به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری را که در 24 خرداد ماه برگزار خواهد شد باید یکی از مهمترین فرازهای انقلاب اسلامی ایران به حساب آورد.
از چند ماه گذشته بخش عمده ای از فضای سیاسی و رسانه ای کشور تحت تاثیر این رخداد مهم قرار گرفته است و روزانه شاهد انتشار اخبار، گزارش ها و تحلیل های مختلفی دراین زمینه هستیم.
یازدهمین دوره ریاست جمهوری با توجه به شرایط خطیر انقلاب در حوزه داخلی و خارجی ایران اسلامی و نقش برجسته ای که یک فرد لایق و اصلح می تواند در پیشبرد اهداف متعالی چون پیشرفت و عدالت ایفا کند، حساسیتی مضاعف نسبت به ادوار گذشته دارد.
حساسیت و پیچیدگی های خاص سیاسی این دوره از انتخابات را می توان با تحلیل و تفسیر شرایط تحمیلی بر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، از جمله تشدید فشارها و تحریم های اقتصادی از سوی دشمنان بخوبی درک کرد.
تا روز برگزاری یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری فرصت چندانی نمانده است و کاندیداها هر کدام از برنامهها و سیاستهای خود در این رقابت سخن می گویند که اعلام برنامههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و آسیب شناسی مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد هر روز بیشتر اوج میگیرد.
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم، این سوال در اذهان عمومی ایجاد می شود که چه کسی باید رئیس جمهور شود؟
در این گزارش تلاش شده است تا دیدگاه مردم در خصوص انتخاب رئیس جمهور اصلح با توجه به معیارهایی چون ویژگی های شخصی، چگونگی مدیریت کلان، تیم کاری و برنامه های نامزدها برای حل مشکلات اقتصادی، عدالت و فرهنگ و چگونگی پی بردن به این شایستگی ها، منعکس شود.
گلستانی دانشجوی مدیریت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ازجمله ویژگی های بارز رئیس جمهور باید، پرکاری، ولایتمداری، ساده زیستی، مردم دوستی و عشق و علاقه به خدمت به مردم باشد.
گلستانی تاکید کرد: مردم باید با درایت و تحقیق کاندیداها را شناسایی کنند و به سوابق و روحیات و خصوصیات دینی و سیاسی نامزدهای انتخابات توجه کنند.
وی در ادامه افزود: رئیس جمهور باید قادر باشد شعارهای خود را بویژه در مسئله عدالت عملیاتی کند.
این دانشجو درباره مسئله فرهنگ می گوید: فرهنگ چیزی نیست که دولت به تنهایی بتواند کاری انجام دهد ما ظرفیتهای بسیار زیادی داریم که باید توسط همه مسئولان، این ظرفیتها تجمیع شوند تا اقدامات فرهنگی خوبی داشته باشیم اما نقش ر ئیس دولت در این زمینه انکارناپذیر است.
این دانشجوی مدیریت یادآورشد: رئیس جمهور آینده باید بتواند بحران مدیریتی کشور را حل کند زیرا اگر بر مشکلات مدیریتی غلبه کنیم، میتوانیم به سلامت از مشکلات کشور همانند، تورم و بیکاری عبور کنیم.
مدیریت، تدبیر و شجاعت
آشوری دبیر آموزش و پرورش هم گفت: مردم با حضور پرشور و گرم خود در انتخابات، انسانی شایسته، مؤمن، انقلابی و با عزم و اراده را انتخاب می کنند.
وی بیان کرد: مهمترین ویژگی یک رئیس جمهور مدیر، مدبر و شجاع بودن است که در قانون اساسی مشخص شده، اما آنچه در عمل لازم است کارآمدی سیاسی و اقتصادی و از همه مهمتر ولایی بودن است.
این دبیر آموزش و پرورش افزود: داشتن حسن سابقه یکی دیگر از معیارهایی است که باید در انتخاب رئیس جمهور اصلح مدنظر قرار گیرد و داشتن سابقه و عملکرد خوب و انقلابی در گذشته و همچنین در حمایت از انقلاب و دستاوردهای آن مهم است.
آشوری بیان کرد: رئیس جمهور باید معتقد به گفتمان انقلاب اسلامی باشد که این گفتمان میتواند در جهت تعالی کشور بسیار موثر باشد زیرا نفر اول اجرایی کشور باید بتواند آنچه موجب عدم پیشرفت این گفتمان است را بر طرف و مواردی را که موجب شتاب برای دستیابی به این مهم شود را تامین کند.
وی یادآورشد: همه این فرصت ها را انقلاب و مردم برای ما فراهم ساخته و باید تلاش کنیم کشور در مسیر عقلانیت، معنویت و کار قرار گیرد و در حال حاضر مدیریت این دوره بسیار خاص و ویژه است و رئیس دولت باید برای آن طراحی خاصی داشته باشد.
آشوری با بیان اینکه نسل آینده باید با ارزشهای انقلاب اسلامی آشنا شود گفت: در عرصههای مختلف با معضلات و مسائل فرهنگی متعددی روبرو هستیم و ارزشهای فرهنگی باید در آموزش و پرورش نهادینه شود تا بسیاری از مشکلات حال حاضر کشور حل شود.
شفیعی از اصناف و بازاریان هم گفت: رئیس جمهور باید یک فرد معتقد و متعهد به قانون اساسی و حقوق مردم باشد و توانمندی مدیریت کلان اجرایی کشور را داشته باشد.
وی افزود: امیدواریم هر کسی که رای می آورد شعارها و اهدافش را فراموش نکند و بتواند مشکلات اقتصادی این کشور را حل کند و به دنبال گروه بازی نباشد.
شفیعی اشاره کرد: دشمن به فشارهای خود ادامه می دهد تا اقتصاد و زندگی مردم را فلج کند ولی تنها بخشی از مشکلات مربوط به تحریم های اقتصادی است و بیشتر مشکلات به سوء مدیریت باز می گرد چون اقتصاد کشور متکی به نفت است لذا لازم است اقتصاد را از تک محصولی بودن خارج کنیم و یکی از راهها، مردمی شدن اقتصاد است که باید رئیس جمهور آینده برای این کار برنامه داشته باشد.
وی درادامه گفت: ازمهمترین برنامه های فرهنگی یک کاندیدا درصورت رئیس جمهور شدن، سپردن کارهای فرهنگی به دست اهالی فرهنگ و افراد متخصص و متعهد در این امور است بنابراین باید كسی را انتخاب كنیم كه در همه شرایط، تحقق این اهداف را سرلوحه کار خود قرار دهد.
حق شناس کارمند هم گفت: فردی که نامزد ریاست جمهوری می شود، باید توانایی های لازم را داشته باشد و برنامه هایی که ارائه می کند اجرایی باشد.
حق شناس با اشاره به اینکه مدیریت کشور پهناوری همچون ایران به یک رجل سیاسی، مذهبی با درایت نیاز دارد افزود: فردی که رئیس جمهور می شود باید توانایی حفظ مواضع اصولی ایران در برابر دشمنان و قدرت های غربی را داشته باشد.
وی گفت: مردم نیز باید هنگام انتخاب، به سوابق نامزد منتخب خود توجه کنند و انتخابی آگاهانه و هوشیارانه داشته باشند.
حق شناس در بخشی دیگر از سخنان خود اظهارداشت: دولت یازدهم باید از تمام گروهها و احزاب کمک بگیرد و درخدمت آحاد مردم، خارج از نگاه حزبی و گروهی کار کند.
رئیس جمهور مرد عمل و کار باشد
حیدری دانشجوی حقوق گفت: در انتخابات ریاست جمهوری یك نفر با رأی ملت، مدت چهار سال بر سرنوشت كشور حاكم می شود و تصمیمات وی در آینده كشور بسیار تأثیرگذار است و این واقعیت نشان می دهد كه انتخابات بسیار مهم است.
وی بیان کرد: برای انتخاب خوب و درست ، باید معیارها را شناخت و با مشورت و تفكر، با توجه به کلیه جوانب و بررسی ویژگی های نامزدها به این انتخاب رسید و نامزد اصلح را انتخاب كرد.
حیدری تاکید کرد: رئیس جمهور بعدی در درجه اول باید مصالح نظام اسلامی و مردم را پیگیری کرده و همچنین در شعار و عمل خدمتگزار مردم بوده و برنامه های عملی جهت اداره کشور داشته باشد و کارنامه ای شفاف را به مردم ارائه دهد.
این دانشجو با اشاره به دقت کردن در شعارهای نامزدهای ریاست جمهوری تصریح کرد: برخی نامزدها برای جلب آرا، شعارهایی خارج از حدود اختیارات رئیس جمهور و امكانات كشور مطرح می كنند، اما مردم باید با هوشیاری دنبال كسانی باشند كه شعارهای مبتنی برواقعیات می دهند و برای حل مشكلات، روشهایی متناسب با ساز و كار كشور را پی می گیرند.
حیدری افزود: آسیبهای اجتماعی ریشه در فرهنگ دارد و فرهنگ هم ریشه درآموزش و پرورش لذا باید این مسئله را پذیرفت که در زمینه کتاب، فیلم و سینما، رسانه و تلویزیون آن چنان که باید کار نشده است.
مافی دانشجوی حوزوی گفت: تقوا، صبر، قانونمداری و کارآمدی از جمله خصوصیات مهم رئیس جمهور بعدی باید باشد و هریک از افراد احراز صلاحیت شده، کارنامه ای دارد که باید آن را به مردم ارائه کند تا مردم در تصمیم گیری های خود از کارهای انجام شده توسط این افراد مطلع و درست انتخاب کنند.
وی با تاکید براینکه دولت آینده باید مدیریتی جهادی و برگرفته از انقلاب داشته باشد، افزود: رئیس دولت یازدهم باید ویژگی مثبت دولت نهم و دهم را داشته و در عین حال از ضعف های دولت دهم نیز مبرا و اطاعت پذیری کاملی از رهبری انقلاب داشته باشد.
مافی یکی از مسائل مهم پیش روی دولت آینده را مسائل فرهنگی دانست و گفت: علیرغم اینکه امکانات و جوانان خوبی داریم، نه اهدافمان را خوب تعریف کرده ایم و نه از ابزارها خوب استفاده می کنیم.
وی افزود: با شعار و یک شبه، معضلات فرهنگی حل نخواهد شد و باید یک پروسه خوب و تدریجی را طی کرد و براساس برنامه ریزی و با بهره گیری از افراد مجرب کار کرد تا یه نتیجه رسید.
داشتن برنامه، کارنامه موفق و قدرت تصمیم گیری
شالی کارمند نیروی انتظامی شرکت در انتخابات همراه با شور و شوق و معرفت را وظیفه آحاد جامعه دانست و بیان کرد: رئیس جمهور باید سابقه، توان مدیریتی و قدرت سازماندهی اجرایی بالا، پرکاری با سعه صدر باشد.
وی با اشاره به مطالبات بحق مردم ، عبور از وضعیت اقتصادی نابسامان و اشتغالزایی را از اولویتهای برنامههای رئیسجمهور آینده می داند و میگوید: فردی که تصدی ریاست دولت را در اختیار میگیرد باید التزام عملی به قانون داشته باشد و بتواند با یک برنامه ریزی شایسته امور کشور را جلو ببرد.
وی اضافه کرد: اگر ما کلام رهبر معظم را مستند تصمیم خود قراردهیم که بارها موضوع رسیدگی به وضع اقتصادی و فرهنگی کشور را مطرح کرده اند می توانیم درست انتخاب کنیم اما متاسفانه در این دو موضوع کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی از مدیران کشور سراغ نداریم.
شالی با بیان اینکه مهمترین کار فرهنگی دولت این است که نسبتی خوب میان امور جاری مملکت و فرهنگ برقرار کند افزود: برای گسترش عفاف و حجاب به عنوان یک مصداق، بستر فرهنگی مناسبی باید در کشور به وجود آید زیرا حجاب وسیله عفاف است اما به اجبار نمیشود افراد را باحجاب کرد بلکه باید بر اعتقاد و باورهای اسلامی فرهنگ سازی کرد.
خلیلی کارشناس جامعه شناسی هم گفت: در صورتی که رئیس جمهور آینده از توان مدیریتی و عملی ضعیفی برخوردار باشد، به طور قطع در پیش برد اهداف انقلاب و اصول تغییرناپذیر نظام با موانع بزرگی روبرو خواهیم شد.
وی تاکید کرد: رئیس دولت یازدهم باید اعتماد جامعه را جلب کند و هر فرد را در جایگاه مناسب استفاده کند علاوه بر آن در حال حاضر نیازمند انسجام ملی هستیم و رئیسجمهور آینده کشور باید بتواند کشور را از بحرانهای ناشی از تحریمهای خارجی نجات دهد.
این کارشناس اجتماعی بیان کرد: در فضای انتخابات ریاست جمهوری ایران بعد از۱۰ دوره برگزاری باید برنامه منسجم انتخاباتی از سوی افراد مطرح و احزاب دارای برنامه دیده شود.
وی همچنین گفت: نبود برنامه مناسب احزاب و گروه های سیاسی که تنها در مقطع انتخابات فعال می شوند و در دوره های دیگر برای کادرسازی، مطرح شدن افراد و آموزش و تربیت افراد برای پست های مدیریتی مختلف، برنامه ندارند و از یک گروه سیاسی چند نفر ثبت نام می کنند از نقاطی ضعفی است که باید برطرف شود.
مهمترین کار فرهنگی در نظر خلیلی، هماهنگ کردن و هم افزایی انرژی فرهنگی کشور است و اینکه سیاستهای فرهنگی دولت تعاملی باشد.
سجاد خزایی کارشناس علوم سیاسی گفت: فردی برای شرایط فعلی کشور مناسب است که بتواند میان همه نیروها وحدت ایجاد کند تا آرامش بر فضای سیاسی حاکم شود.
وی آرامش، توافق، دلدادگی، کار، خدمت و تلاش را نیاز امروز جامعه و کشور برشمرد و اظهارداشت: تا زمانی که تنش بین نیروهای سیاسی از بین نرود نمیتوان انتظار داشت که شرایط بهتر شود و برنامه ریزی برای روزهای بهتر و به دور از غرض ورزیهای ویرانگر میتواند جامعه را به آنچه شایستگی دارد، برساند.
خزایی تاکید کرد: تا زمانی که مسائل سیاست داخلی در کشور حل نشود، بقیه مسائل نیز تحت الشعاع آن خواهد بود و مشکلات زمانی حل میشود که آرامش و وحدت به دست آید و در این صورت است که میتوان به بهبود اوضاع امیدوار بود.
وی گفت: در بخش فرهنگی، جای ایدههای اساسی در کشور خالی است که دستگاههای فرهنگی از طریق تاثیرگذاری هنجارهای بلند مدت باید نسبت به این مسئله احساس تکلیف بیشتری کنند.
محسن اسماعیلی کارشناس مالی و حسابداری گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و مشکلات اقتصادی، تولید و اشتغال، رئیس جمهور آینده باید تعامل پذیری و مشورت را در دستور کار خود قرار دهد و از همه نیروهای متخصص و توانمند استفاده کند.
این کارشناس مالی افزود: بومی کردن اقتصاد و احیاء اصل 44 قانون اساسی از راهکارهایی است که برای کوچک کردن دولت و تصدی گری مردم در اقتصاد باید اجرایی شود.
وی در ادامه گفت: با اعتماد سازی و ایجاد زمینه مساعد برای حضور گسترده مردم، مهار تورم، تثبیت قیمتها، شفاف سازی فضای رقابت و توجه به تولید داخلی میتوان اقتصاد کشور را متحول و به فقرزدایی کمک کرد.
فراجناحی، وفادار به ارزشها و خون شهدا، متخصص
مهدوی کارمند دادگستری گفت: رای خود را به شخصی که متعهد به اسلام و خدمتگزار به ملت و کشور و دارای بصیرت و دید سیاسی است خواهم داد.
وی افزود: رئیس جمهور آینده باید فردی فراجناحی باشد که بتواند در کشور اتحاد ملی ایجاد کند و همه سلیقهها را به کار گیرد.
مهدوی در ادامه گفت: امروز کشور نیاز به عقلانیت و تدبیر دارد و کسی باید رئیس جمهور شود که مدیر باشد و از ظرفیتهای موجود برای توسعه بهره ببرد و دولت آینده باید کاری کند که مردم با هر گرایش، احساس کنند که مسیر رشد برای آنان باز است و همه از یک ظرفیت برخوردارند.
موسوی کتاب فروش گفت: حضور با شکوه و گسترده مردم درانتخابات پیش رو پشتوانه ای برای نظام است که پایگاه مردمی و قدرت جمهوری اسلامی ایران را به نمایش خواهد گذاشت.
وی بیان کرد: رئیس جمهور باید فردی با فکر، برنامه، با اراده و دارای سابقه اجرایی باشد و دولت را با خرد جمعی اداره کند و از افرادی که وفادار به نظام و پایبند به آرمان های امام و انفلاب و متخصص هستند در مسئولیتها استفاده کند.
موسوی افزود: با شعار، حرف و سخنرانی نمی توان به جنگ بیکاری و تورم رفت بلکه مدیریت کشور نیازمند مرد عمل است و رئیس جمهور هم لازم است سیاست خارجی را به عنوان اولین اولویت بداند زیرا مسائل اقتصادی کشور در حال حاضر تحت تاثیر سیاست خارجی است.
موسوی گفت: رئیس جمهور آینده باید فرهنگ را به عنوان زیرساخت جامعه مورد دقت ویژه قرار دهد و با بهره گیری از ابزارهای تکنولوژی، اینترنت، ماهوارهها و صنعت به خوبی در امور فرهنگی برنامه ریزی کند.
شهبازی حسابدار گفت: حضور حداکثری درانتخابات، تحقق حماسه سیاسی را به همراه خواهد داشت و از جنبه بین المللی موجب تقویت امنیت ملی شده و تحریم ها را نیز بی اثر و جایگاه دولت آینده را تقویت خواهد کرد.
وی یادآورشد: رئیس جمهور آینده علاوه بر تخصص و توان فردی لازم است دارای تیمی منظم و منسجم باشد که وظیفه ایمانی وعقیدتی خود را بدانند و بر مبنای وحدت و همدلی پیرامون آرمان ها و ارزشهای انقلاب در قبال دغدغه ها و منافع و مصالح ملی کشور اقدام کند.
شهبازی یادآورشد: ر ئیس دولت آینده باید با برنامه ریزی هزینههای دولت را کم کند و درآمدهای دولت را افزایش داده و با رویکرد اقتصاد مقاومتی، کشور را از مسیر اقتصاد تک محصولی نجات دهد.
با توجه به معیارها و دیدگاههای گوناگونی که در حال حاضر در سطح جامعه ارائه می شود می توان با مراجعه به قانون اساسی به عنوان میثاق ملی و بیانات امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری ملاک های انتخاب را تعیین کرد.
می توان کسی را انتخاب کرد که اشتباهات دولت های گذشته را نداشته باشد و نقاط ضعف دولت های قبلی را به نقاط قوت تبدیل کند و در اندیشه ساختن روزهای بهتری برای کشور باشد، روزهایی که امید را در جامعه زنده کند.
نظر شما