به گزارش خبرنگار مهر، محمد پژمان ظهر چهار شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیر ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات شهرداری مشهد اظهار کرد: دستاندازی به اموال عمومی سبب سلب اعتماد عمومی میشود و در واقع اعتماد عمومی سرمایه هر مجموعه ای است و اگر این سرمایه وجود نداشته باشد، دچار خسران مي شويم.
وي بيان كرد: اگر از باب بیحوصلگی و شلختگی موضوع نظارت را دنبال کنیم، سبب مخدوش شدن اعتماد عمومی میشود و اگر این اعتماد نباشد، به معنای آن است که هیچ سرمایهای نداریم.
وی به بیان ویژگی انسانها پرداخت و گفت: افرادی که به محیط خود توجه میکنند و نسبت به آن حساس هستند، انسانهای فهمیده و با بصیرتی بوده و آنچه از خوب و بد در اطرافشان میگذرد، مورد توجه قرار میدهند و از آسیبها جلوگیری میکنند و از سویی در جهت استفاده از فرصتها برمیآیند.
شهردار مشهد ادامه داد: اما افرادی که نسبت به محیط خود حساس نیستند، از آگاهی چندانی بهرهمند نبوده و عزم و اراده جدی در پیگیری امور ندارند و این در حالی است خداوند انسان را برای رشد و پیشرفت خلق کرده و دنیا را محل به فعلیت رساندن ویژگیهای بالقوه قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه مطمئن باشیم همیشه رو به پیشرفت هستیم، درجا نزده و برگشت نداریم، توصیه شده نفس خود را مورد ارزیابی قرار دهیم؛ در واقع انسان باید از این مسیر در زندگی خود استفاده کند و حواسش به دخل و خرج خود باشد.
پژمان گفت: اگر محور مسوولیتها بیشتر و بزرگتر باشد، باید دقت بیشتری به خرج داد و اگر نه آنکه توجه به دخل و خرج ندارد، ممکن است در معرض آسیبها قرار گیرد و نتیجه و محصول همه زحمتها را از دست بدهد.
وی بيان کرد: انسان عاقل، آگاه و بصیر کسی است که به سرنوشت خود و دیگران اهمیت داده و به اتفاقات پیرامون خود توجه میکند، خیر و شر را محاسبه کرده و کارش را تصحیح میکند.
پژمان با بیان اینکه در نظام اداری سیستمها طبق برنامهریزی مشخصی شکل مییابند، تصریح کرد: زمانی که سیستمی طراحی میشود، فعل و انفعالاتی برای آن در نظر گرفته و سیکلی مشخص میشود تا بازخورد اعمال رصد شود.
وی ادامه داد: باید بررسی کرد که آیا همه اجزا و عناصر به درستی کنار هم قرار گرفته و روند کار روندی قابل قبول هست یا نه؛ هر چه کار مهمتر باشد و از اهمیت بیشتری برخودار باشد، نظارت نیز گستردهتر و پیچیدهتر خواهد بود.
شهردار مشهد با بیان اینکه نبود بخش کنترلی سبب به انحراف کشیده شدن سیستم میشود، اظهار کرد: در شهرداری فعالیتها، ماموریتها و اقدامات گستردهای وجود دارد که برای تامین زندگی مردم انجام میشود، از همین رو بخش نظارت باید فعال باشد تا به مردم خبر بدهیم که برنامهریزی در انجام این روند درست بوده یا نه.
وی خاطرنشان کرد: البته با وجود همه کنترلها ممکن است باز هم ایراداتی در کار وجود داشته باشد که چاره کار کنترل مضاعفتر است تا مطمئن شویم راهها طبق اهداف دنبال میشود و به همین دلیل حوزه بازرسی از مراکزی است که به ما اطمینان میدهد کسی که به فعالیت مشغول است، مطابق برنامه تعریف شده حرکت میکند یا نه.
پژمان در همین زمینه وظایف حوزه نظارت و بازرسی را برشمرد و گفت: در این حوزه باید اثبات شود آیا فرد به اندازه کافی فعالیت میکند؛ ضمن اینکه باید اثبات شود فرد سالم کار میکند و از حیات سالم برخوردار است یا خیر.
شهردار مشهد تصریح کرد: گاه ممکن است کار زیاد باشد اما سالم نباشد؛ در واقع کار به هر قیمتی مدنظر نیست و افراد باید به گونهای تربیت شوند که هر دستگاه نظارتی که بر آنها نظارت میکند، مشکلی را ثبت و ضبط نکند و در عین حال باید کار را از ریشه و اصل درست کرد و فرد باید خودنگهدار باشد.
پژمان با اشاره به اینکه با وجود همه نظارتها گاهی ممکن است غفلت یا شیطنت در وجود انسان رخنه کند، گفت: در همین راستا امر نظارت جزو حیاتیترین بخشهای مجموعه است و کارآمدی و سلامت سیستم و جامعه را اثبات میکند.
وی در ادامه بیان کرد: انحراف مالی و دستاندازی به اموال عمومی سبب سلب اعتماد عمومی میشود و در واقع اعتماد عمومی سرمایه هر مجموعه ای است و اگر این سرمایه وجود نداشته باشد، دچار خسران و اضمحلال خواهیم شد.
شهردار مشهد در ادامه اظهار کرد: هر چه امور نظاممندتر باشد، کار با برنامهریزی بیشتری به پیش رود و برنامه عملیاتی تدوین شود، به شفاف شدن موضوع کمک بیشتری میکند و زمینه برای انحرافات کاهش مییابد.
پژمان با تاکید بر ضرورت به کارگیری افراد سالم، انجام کار فرهنگی برای افراد و سیستماتیک کردن فرآیندها خاطرنشان کرد: باید به مردم اطمینان دهیم که از خطا و لغزش به دور هستیم و در برابر کوچکترین نقصی واکنش نشان دهیم؛ همچنین به رشد مهارت، تجربه و آگاهی هم در این راستا کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک سازمان باید تا جایی که امکان دارد تمامی زمینههای لغزش و خطا را حذف کند، گفت: معیشت کارکنان ممکن است عاملی برای اشتباه و لغزش را فراهم آورد که در این زمینه یک سازمان باید معیشتی مناسب و در خور را برای کارکنانش فراهم آورد.
وی با بیان اینکه کنترل و نظارت سبب میشود یک مجموعه روند اصلاحی را به پیش گیرد، افزود: کسانی که این وظیفه را دارند باید با نگاه حفظ و نگهداری مجموعه و بصیرت بخشی به نیروی انسانی به آن بنگرند و از آن به عنوان ابزاری برای تخطئه و تخریب استفاده نکنند.
پژمان پیشرفت تکنولوژی و شیوههای نظارتی را یکی از راهکارهای موثر در نظارت عالیه دانست و گفت: به همین دلیل نیازمند آن هستیم که بازنگری دقیقی در روند تحصیلات، فعالیتها، آموزشها، تجارب و مهارتها صورت گیرد.
مجتبي رجايي ، مدير ارزيابي عملكرد بازرسيو پاسخگويي به شكايات شهرداري مشهد شد
در این مراسم مجتبی رجایی، سرپرست سابق اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به عنوان مدیر جدید ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات شهرداری مشهد معرفی و از زحمات و تلاشهای علی رضاییمقدم قدردانی شد.
رضاییمقدم در این مراسم با اشاره به اهم فعالیتهای صورت گرفته در این مدیریت گفت: روند شکایات و نارضایتیها در سال جاری به نسبت سال 86 بسیار کاهش یافته که این امر نشان دهنده بلوغ سازمانی در شهرداری است.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در روند نظارتها بيان کرد: امکان پایش دقیق و نظارت بر مبنای الگوی مصوب سال 86 با 15 نفر کنونی وجود ندارد و در همین زمینه به نفع شهرداری است که بدنه کارشناسی را تقویت و فعالیتها را مستمر کند.
وي يادآور شد: در عین حال تجارب و دستاوردهای نظارت و بازرسی در شهرداری مشهد به الگویی برای دیگر شهرها مبدل شده و سبب به اشتراک گذاشتن این دستاوردها با دیگر کلانشهرهای کشور شده است.
رجایی، مدیر جدید ارزیابی عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات شهرداری مشهد نیز با اشاره به اینکه نیروی انسانی مهمترین سرمایه هر سازمانی است، اظهار کرد: انجام دادن کارهای بزرگ سبب ایجاد حواشی بزرگی هم میشود که برای این مهم باید کمک کرد فضا را حفظ و دید مثبت و اعتماد عمومی افراد را جلب کرد.
نظر شما