به گزارش خبرنگار مهر، مهدي خدابخشي در مراسم معدوم سازي قليان كه قبل از ظهر پنجشنبه در مركز بهداشت شهرستان همدان برگزار شد با بيان اينكه اين قليان ها از باغ رستوران ها و سفره خانه ها در استان همدان جمع آوري شده است، افزود: 50 درصد قليان ها از سطح شهر همدان و باقي از شهرستان هاي تويسركان، فامنين، رزن، اسدآباد جمع آوري شده است.
وي با اشاره به اينكه اين چهارمين بار است كه اين مراسم برگزار مي شود،اظهار داشت: جمع آوري قليان و معدوم سازي به تنهايي جوابگو نيست بلكه بايد در اين زمينه فرهنگ سازي شود.
كارشناس كنترل دخانيات دانشگاه علوم پزشكي ادامه داد: بايد تلاش كنيم تا قبح و زشتي استفاده از قليان در بين مردم جا بيفتد.
خدابخشي با بيان اينكه در سال 90 بالغ بر 80 بار مراكز عرضه قليان پلمب شده است، افزود: مالكان اماكن پلمب شده بعد از يك هفته و با دادن تعهد محضري مي توانند رفع پلمب كنند و كمتر مشاهده شده كه بعد از تعهد دادن دوباره اقدام به عرضه قليان كنند.
وي افزود: مشكل حال حاضر استان در زمينه عرضه قليان، دست فروش ها هستند كه در ساعات غير اداري و شب به عرضه قليان مبادرت مي ورزند.
همچنين مدير گروه بهداشت محيط و حرفه استان همدان گفت: استان همدان در زمينه جمع آوري و مبارزه با دخانيات در كشور رتبه نخست را دارد.
مجيد كيا منش ادامه داد: عرضه قليان در محيط هاي مسقف، باز و اماكن عمومي ممنوع است.
وي ارزش ريالي هر قليان را بين 20 تا 30 هزار تومان متغير دانست و عنوان كرد: يك برنامه فرهنگي بايد در سطح كشور پي ريزي شود و فقط با جمع آوري قليان ها از اماكن عمومي نمي توان نتيجه مطلوبي گرفت.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفه استان همدان ادامه داد: بايد در اين زمينه يك برنامه و قانون كلي در سطح كشور به اجرا درآيد.
نظر شما