فرشته طائرپور نویسنده و تهیهکننده سینما در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که جلسه روز گذشته دوشنبه 6 خردادماه در دفتر مهدی عظیمی میرآبادی قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در وزارت ارشاد نزدیک به 2 ساعت به طول انجامید، گفت: این جلسه با حضور همایون اسعدیان، تقی علیقلیزاده و من به عنوان سینماگران مدافع بازگشایی و استقلال خانه سینما طی روندی که مورد توافق و رضایت همه صنوف سینمایی و چند هزار عضو آن باشد، برگزار شد.
وی ادامه داد: بحثهایی درباره موقعیت خانه سینما قبل و بعد از تعطیلی آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین عدم فعالیت سینماگرانی چون رخشان بنیاعتماد، ناصر تقوایی و ... مطرح شد.
وی توضیح داد: انتقادهای ما به شیوهای که برای بازگشایی خانه سینما و تشکیل چند صنف موازی توسط دولت اتخاذ شده و همچنین ارائه راهحلهایی که بطور واقعی و طبیعی میتواند وفاق بیشتری را میان اهالی خانه سینما و مسئولان ایجاد کند، برای هر مدیر منصف و آیندهنگری این معنا را خواهد داشت که سینماگران برای خروج دولت و سینما از محاق کنونی، حسن نیت کافی و آمادگی کامل برای همکاری دارند به شرط آنکه تعریف دولت از حوزه سینما تعریفی پادگانی نباشد.
طائرپور گفت: اگر مسئولان سازمان سینمایی که خود چنین وضعیت پیچیدهای را برای ارشاد و سینما ایجاد کردهاند واقعا قصد عبور از دعوا و حل اختلاف و بازگشایی خانه سینما را داشته باشند، شرایطی فراهم میکنند که عملیات بازگشایی خانه سینما در چارچوب اساسنامه اصلاح شده توسط دو نهاد خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط مجمع عمومی کنونی خانه سینما صورت گیرد.
عضو شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران ادامه داد: طبیعی است که قانونی شدن صنوف از مطالبات حقه آنها باشد اما شرط عقل و کار صنفی حکم می کند که صنوف سینمایی در فرایندی طبیعی و غیرفرمایشی مراحل قانونی شدن خود را در ثبت اسناد کشور پیگیری کنند و به سرنوشتی مشابه اتحادیه 2 دچار نشوند. اتحادیهای که تمام بنیه صنفی و اجرایی خود را از اختیارات واگذارشده دولتی میگیرد و از وزانت و وجاهتی برخاسته از گردهمایی طبیعی اکثریت تهیهکنندگان سینمای ایران برخوردار نیست.
نظر شما