظره کاندیداها

تحمیل کاندیدا ناصالح بر مردم خیانت است/ آسیب فرهنگ عمومی از مناظره کاندیداها

قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: اگر کاندیدی فرد دیگری را از خود اصلح می داند، واجب است به نفع آن فرد کنار رود که در غیر این صورت کار حرامی انجام داده و به همه مردم خیانت کرده است.

حجت الاسلام محسن غرویان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اگر کاندیدی فرد دیگری را از خود اصلح دانست باید به نفع آن نامزد کنار کشد و این یک واجب شرعی است که اگر کسی از آن روی گرداند کار حرامی انجام داده و عواقب آن متوجه آن فرد خواهد شد.

وی ادامه داد: جایگاه ریاست جمهوری یک امانت بسیار مهم و ارزشمند است و طبق آیه قرآن آن کسی که صلاحیت بیشتری داشته باشد باید این امانت بزرگ الهی یعنی مردم و بیت المال را در دست گرفته و به درستی آن ها را مدیریت کند.

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: هرگاه مردم فرد اصلح را تشخیص دادند باید به او رای دهند و در این باره نباید انتخاب ما بر اساس قوم مداری، حزب و گروه گرایی باشد، بلکه باید معیارها و ملاک ها را مورد توجه قرار داد و مسئولیت را به فردی که اهلیت او بیشتر است، سپرد.

وی با اشاره به برخی ویژگی های رئیس جمهور اصلح افزود: رئیس جمهور باید از نظر دانش، توانایی، تجربه و عقل نسبت به دیگران خبره بوده و دارای درجه بالای تقوا، امانت داری، تجربه، اخلاق و خداترسی باشد.

حجت الاسلام غرویان تصریح کرد: این وظیفه منحصر به انتخاب ریاست جمهوری نشده بلکه باید در انتخاب مرجع تقلید نیز این معیارها را سنجید و از بین فقها، آن کسی که صلاحیت بیشتری در عمل دارد را انتخاب و از او تقلید کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحمیل ناصالح خیانت است، بیان کرد: اگر کسی برای کاری صلاحیت و آمادگی لازم را نداشته باشد و خود نیز بر این مسئله واقف بوده و خود را به مردم تحمیل کند، به تمام مردم خیانت کرده است.

آسیب مناظره بر فرهنگ عمومی

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از مناظره کاندیداها در سیما تصریح کرد: دروغ، تهمت و توهین ابزارهای غیر اخلاقی هستند که استفاده از آن در مناظره به فرهنگ عمومی آسیب جدی وارد می کند به طوری که هنوز آثار منفی مناظره دوره قبل ریاست جمهوری را در کشور شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه مناظره حالت حب و بغض را ایجاد می‌کند، ادامه داد: از نظر اخلاق مناظره آسیب‌های زیادی را به روح وارد می‌کند و در آن حال شیطان به حالت ظریفی فرد را وسوسه می‌کند تا به هر طریقی که شده بر حریف خود غلبه کند و او را اسکات کند.

حجت الاسلام غرویان اضافه کرد: مناظره اثرات هیجانی و لحظه‌ای دارد که قدرت تفکر را در بینندگان کم می‌کند و فرد نیز بر اسکات طرف مقابلش تکیه می‌کند نه اثبات حرف خودش که این بسیار خطرناک است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: علما مناظره را توصیه نمی کنند و تا حد امکان باید از آن خودداری کرد.

وی با اشاره به به اینکه ولی فقیه بر حضور با انگیزه مردم در انتخابات تاکید دارند، افزود: عده ای القا می‌کنند که فلان کاندید، رئیس جمهور می‌شود و رای مردم تاثیری ندارد و یا فلان کاندید مورد تایید رهبری است که باید گفت این گونه القائات برای مایوس کردن مردم از شرکت در انتخابات است و باید از این چنین بیانات جدا خودداری کرد و مقام معظم رهبری نیز هیچ کاندیدی را تایید نمی‌کنند و انتخاب به دست خود مردم است.

حجت الاسلام غرویان در پایان از همه مردم خواست تا با انگیزه قلبی و درونی پای صندوق های رای حضور داشته و به فرد اصلح رای دهند.

کد خبر 2064743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha