به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دائمی گفت: اسناد بالادستي در راستاي سياست كاهش فقر، بهبود وضعيت زندگي مردم و توسعه اقتصادي بوده و هدف از ساخت يک سد نه احداث بدنه آن بلكه ارتقای سطح زندگي و بهبود شرايط زندگي مردم است.
سرپرست معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو اظهار داشت: این وزارتخانه در فعالیت های سدسازي به مباحث زيست محيطي و اجتماعي پايبند است. وی در آئین گشایش نخستين سمينار مطالعات اجتماعي پروژه هاي سدسازي افزود: در اسناد بالادستي، آب محوري براي عدالت اجتماعي است و وزارت نیرو نیز در اجرای طرح های سدسازی به مباحث زیست محیطی و اجتماعی پایبند است.
دائمی به كار مهندسي ارزشمند و سنگين در سدسازي اشاره كرد و بیان داشت: دستاوردهای مهندسان ایرانی در اجرای سدهايي مانند گتوند و كرخه خود را نشان مي دهد و بخش آب كشور هم اكنون در 27 كشور جهان طرح هاي بزرگ آبي اجرا مي كند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه در حال حاضر ايران در نيروي مهندسي جزو كشورهاي نخست جهان است اجراي كارهاي پيچيده مهندسي مانند سياه بيشه را از شاهكارهاي مهندسي كشور دانست و تاکید کرد: در حال حاضر، ايران هيچ كمبودي در زمينه مهندسي نسبت به قوي ترين كارشناسان خارجي ندارد.
وي با اشاره به دستاوردهای افتخار آمیز و تجربه های يک دهه گذشته در سدسازي کشور، ساخت مدرسه، جاده هاي دسترسي، پل، پارک و فضاسازي در مناطقی مثل گتوند را از عوايد حاصل از ساخت سد دانست و افزود: نبايد شيريني اجراي طرح هاي بزرگ آبي با عدم رعايت مباحث اجتماعي تلخ شود.
سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو به جامع نگري در طرح ها و پايداري منابع آبي در اسناد بالادستي اشاره كرد و گفت: توانمندسازي محيط، اجراي عدالت اجتماعي، پايداري اكوسيستم و بازده اقتصادي پايه مديريت به هم پيوسته آب است.
دائمی گفت: اگرچه با وجود مهندسان ورزيده نظيري در بخش مهندسي سدسازي نداريم اما وقتي كار به مباحث اجتماعي مي رسد در اين زمينه کمبودها خودنمایی می کند.
وي تصريح كرد: به طور متوسط سالانه حدود 130 ميليارد مترمكعب آب در كشور وجود دارد كه با حدود 29 تا 30 ميليارد مترمکعب آب برگشتي این میزان در مجموع به 159 ميليارد مترمكعب می رسد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ظرفیت فعلی مخازن سدهای کشور را 57 ميليارد مترمكعب اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 27.5 ميليارد مترمكعب از ظرفیت مخازن از آب پر شده است.
سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو افزود: اگرچه نواحي فلات مركزي ديگر ظرفيتي براي ساخت سدها ندارد اما سيلاب ها هنوز در نواحي شمالي، جنوبي و غربي كشور وجود دارد و نياز به مديريت اين آب ها احساس مي شود.
دائمي اظهار داشت: فرآیند مديريت به هم پيوسته آب پاسخی به تمام مسائل در حكمراني آب، برنامه ريزي، اجرا و بهره برداري است. وي از سدسازي به عنوان آخرين ابزار سازه اي مهار آب نام برد و خاطر نشان کرد: استفاده صحيح از آب زيرزميني و حفظ آب سبز به عنوان ابزارهاي غيرسازه اي است.
وي به كارهاي خوب انجام شده در بحث استانداردهای بخش آب اشاره كرد و گفت: با وجود كارهاي خوب انجام شده مسائل اجتماعي بايد در استانداردها تقويت شود. دائمي تصریح کرد: ما به عنوان بانيان سدسازي بايد نشان دهيم كه نكات مربوط به اجتماع، مردم، توانمندسازي ها و مباحث مربوط به رعايت عدالت اجتماعي مهم است و حتي اگر بهترين هم باشيم اما خروجي كار براي مردم مورد قبول نباشد خوب نيست.
نظر شما