۱۱ خرداد ۱۳۹۲، ۲۰:۳۹

عشوندی:

همدان با مشکل کمبود پرستار مرد مواجه است

همدان با مشکل کمبود پرستار مرد مواجه است

همدان – خبرگزاری مهر: رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری همدان گفت: متاسفانه نبود تناسب جنسي در پذيرش دانشجويان پرستار، همدان را با کمبود پرستار مرد مواجه کرده است.

خدایار عشوندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه علاوه بر اينكه در سالهای گذشته در پذيرش دانشجويان توجه چنداني به اين موضوع نشده، بسياري از پرستاران مرد نيز در مقاطع کارشناسی ارشد و Ph.D  به ساير رشته‌ها تغيير رشته مي‌دهند در نتیجه تعداد پرستاران مرد نسبت به پرستاران زن کاهش می یابد

عضو بورد تخصصي وزارت بهداشت در رشته پرستاري با اظهار تأسف از نبود تناسب جنسي در پذيرش دانشجويان پرستاري با اشاره به فرموده امام راحل مبني بر اينكه " اميدوارم روزي برسد كه پرستار مرد از بيمار مرد و پرستار زن از بيمار زن مراقبت كند" گفت: نياز شدید کشور به نیروی پرستاري به دلايلي از قبيل افزايش جمعیت کشور و پیر شدن جمعيت شایان توجه است.

رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری همدان به عدم پذيرش دانشجوي پرستاري پسر در دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌هاي آزاد تنها دانشجوي دختر در رشته پرستاری می‌پذيرند که در پی رایزنی‌های سازمان با رئيس دانشگاه آزاد مقرر شد دانشگاه آزاد نیز پذيرش دانشجوي پسر داشته باشد.

عشوندي با اشاره به توافق براي افزايش پذيرش دانشجوی پسر در اين رشته از طریق رايزني سازمان نظام پرستاري با وزارت بهداشت و مسئولان دانشگاه آزاد، اظهار داشت: اين توافق در سال‌هاي اخير حاصل شده كه اميدواريم با اجراي آن این مشكل کمتر شود.

عشوندی با اشاره به اینکه با ساخت بيمارستان‌های جدید نياز به پرستاران افزایش می یابد، گفت: دانشجويان این رشته نبايد نگران استخدام و بازار كار خود باشند چراکه تا 10 سال آينده مشكلی برای استخدام فارغ‌التحصیلان پرستاری وجود ندارد.

معاون آموزشي دانشكده پرستاري و مامايي همدان در ادامه از طرح‌هاي جديدي كه سازمان و وزارت بهداشت در ارتباط با افزايش كيفيت مراقبت داشته است، سخن گفت و كمبود پرستار را عامل بالا رفتن حجم كاري پرستاران دانست.

وی افزود: در مواردي در شب، يك پرستار از 20 تا 25 بيمار مراقبت مي‌كند در حالي كه در وضعیت ایده آل باید کمتر از 10 بیمار باشد.

رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری همدان مشكل اصلي پرستاران را در حال حاضر توزيع نامناسب درآمدها عنوان کرد و ادامه داد: در سال‌های اخیر توجه چنداني به اين موضوع نشده بود اما با تلاش مسئولان و همكاري و پيگيري سازمان نظام پرستاری چند قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.

وی گفت: يكي از آنها قانون ارتقا بهره‌وري است که طبق این قانون ضريب كار پرستار در شيفت‌هاي غير معمول مانند شب‌ها و روزهاي تعطيل بیشتر می شود تا پرستار با انرژي بيشتري ارائه خدمات كند.

وی با بیان اینکه به دليل كمبود نیروی انسانی این قانون به طور كامل قابل اجرا نیست، گفت: در اکثر موارد پرستاران به شكل سابق ارائه خدمات مي‌كنند اما اضافه كار خارج از وظيفه‌شان را دریافت می‌کنند.

وی افزود: در صورت اجراي كامل اين قانون بسیاری از مشکلات پرستاران در رابطه با حجم بالاي كار و خستگي آنها برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق محاسبه اوليه در سال مبدأ اجرای قانون ارتقای بهره‌وری (1389)، برای اجرای کامل این قانون به حدود 23 هزار پرستار جدید نياز بود اما  در عمل 14 هزار پرستار استخدام شدند كه از این تعداد نیز افراد زیادی تغيير وضعيت پيدا كردند و عملاً چیزی بيشتر از شش تا هفت هزار پرستار جدید استخدام نشدند و کمبود پرستار به طور کامل رفع نشد.

رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری همدان ادامه داد: با پیگیری هیئت مدیره نظام پرستاری همدان، استان همدان از اولين استان‌هاي کشور است كه قانون ارتقاي بهره‌وري در آن اجرايي شده است.

عشوندی افزود: قانون ديگري كه قبل از ارتقاي بهره‌وري با پیگیری سازمان در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، قانون تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري است اما متاسفانه هنوز خبری از اجرای آن نیست.

وی گفت: در این رابطه بیش از 500 اقدام پرستاري طبق استاندارد تعريف و توسط مراجع ذیصلاح تأييد شده است.

رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری همدان با اشاره به مؤثر بودن اجرای این قانون در کاهش هزينه‌هاي پرداختی بيمار، آن را در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت در کشور عنوان کرد.

کد خبر 2067915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha