حجت الاسلام محمدحسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: حضرت امام خمینی(ره) در زندگی شخصی شان به تمام معنا نمونه زندگی اسلامی را پیش گرفتند و ما می توانیم همان سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را در زندگی حضرت امام مشاهده کنیم.
وی افزود: امام(ره) با اینکه از نظر خانوادگی از آغاز در یک خانواده نیمه مرفه در منطقه خود و جزو خانواده های مکنت دار بودند اما در عین حال زندگی ایشان بسیار ساده بود چه در دوران طلبگی و چه در زمانی که خانواده تشکیل دادند و چه در زمانی که در قم به عنوان استاد فقه و اصول و اخلاق و فلسفه و... بودند و چه زمانی که به مرجعیت رسیدند و چه در زمانی که در نجف اشرف در تبعید بودند و چه در اوج قدرت و پیروزی انقلاب و به دست گرفتن حکومت در تمام این دوران زندگی حضرت امام از نظر شخصی هیچگونه تغییری نداشت بلکه روز به روز طبق فرموده حضرت علی(ره) که "رهبران و علما باید خودشان را همسان با مردم محروم جامعه خویش قرار دهند" امام تلاش می کرد زندگی ساده ای داشته باشد..
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: منزل شخصی ایشان در جماران حود 120 متر بود که آن هم استیجاری بود و در نجف اشرف دو خانه بیرونی و اندرونی بسیار کوچک بود. من خاطرم می آید در ایامی که حضرت امام برای ناراحتی قلبی به توصیه اطباء باید در یک منطقه خوش آب و هوا در تهران زندگی می کردند وقتی اطرافیان یک خانه بزرگی را گرفتند امام بعد از مدت کوتاهی در آنجا ماند و گفت من دیگر اینجا نمی مانم و شما بروید یک خانه کوچک پیدا کنید و الا به جنوب تهران و یا قم می روم. چون در آن زمان همه خانه ها در منطقه شمیران هزار متر و 2 هزار متر بود خانه کوچک به راحتی پیدا نمی شد و پس از مدتی خانه فعلی در جماران که متعلق به حجت الاسلام سید مهدی جمارانی بود در اختیار ایشان قرار داده شد که یک خانه حدود 120 یا 130 متری بود.
وی تأکید کرد: امام از آغاز حرکت انقلابی و نهضت اسلامی خود تا پایان عمرشان مشی یکسانی داشتند و در هیچ جا نمی بینیم که امام مدتی عقب نشینی کرده باشد و بعد از مدتی دوباره اوج گرفته باشد بلکه از روز اولی که امام بنای این نهضت را گذاشت با ژرف نگری و دوراندیشی عمل کرد و مصداق این حدیث شریف است که "المؤمن ینظر بنورالله". مؤمن به نور خدا نگاه می کند و امام با هدایت الهی نهضت خویش را آغاز کرد.
حجت الاسلام اختری درباره ویژگی های اخلاق سیاسی امام(ره) گفت: هر کس در نگرش سیاسی خود یک ایده ای دارد. حضرت امام در طول دوران مبارزات خود و تا پایان عمرشان با برخی از همترازان و علما و مراجع که شاید موافق نگاه سیاسی ایشان نبودند، با احترام برخورد می کرد و مخالفت آنها باعث نمی شد که حضرت امام آنها را سرزنش کرده و یا اسائه ادب کند و این در بحث سیاست بسیار مهم است. باید انسان به گونه ای باشد که اگر یک بینش و عقیده ای دارد بتواند با عقاید مخالف خود با احترام و ادب رفتار کند و این مسئله را امام از سیره ائمه اطهار گرفته بودند.
وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های اخلاق سیاسی امام صراحت و شفافیت گفتار و عمل ایشان است. امام از ابتدای مبارزه خویش دوپهلو سخن نمی گفت از ابتدا خطابها و سخنرانی های ایشان همه به طور روشن بود که مقام معظم رهبری نیز همین مشی را ادامه داده اند. امام اگر یک موضوعی را قبول نداشت صریح مقابل آن می ایستاد و حتی در زمانی که ایشان در عراق تبعید بود شجاعانه در مقابل حکومت صدام مواضع خود را روشن بیان کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: امام به گونه ای شفاف عمل می کرد که کسی نمی توانست نسبت ناروا و یا تهمت و دروغی را به ایشان نسبت دهد و ما این مسائل را در شیوه های برخورد مقام معظم رهبری نیز مشاهده می کنیم و ایشان در آنجایی که رهبری اقتضا می کند و باید به طور آشکار مواضع خود را اعلام کند ملاحظه افراد و یا جهات خاص را نداشته و برای خدا به مردم راه را نشان می دهد. امام نیز وقتی بحثهایی در میان مسئولان در می گرفت، به آنها تذکر می دادند که اگر این مسئله را حل نکنید من این مسائل را با مردم در میان می گذارم و ما نمونه هایی داریم که امام به صراحت در حسینه ما مردم سخن گفتند و مقام معظم رهبری نیز امروز در سخنرانی آشکار خود در حسینه اعلام می کنند که رأی مرا کسی نمی تواند از قبل تشخیص دهد و کسی نمی داند بگوید مثلا رهبر با فلانی هست و با فلانی نیست و این الگویی برای ما می تواند باشد که در گفتار و رفتار صریح و شفاف عمل کنیم.
نظر شما