به گزارش خبرنگار مهر، حسین برلیانی صبح پنج شنبه در هشتمین نشست تخصصی طراحی شهری کلانشهرها درباره تشکیل دفتر مناسبسازی به منظور ارتقای کیفیت محیط اظهار کرد: به کارگیری کارشناسانی که دارای معلولیت جسمی هستند در فرآیند تهیه، کنترل طرحها و نظارت بر اجرا گامی مثبت است و امکان حضور معلولان را در عرصههای تخصصی فراهم میسازد.
وی گفت: اقدامات شناسایی، اولویتبندی و مناسبسازی با توجه به اعتبارات سالانه در هر کلانشهر باید به نحوی برنامهریزی شود که محله یک محدوده به صورت یکپارچه عملیات ساماندهی در آن صورت گیرد.
برلیانی بیان کرد: شرح خدمات هماهنگسازی اسناد و محصولات طراحی شهری جهت بهبود کیفیت سیما و منظر شهری تدوین میشود.
وی افزود: تدوین شرح خدمات در قالب طراحی شهری به منظور رفع نقص و کاستیهای موجود امری ضروری است و جنبههای اقتصادی، ارتقای کیفیت ادراکی و محیطی فضا، زیباشناسی و احیای محورهای تاریخی و مراکز محلات از جمله مواردی است که باید در تدوین آییننامه یکپارچهسازی گونههای طراحی شهری مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص تدوین ضوابط برای حجم شهر گفت: در حال حاضر هیچ قانونی برای رعایت تناسبات عمومی و چشمانداز سازی کالبدی در کلانشهرها وجود ندارد؛ از همین رو تدوین منشوری به همین منظور در کارگروه طراحی شهری در دستور کار قرار گرفت.
برلیانی با بیان اینکه تهیه طرحهای موضعی در ایجاد همافزایی در سیمای شهر موثر است، گفت: استخراج و اولویتبندی این طرحها هنگام تهیه و تصویب سندهای بالادست به پیوستگی و توسعه متوازن آنها کمک میکند.
وی ضرورت تغییر ساختار طرحهای توسعه را مورد توجه قرار داد و افزود: وجود قوانین پشتیبان، ساختار سازمان هدایت، مجری متناسب، مدیریت بهرهبرداری و چرخه پیوستهای از طرحها در مقیاس کلان و خرد از الزامات تحققپذیری طرحها با رویکرد راهبردی است.
نظر شما