فرهاد عسگری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه منتظر اختصاص بودجه از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران برای اجرای این پروژه هستیم افزود: اگر میراث فرهنگی و استانداری مازندران دغدغه تخریب، ترافیک سنگین و دیگر مشکلات پل تاریخی محمد حسن خان بابل را دارند، باید در تخصیص اعتبارات برای اجرای طرح پل سوم اقدام کنند.
وی گفت: نقشه ساخت پل سوم محمد حسن خان بابل طراحی و آماده شده است و طی مراحل قانونی پیمانکار بتن ساز شمال یعنوان مجری پروژه انتخاب شد.
عسکری تاکید کرد: پل محمدحسن خان پل تاریخی و میراثی شهرستان بابل بوده که از معماری با ارزشی برخوردار بوده ولی متاسفانه در حال حاضر مورد استفاده پنج بخش مرکزی، لالهآباد، گتاب، بندپی شرقی و بندپی غربی قرار دارد. و این امر موجبات تخریب این اثر تاریخی می شود.
وی بیان داشت: پس از درخواست هاي مكرر مردم بابل از مسئولان براي حفظ و نگهداری پل تاريخي محمدحسن خان اين شهر، در نشستي كه با معاون امور عمرانی استانداری مازندران داشتيم، بر عدم استفاده و نیز حفظ این اثر تاریخی تاکید و مقرر شد با کمک استانداری، میراث فرهنگی و شهرداری بابل، پل سوم محمد حسن خان ساخته شود که به همین منظور مبلغ 100 میلیون ریال اعتبار با هزینه تملک پیش بینی شده است.
وی افزود: شهرداری بابل همچنین متعهد شد تهیه مطالعاتی نقشههای اجرایی فاز نخست را انجام دهند و شهرداری کارهای اجرایی و نوسازی و عملیات اجرایی این پروژه را آغاز کند.
این مسئول اظهارداشت: براي ساخت پل جديد بيش از صدميليارد ريال اعتبار نياز است كه شهرداري به تنهايي قادر به تامین اين اعتبار نیست و انتظار می رود مسئولان استان و شهرستان، شهرداري بابل را در این زمینه ياري كنند.
پل تاریخی محمد حسن خان بابل در ابتدای حکومت قاجار، همزمان با حکمرانی محمدحسنخان و به دستور وی روی رودخانه بابلرود درسال 1146یعنی 287 سال قبل، از سفیده تخم مرغ و ساروج ساخته شد و هنوز هم بعنوان یک پل ارتباطی اصلی محور بابل به آمل و بخشهای بندپی شرقی و غربی مطرح است.
این اثر تاریخی شش متر عرض و 140 متر طول و دارای هشت طاق چشمه بوده که پهنای شش چشمه بزرگ تر آن هر کدام 755 سانتی متر و بلندای این پل تا رودخانه بابلرود 11 متر است.
نظر شما