۲۵ تیر ۱۳۸۴، ۱۲:۳۱

واكنش جامعه داروسازان به سخنان رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در باره زد وبند در داروخانه ها:

تر و خشك را با هم نسوزانيد ؛ بر عملكرد داروخانه ها نظارت مي شود

تر و خشك را با هم نسوزانيد  ؛ بر عملكرد داروخانه ها نظارت مي شود

سخنان رئيس كميسيون اجتماعي مجلس در خصوص زد و بند در داروخانه هاي كشور طي مصاحبه اي با يكي از خبرگزاري ها، با انتقاد شديد داروسازان كشور مواجه شد ، به گونه اي كه آنها اين سخنان را تهمت به صنف داروسازان كشور عنوان كرده و معتقدند در اين خصوص هيچ گونه مدركي وجود نداشته و ارائه نشده است.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس عنوان كرده بود كه بسياري از تخلفات در داروخانه هاي كشورانجام مي شود كه باعث سودهي داروسازان شده است ودر اين خصوص نظارتي صورت نمي گيرد. 

تهمت به جامعه داروسازان فقط باعث نااميدي و ياس افراد فداكار مي شود

عضو شوراي عالي دارخانه ها در اين باره مي گويد: متاسفانه رئيس كميسيون اجتماعي مجلس اتهاماتي را مطرح كردند كه علاوه بر اينكه واقعيت ندارد موجب  زير سوال بردن حرمت نمايندگي مجلس نيز شده چون اين مطالب با اعتقادات مذهبي و ديني و يا حتي قوانين كشور هماهنگي ندارد و در اين خصوص مدركي ارائه نشده است.

وي ادامه مي دهد: معمولا مرسوم است كه گروهي به وسيله گروه ديگر به ناحق مورد تهمت هاي ناروا قرار گيرند اما اين نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه افرادي كه سال ها دراين زمينه فعاليت و فداكاري كرده اند را نيز مايوس و نا اميد مي كند.

 متخلفان در همه اصناف و قشرها وجود دارد

دكتر مژدهي آذر با بيان اينكه به هرحال در هر صنف و قشري تعدادي افراد متخلف وجود دارد ، تاكيد مي كمد : اين مساله تنها به قشر تحصيلكرده داروساز مربوط نمي شود بلكه حتي طي زمان در ميان نمايندگان و مسوولان نيز وجود داشته بنابراين نمي توان به علت وجود تعداد كم، اكثريت سالم را زير سوال برد.

وي با اشاره به اينكه هم اكنون نظارت بر داروخانه ها از سه طريق انجام مي شود گفت: هر كدام از سه سازمان بيمه گر با تعيين تعداد زيادي بازرس داروخانه ها را به شدت تحت كنترل دارند همچنين وزارت بهداشت هم از سال هاي گذشته نظارت داشته وحتي توده مردم نيز در اين زمينه بازرسان خوبي هستند.

دكتر مژدهي آذر  مي گويد : داروخانه ها تنها ارگاني هستند كه با فاكتور داروها را به مردم ارائه مي دهند به گونه اي كه در تمامي نسخه هاي پزشكي داروهاي خريداري شده محاسبه و قيمت آن نوشته و در پايان كار نيز مهر داروخانه بر روي اين نسخه ها زده مي شود، در صورتي كه اين كار از سوي ديگر اصناف صورت نمي گيرد.

داروخانه ها به شدت نظارت مي شوند

وي مي افزايد: با وجود اينكه اغلب افراد متعلق به جامعه پزشكي امروزه با حداقل حقوق و در دور افتاده ترين مكان ها خدمت مي كنند برخي از افراد به جاي ايجاد انگيزه و قدرداني از آنها، اين اكثريت را مورد تهمت قرار مي دهند ، اگرچه متهم كردن اصناف مختلف بسيار آسان است چون مي توان به راحتي عنوان كرد كه تمامي ميوه فروشان ميوه هاي خود را گران به مردم مي فروشند اما اين درست نيست.

وي ادامه داد: امروزه با استفاده از سيستم مكانيزه و رايانه اي، خريدهاي دارويي به شدت كنترل مي شود بنابراين در صورت فروش نسخه هاي غير عادي اين مشكلات سريع مشخص شده و از سوي سازمان هاي بيمه گر برخورد مي شود حتي اگر پزشكي دارويي را خارج از برنامه دارويي تجويز كند نيز شناسايي شده و مورد بازخواست قرار مي گيرد.

 فقط داروسازان خدمات رايگان مشاوره دارند

دبير انجمن داروسازان ايران نيز در اين باره مي گويد: از سخنان رئيس كيمسيون اجتماعي مجلس مشخص است كه وي به وسيله برخي اطلاعات واهي و تحت تاثير قرار گرفتن توسط گروهي خاص، اين سخنان را عنوان كرده است در صورتي كه مي توانست با مشاوره با كارشناسان وزارت بهداشت و درمان و انجمن داروسازان ايران اطلاعات واقعي را كسب كند تا از اهانت و تهمت زدن به قشر 12هزار نفري داروسازان و 7 هزار و 500 داروخانه سالم در سطح كشور اجتناب شود.

دكتر سعيد واقفي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد: داروسازان از آغاز فعاليت خود ثابت كرده اند كه هيچ گاه از راه داروسازي براي ثروتمند شدن اقدام نكرده و همواره در خدمت مردم بوده اند به گونه اي كه اين گروه تنها گروه دانشگاهياني هستند كه بطور رايگان به بيماران مشاوره علمي دارويي مي دهند در صورتي كه مي توانستند براي مشاوره روزانه خود مبلغي را به عنوان حق مشاوره دريافت كنند.

وي ادامه مي دهد: تعداد پزشكاني كه نسخه گران قيمت مي نويسند و به جاي آن شوينده دريافت مي كنند،  بسيار اندك است و در صورت وجود اين عده كم نيز، رئيس كميسيون اجتماعي مجلس بايد اين افراد و داروخانه هاي متخلف را معرفي كند تا با افراد متخلف برخورد قانوني شده و به سزاي اعمالشان برسند كه البنه وي از اعلام اسامي اين افراد خودداري كرده است.

هيچ مقامي نمي تواند داروخانه اي را تعطيل كند

دكتر واقفي با بيان اينكه در خصوص فروش بي رويه دارو توسط داروخانه ها به ناصرخسرو كه در سخنان رييس كميسيون اجتماعي مجلس مطرح شده است  مي گويد :  چند سالي است كه ناصرخسرويي براي مبادله دارو وجود ندارد ، اگر دارويي در اين مكان خريد و فروش مي شود داروهايي نظير داروهاي روان گردان ويژه معتادان و داروهاي مخدر بوده كه مبارزه با آن از توان بسياري خارج است كه البته اگر ايشان مي تواند به اين وضعيت سامان دهد، همه دعاگوي شان خواهند بود .

وي با اشاره به اينكه بر اساس قوانين كشور امكان تعطيل داروخانه توسط مقامات وجود ندارد و در غير اين صورت خلاف قانون است، تصريح كرد: بايد تمامي افراد با مطالعه قوانين و تسلط كامل بر موضوع مورد نظر، اظهار نظر كنند چون  اظهار نظر غير علمي باعث بي نظمي در كشور خواهد شد.

کد خبر 206795

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha