فدا حسین مالکی صبح امروز در سالن تشریفات فرودگاه بین المللی زاهدان در گفتگو با مهر افزود: فروش سوخت به ساکنان روستاها و شهرهای حاشیه مرز بر اساس بند دو مصوبه هیئت وزیران برای معیشت مرزنشینان به تصویب رسیده است که در این رابطه از صبح امروز در بازارچه مرزی میلک از توابع شهرستان هیرمند و بازارچه مرزی کهک در شهرستان سراوان واقع در جنوب استان به طور رسمی آغاز می شود.
وی افزود: در این رابطه سهمیه هر حوزه توسط فرمانداری ها مشخص و در پایان هر ماه سود حاصله از فروش سوخت به حساب هر خانوار مرزنشین واریز می شود.
وی از قاچاق سوخت به عنوان یکی از معضلات کشور یاد کرد و ادامه داد: روزانه بیش از سه میلیون لیتر موادسوختی از کشور و از طریق مرزها خارج می شد که با اقدامات کنترلی انجام شده از قاچاق سوخت تا حدود زیادی جلوگیری شده است.
وی گفت: با مهار و اقدامات مناسب کنترلی در راستای مهار قاچاق سوخت صادرات قانونی موادسوختی از طریق مردم مرزنشین در دستور کار قرار گرفت که به همین منظور از امروز سهمیه های خاصی برای خانوارهای مرزنشین در نظر گرفته شده است.
مالکی اظهار داشت: موقعیت جغرافیایی استان و همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان با وجود بندر چابهار فرصت های مناسبی را برای توسعه و پیشرفت این منطقه فراهم کرده است و در همین زمینه نخستین طرح صدور مجوز برای مبادله ماهانه دو میلیون تومان کالا به ازای هر خانوار مرزنشین و بدون تشریفات قانونی در دست اجرا است.
وی اعلام کرد در حال حاضر مجوز این طرح صادر شده و فرمانداری ها با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت در حال انجام اقدامات لازم در این راستا هستند.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین از واردات دام به منظور کمک به معیشت مرزنشینان و اشتغال زایی در حاشیه مرزها خبر داد و افزود: مجوز لازم به منظور واردات دام از دولت افغانستان اخذ شده و مقرر شده است در این رابطه دام گوشتی برای ذبح و دام مولد برای پرورش و اشتغال مرزنشینان وارد سیستان و بلوچستان شود.
وی همچنین بهره گیری از موقعیت بندرچابهار و فعال سازی خط ترانزیت کالا در محور شرق را از مهمترین دغدغه های مسئولان عنوان کرد و افزود: در این راستا شورای امنیت ملی وظایفی را برعهده این ستاد قرار داده و هیئت های متعددی شامل وزارت امور خارجه خارجه، اطلاعات، انتظامی، گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و غیره تشکیل و موضوع را بررسی و به این ستاد ارایه کرده اند.
طرح جامع گمرک در حال پیاده سازی است
مالکی همچنین از پیاده سازی و اجرای طرح جامع گمرک در مبادی رسمی و مرزهای کشور خبر داد و گفت: با اجرای این طرح زمان صادرات و واردات کالا از مدت زمان یک ماه به میزان یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: اجرای این طرح از انحرافات اقتصادی ناشی از سیاست گذاری های نادرست پیشگیری می کند.
مالکی با بیان اینکه صادرات و واردات کالا همواره به عنوان یکی از دغدغه های تجار و نظام مطرح بوده است ادامه داد: در حال حاضر بازه زمانی صادرات کالا به دلیل بروکراسی اداری بیش از 25 تا 30 روز زمان نیاز دارد که با پیاده سازی طرح جامع گمرک در کشور این زمان به 5 تا 10 روز خواهد رسید.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین پیشرفت مرز میلک به عنوان مبدا خروجی سیستان و بلوچستان در مقوله صادرات را از اهداف مهم این ستاد دانست و افزود: اقدامات و پیگیری های متعددی برای فعال سازی این مرز صورت گرفته است.
وی افزود: در گذشته روزانه تنها تعداد 80 دستگاه کامیون از مرز میلک تردد می کرد که با بستر های فراهم شده در حال حاضر این تعداد به بیش از 240 دستگاه در روز رسیده است.
نظر شما