به گزارش گروه فرهنگ و ادب "مهر"، به نقل از ستاد اطلاع رساني پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مجري طرح "بازتاب سياست در ادبيات داستاني ايران" با بيان اين مطلب درميزگرد پژوهشي "فرهنگ وادبيات " در تشريح يافته هاي تحقيق خود گفت: نويسندگان زن با استفاده از فضاي نسبتا باز سياسي و فرهنگي مجال بيان انديشه هاي خود را بيشتر يافته وحضوري فعال تر پيدا كرده اند.
محمد گودرزي افزود: اغلب آثار ادبي اين دوره بازتاب خاستگاه و گرايش هاي خود آگاه و ناخودآگاه طبقه متوسط جامعه و گروه هاي روشنفكري ادبي، سياسي و فرهنگي است.
به گفته وي تحليل مضامين آثار ادبي نشان مي دهد: گفتمان هاي ادبي نيز مانند ديگر گفتمان ها خواننده را صرفا سوژه و مصرف كننده انديشه مي دانند.
محمدرضا گودرزي به بازتاب تحولات اجتماعي - سياسي در ادبيات اشاره كرد و افزود: آثار ادبي به شكلي گسترده آرزوهاي جامعه را درخود بازتاب مي دهد و بايد به رابطه ادبيات و سياست توجه كرد چون حاصل فكر كساني است كه در جامعه جايگاه ويژه و حساسي دارند.
وي در ادامه به ارائه راهكارهايي براي بهبود وضعيت آثار ادبي پرداخت و تصريح كرد: مردان بايد از برخورد آمرانه با آثار ادبي بپرهيزند چون موجب مي شود تا آثار ادبي به جاي بازتاب مناسب وضعيت جامعه به بيان تلويحي روي آورند.
به گفته گودرزي براي رقابت با فرآورده هاي فرهنگي ساير كشورهاي جهان و ايفاي نقش مناسب در روند جهاني شدن فرهنگ لازم است به آثار نويسندگان ايراني، توجهي به ويژه مبذول داشت و در رفع موانع نشر آنها تلاش كرد.
نظر شما