۱۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۴۲

مهر بررسی می کند؛

انتخابات در اندیشه امام (ره)/ حماسه سیاسی تفسیر میزان رای ملت

انتخابات در اندیشه امام (ره)/ حماسه سیاسی تفسیر میزان رای ملت

گرگان - خبرگزاری مهر: انتخابات، یکی از مهم‌ترین ابزارهای مشارکت سیاسی مردم و تحقق نظام جمهوری اسلامي‌ است که همواره در سیره و منش معمار کبیر انقلاب به نقش مردم در تعیین سرنوشت تاکید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، جمله طلایی " میزان رای ملت است" بیانگر عمق باور بیانگذار انقلاب اسلامی به نقش مردم در تعیین در سرنوشت سیاسی و اجتماعی است.
 
در اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی (ره)، عرصه انتخابات، اگر با دوراندیشی و اتخاذ تدابیر و مقدمات آن از سوی مسئولان و سایر دست اندرکاران عملی شود مي‌تواند « جمهوری اسلامي‌» را در برابر تمامي‌توطئه‌ها بیمه کرده و از آسیب‌ها و خطرات داخلی و خارجی مصون دارد.
 
انتخابات در نظام اسلامي‌دارای شرایط و آداب خاص خود است، به گونه ای که کاندیداها و طرفداران آنان نباید از هر شیوه ای برای موفقیت و دستیابی به اهداف خود استفاده کنند چرا که پذیرش مسئولیت‌ها در نظام اسلامي‌قبول رسالتی الهی و ملی برای تحقق آرمان‌های اسلامي‌و خدمت به مردم است.  
 
بنابراین چارچوب‌ها و ضوابط دینی اخلاقی اجتماعی و فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد و به هیچ عنوان نباید شخصیت، حیثیت و آبروی افراد دستخوش تمایلات و خواسته‌ها و اغراض دنیایی دیگران قرار گیرد. 
 
امام خمینی (س) خطاب به کاندیداها و طرفداران آنان بیان مي‌دارند: " از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامي‌انسانی را در تبلیغ برای کاندیدای خود مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری كنند".
 
استاد حوزه و دانشگاه در این زمینه می گوید: تفکر حضرت امام خمینی (ره) به عنوان رهبری دینی، اسلامی بود، ازاینرو جمهوری اسلامی را مطرح کردند و جمهوری یعنی همه مردم و اسلامی یعنی آنکه همه کسانیکه اسلام را می خواهند.
 
حجت الاسلام محمد منصوری افزود: یکی از خواسته های اسلام، حضور در انتخابات است و با توجه به نامگذاری امسال به سال حماسه سیاسی، باید مشارکت پرشور داشته باشیم.
 
انتخابات به مثابه جهاد
 
وی اظهار داشت: برای انتخابات 24 خردادماه مردم باید همه توان و وجود در صحنه بیایند و تا حماسه سیاسی رنگ گیرد.
 
وی درپاسخ به اینکه چرا حضرت امام راحل از شور انتخاباتی به مثابه جهاد یاد کرده اند، گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند، دشمن جلو می ید و هر چه صحنه های انقلاب را خالی تر کنیم، دشمن پیشروی می کند.
 
حجت الاسلام منصوری یادآورشد: در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری نیز تاکید شده است که حضور مردم می تواند دشمن را ناامید کند و حضور مردم می تواند برنامه های دشمنان را نابود کند.
 
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: تلاش دشمن اینست که مردم را برای حضور در انتخابات ناامید کنند و حضرت امام راحل نیز همواره تصریح کرده اند که باید به مردم امید داد و  به رغم توطه های دشمنان، در 34 سال گذشته نظام و انقلاب روز به روز مستحکم تر شده است زیرا ریشه انقلاب، مردم هستند.
 
وی با اشاره به اینکه، رهبری، دین و مردم ریشه های انقلاب اسلامی است، افزود: مردم همواره جلوتر از مسئولان بوده اند و اکنون نیز قطعا مردم در انتخابات حضوری پرشور خواهند داشت.
 
حجت الاسلام منصوری یادآورشد: ملت ایران، ملتی نیستند که بخاطر مشکلات و تنگناها، دینشان را فراموش کنند و مسئولان نیز باید قدردان مردم باشند.
 
کاندیدای اصلح در اندیشه امام (ره)
 
وی در پاسخ به اینکه کاندیدای اصلح چه صفاتی باید داشته باشند، گفت: کاندیدا وقتی صحبت می کند،مردم دقت می کنند و نامزدها مشکلات را سیاه نمایی و بزرگنمایی نکنند.
 
استاد حوزه و دانشگاه، صداقت، راستگویی، شجاعت را از جمله ویژگیهای نامزد اصلح برشمرد و گفت: تعهد، تخصص، مدیریت از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه فرصت آزمون و خطا نداریم، گفت: رئیس جمهور باید پیرو ولایت فقیه بوده و خودمحور نباشد و به فکر مصحلحت مردم باشد.
 
وی مسائل فرهنگی و اقتصادی را بسیار مهم برشمرد و گفت: این مسائل و سبک زندگی اسلامی باید مورد توجه رئیس جمهور آینده باشند و حضور مردم را در پای صندوق های رای مسئله اول و انتخاب اصلح مسئله دوم است.
 
تاکید بر اخلاق انتخاباتی
 
حجت الاسلام منصوری با تاکید بر اخلاق انتخاباتی عنوان کرد: از دیگاه حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری، کاندیداها نباید به همدیگر تهمت زنند و تخریب نداشه باشند.
 
وی احترام به یکدیگر را مورد ضروری عنوان کرد و گفت: بفرمایش مقام معظم رهبریف،اختلاف سلقه، سبب کدورت بین نامزدها و طرفداران نشود.
 
منصوری یکی از مسائل مهم را انصاف برشمرد و گفت: باید خدمات دولتهای قبلی و شوارهای دوره قبلی را دید و به نقد منصفانه عملکرد پرداخته شود.
 
انتخابات یکی از عرصه‌های تجلی وحدت و نمایش وحدت مردم است و باید تمامي‌تلاش‌ها و اقدامات در این راستا صورت گیرد. متاسفانه گاهی در انتخابات وحدت ملی جامعه دچار آسیب شده و ضربات و خسارت‌های بزرگی را بر مردم و جامعه تحمیل مي‌كند در این زمینه بايد مسئولان، کاندیداها و طرفداران آنها و به ویژه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی روش معقول، منطقی و در چارچوب اصول را در پیش گیرند. این اصل مهم نه تنها آسیب نمي‌بیند بلکه موجب وفاق ملی و وحدت و انسجام بیشتر جامعه مي‌شود.
 
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 24 خردادماه برگزار می شود.

 

کد خبر 2069848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha