۱۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۱۹

مهر گزارش می دهد؛

درو خوشه های گندم از دشتهای طلایی گلستان

درو خوشه های گندم از دشتهای طلایی گلستان

گرگان - خبرگزاری مهر: سرانجام پس از هشت ماه تلاش و زحمت، خوشه های طلایی گندم به بار نشست و برداشت این محصول در پایتخت کیفی ترین گندم ایران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، درو گندم از سطح بیش از 357 هزار هکتار از مزارع گلستان در روزهای اخیر آغاز شد و کشاورزان مشغول برداشت دسترنج سالانه شان هستند.
 
طبق آمار کیفی ترین گندم کشور در گلستان تولید می شود که گندم مناطق دیگر برای مصرف با گندم این استان مخلوط می شود. نرخ خرید تضمینی گندم به ازای هر کیلوگرم 7200 ریال تعیین شده است که به اعتقاد برخی از فعالان کشاورزی این نرخ متناسب با هزینه ها نیست.
 
همچنین برای خرید تضمینی گندم در گلستان 70 مرکز خرید تضمینی در مناطق مختلف استان دایر شد تا محصولات مازاد بر نیاز مصرف کشاورزان را خریداری کنند.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به آغاز برداشت گندم از مزارع استان به خبرنگار مهر گفت: سطح کشت تولید این محصول امسال در استان 357 هزار و 137 هکتار است.
 
پیش بینی برداشت 1.1 میلیون تن گندم در گلستان
 
سید نصیر سید محمدی افزود: پیش بینی می شود از این میزان یک میلیون و 100 هزار تن گندم برداشت و تولید شود.
 
وی نرخ خرید تضمینی را به ازای هر کیلوگرم گندم 7200 ریال اعلام کرد و گفت: با احتساب 500 ریال هزینه حمل و نرخ خرید 7700 ریال است.
 
در عین حال شرکت غله و خدمات بازرگانی گلستان برای خرید تضمینی این محصول از کشاورزان تدابیر لازم اندیشیده است، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی گلستان از راه اندازی 70 مرکز خرید تضمینی گندم در استان به منظور افزایش رفاه حال کشاورزان خبر داد و گفت: این مراکز شامل بخش دولتی، تعاونی و خصوصی بووده که دایر شده است.
 
سیاوش حسین پور اظهار داشت: هر ساله در راستای افزایش رفاه حال گندمکاران گلستانی در زمان تحویل با توجه به میزان پراکندگی کشت گندم مراکز خرید متعددی در بخش های مختلف راه اندازی می شود.
 
اتخاذ تدابیر لازم برای خرید تضمینی گندم
 
وی افزود : در سال زراعی جاری با توجه به سطح زیرکشت 357 هزار هکتاری در استان ، تدابیر ویژه ای در این زمینه اتخاذ شد تا کشاورزان محترم در کوتاه ترین زمان ممکن محموله گندم خود را تحویل دهند.
 
حسین پور در ادامه خاطر نشان کرد : امسال حدود 70 مرکز خرید در اقصی نقاط استان بدین منظور تدارک دیده شده است و امیدواریم با همکاری همه جانبه بانک سپه به عنوان بانک عامل و دیگر دستگاه های مرتبط امر خرید تضمینی گندم به نحو احسن انجام شود .
 
عضو هیات مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور افزود : به تمامی کشاورزان و گندمکاران محترم گلستانی این اطمینان خاطر داده می شود که وجه قابل دریافت محصول خود را در کوتاه ترین زمان ممکن از سوی بانک عامل دریافت خواهند کرد  و در این زمینه هیچ گونه نگرانی وجود ندارد .
 
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان در پایان خطاب به کشاورزان گلستانی یادآور شد: مراکز خرید بخش دولتی در استان با تمامی توان و امکانات به روز خود این آمادگی را دارند تا محصول ایشان را به بهترین شکل ممکن دریافت و وجه آن را پرداخت کنند.
 
برداشت مکانیزه گندم با کمباین های فرسوده
 
کار برداشت گندم در بیشتر مناطق گلستان بصورت مکانیزه و بوسیله دو هزار و 830 دستگاه کمباین انجام می شود  که 65 درصد آن فرسوده و قدیمی است واین امر سبب می شود درصد از محصولات تولید در فرایند برداشت تا انتقال به کارخانه تبدیل به ضایعات شود.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در این زمینه می گوید: گلستان از جمله استانهای محوری در تولید گندم است و در سه دهه اخیر رتبه دوم و سوم تحویل گدم مازاد بر نیاز را داشته است.
 
اسماعیل اسفندیاری پور درباره هدر رفت مححولات گفت: برآورد کلی ریزش و هدر رفت محصولات زراعی از جمله گندم و جو پنج تا شش درصد است.
 
وی استاندارد هدر رفت مصحولات کشاورزی را حدود دو درصد عنوان کرد: برای حل این مشکل، طرح بازسازی کمباین های فرسوده را لحاظ کردیم و برای بازسازی هر دستگاه، 11 میلیون تومان نیاز است و هر چه سرمایه گذاری روی این بخش شود بازگشت سرمایه خواهد داشت.
 
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های گلستان نیز با اشاره به فعالیت هشت هزار و 300  دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومي با تلاش بيش از 13 هزار راننده در استان گفت: محصول گندم، جو، سيب زميني و كلزا يك محصول استراتژيك و مهم است.
 
مهدی میقانی از فعالان اين عرصه خواست كه با در نظر گرفتن تمهيدات لازم و هماهنگي بين دستگاهي و ارائه آمار و اطلا عات دقيق، مقو له حمل و نقل اين محصول استراتژيك به بهترين نحوي مديريت شود .
 
میقانی با اشاره به پيش بيني توليد بيش از یک  ميليون تن گندم دراستان، جلوگيري از ريزش اين محصول و تقليل خسارت ناشي از آن با درزگيري ناوگان را ضروری دانست.
کد خبر 2067317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha