به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جواد حسینی رکنی عصر شنبه در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نام فرهنگ و ارشاد را بسیار با مسما دانست و افزود: ارشاد به معنای راه بلد، راه گشا و راه دان است و بر همین اساس وظایف و تعهداتش نسبت به جامعه و مردم بسیار سنگین است.
وی اظهار داشت: بار سنگین فرهنگ را یک نهاد یا دستگاه به تنهایی نمی تواند بر دوش بکشد و توسعه متوازن و هماهنگ فرهنگی در همه بخش ها و اقشار جامعه نیازمند همکاری، مشارکت و تعامل همه ادارات و سازمان ها است.
امام جمعه بندرلنگه اذعان کرد: مشارکت همه دستگاه ها و نهادها در حوزه فرهنگ به معنای انجام کارهای موازی نیست و بخشی از مشکلات حوزه فرهنگ به عدم هماهنگی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی با یکدیگر برمی گردد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بندرلنگه عدم ثبات مدیریت فرهنگی استان را از دیگر مشکلات حوزه فرهنگ استان دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این حوزه و بازدهی دیر هنگام و زمان بر آن می طلبد که مدیران فرهنگی استان علاوه بر آشنایی با مسائل و مباحث فرهنگی از ثبات مدیریتی لازم برخوردار باشند.
حجت الاسلام حسینی رکنی به سرمایه گذاری بر نیروهای بومی در حوزه فرهنگ تأکید کرد و عنوان داشت: این امر به معنای عدم استفاده از نیروهای غیر بومی نیست اما با توجه به ماهیت فرهنگ می باید از نیروهای ماندگار و آشنا با مباحث و مسائل فرهنگی هر استان استفاده بیشتری کرد.
وی اضافه کرد: در مباحث و مسائل فرهنگی فرقی بین جاسک، بشاگرد، بندرلنگه و بندرعباس نیست زیرا آسیب های فرهنگی از هر کجا وارد شود ضرر و آسیبش به همه جامعه خواهد رسید.
امام جمعه بندرلنگه اقدام های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را در حوزه تمرکز زدایی از برنامه های فرهنگی، گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی، بازدید مستمر از شهرستان ها و به کارگیری نیروهای خلاق و توان مند را قابل تقدیر دانست و خواهان استمرار و دقت نظر بیشتر در حوزه فرهنگ شد.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان دلیل بازدید از بندرلنگه را بررسی ظرفیت ها و توان مندی های این شهرستان برای میزبانی جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی و نمایش عروسکی ضامن آهو دانست و گفت: معتقدیم که نباید فعالیت ها، برنامه ها و جشنواره های فرهنگی و هنری اختصاصاً در مرکز استان برگزار شود.
حجت الاسلام حسین مرشدی افزود: بندرلنگه به لحاظ زیرساخت ها و همچنین پیشینه و غنای فرهنگی از توان مندی و ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است و با تقویت آن ها امکان برگزاری برنامه ها و جشنواره های فاخر در آن وجود دارد.
وی نقش امامان جماعت را در راهبردی فرهنگی بسیار مهم و اثربخش دانست و اذعان داشت: ائمه جمعه دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ را دارند و آسیب ها و تهدیدهای فرهنگی را به خوبی می شناسند و این توانایی را دارند که بر این مسائل فائق آیند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان اظهار کرد: شوراهای فرهنگ عمومی که به ریاست امامان جماعت در هر شهرستان برگزار می شود بهترین مرجع برای بررسی آسیب های فرهنگی و جلب مشارکت و همکاری دستگاه های مختلف است.
حجت الاسلام مرشدی بر استفاده از توان مندی های قشر جوان جامعه تأکید کرد و عنوان داشت: جوانان هنرمند، متعهد و خلاق در رشته های مختلف بهترین و مؤثرترین سرمایه های فرهنگی و هنری هستند و می توانند با تولید آثار فاخر زمینه را برای تحول فرهنگی آماده کنند.
نظر شما