به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی روحانی معاون علمی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در یادداشتی که در آن به چرایی اصلح بودن دکتر حدادعادل پرداخته آورده است: نكته قابل تأمل در دفاعيات حدادعادل از نظام جمهوري اسلامي آن است كه اعتقادي كه موجب حضور او در عرصه ي چنين دفاعي گشته، با مرور زمان رنگ نمي بازد و تغيير نمي كند. اينگونه است كه او در اولين مستند تبليغاتي اش پس از گذشت چهار سال از فتنه ي 88 همچنان با افتخار از روشنگري اش در تقابل با فتنه مي گويد و با گذشت 10 سال از غائله ي تحصن نمايندگان مجلس ششم، فخر ايستادگي مقابل آنان را مي فروشد و بالواقع كه فخريست ستودني! اين ها يعني كه او رأي دهندگان به خويش را در دامنه ي اصولگرايي جستجو مي كند و هيچ گوشه چشمي حتي، به رأي هاي مايل به اصلاح طلبان ندارد.
متن کامل یادداشت مرتضی روحانی معاون علمی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به این شرح است:
اصلح دانستن یک فرد مقایسهای نسبی بین او و دیگر رقبایش از یک سو و فهمی است که ما از مسائل و مشکلات جامعه و راه حل های آنها از سوی دیگر داریم. فلذا ممکن است شخصی در دوره ای اصلح باشد و در دوره دیگر خیر و بالعکس.
عمیقا بر این باور هستم که مشکل امروز جامعه ما مساله معاش مردم و تورمی است که در چند سال گذشته به وجود آمده و به دغدغه بسیاری از مردم تبدیل شده است. از سوی دیگر شرایط ناآرام سیاسی که توابع آن در جامعه هم دیده می شود باعث ناراحتی دوچندان مردم شده و در میان برخی این گمان را به وجود آورده که سیاستمداران از فکر توده مردم غافل و به فکر خود و اطرافیان شان هستند.
با توجه به این نکات و شرایط امروزی جامعه ایران که خیلی هم نیازمند توضیح نیست، بر این باور هستم که دکتر غلامعلی حداد عادل نسبت به دیگر کاندیداها اصلح هستند :
1. عمیقا باور دارم که مساله و مشکل جامعه ما که امروزه در شمایل مشکلی اقتصادی ظهور کرده است یک معضل و مشکل فرهنگی است. مساله ای که از نوع فرهنگ عامه مردم نشأت گرفته است؛ از فرهنگ مصرف و تولید در عرصه اقتصاد گرفته تا فرهنگ سخت کوشی، کار و تلاش بهینه، وجدان کاری و ...
باید بپذیریم که اگر می خواهیم این مسائل یکبار برای همیشه به صورت ریشه ای در جامعه ما دیده و سعی در حل آن شود، باید یک نگاه عمیق فرهنگی را بر تمامی ابعاد زندگی ایرانی حاکم کنیم. نگاهی که اقتصاد، سیاست و... را در ظل و ذیل خود معنا کند و قصدِ حل مشکلات آن را به صورت ریشه ای از مدخل و مجرای فرهنگ را داشته باشد.
با این احتساب طبیعی است که کسی را اصلح بدانم که سالیان دراز با درد و دغدغه فرهنگ روزگار گذرانده و راه حل هایش بیش از آنکه از سنخ راهکارهای عوامفریبانه صدروزه و ... باشد راهکارهایی بلند مدت و فرهنگی است.
2. اینکه ایشان بیش از هر چیز دغدغه جمهوری اسلامی را دارند خود نشان از امر بزرگی است که در کمتر کسی وجود دارد. دفاع تمام قد ایشان از نظام در عرصه های مختلفی مانند فتنه 88 گرفته تا سیاستهای فرهنگی نظام مانند ماهواره و حجاب و نگرشهای سیاست خارجی همچون دفاع از خط مقاومت در منطقه دقیقاً به همین مسأله اشاره دارد که ایشان بیش از آنکه نگران رای آوردن خودشان باشند نگران دفاع از جمهوری اسلامی در معنای حقیقی کلمه هستند.
نكته قابل تأمل در دفاعيات حدادعادل از نظام جمهوري اسلامي آن است كه اعتقادي كه موجب حضور او در عرصه ي چنين دفاعي گشته، با مرور زمان رنگ نمي بازد و تغيير نمي كند. اينگونه است كه او در اولين مستند تبليغاتي اش پس از گذشت چهار سال از فتنه ي 88 همچنان با افتخار از روشنگري اش در تقابل با فتنه مي گويد و با گذشت 10 سال از غائله ي تحصن نمايندگان مجلس ششم، فخر ايستادگي مقابل آنان را مي فروشد و بالواقع كه فخريست ستودني! اين ها يعني كه او رأي دهندگان به خويش را در دامنه ي اصولگرايي جستجو مي كند و هيچ گوشه چشمي حتي، به رأي هاي مايل به اصلاح طلبان ندارد.
3. شخصیت میانه رو و معتدل ایشان میتواند جامعه ما را از این وضعیت اضطراب و تشنجی که وجود دارد خارج کرده و با یک عقلانیت حداکثری که مبتنی بر خرد جمعی است راه میانه ای را در پیش بگیرد که آرامش به جامعه بازگردد. آرامشی که در آن علاوه بر اینکه از خط قرمزهای نظام و انقلاب تخطی نمیشود ولی در عین حال از ظرفیتهای حداکثری نیروهای انسانی بهره برده میشود و به صرف اینکه کسی در امورات جزئی و سلیقه های سیاسی با ایشان همراهی نکند حذف و طرد نمیشود. یادمان نرفته که تا زمانی که ایشان سکان دار مجلس بودند تنشهای دولت و مجلس در حداقل ممکن بود و این نبود مگر به خاطر شخصیت آرام و معقول ایشان که صلاح نظام را بیش از غوغا سالاری میدانست.
4. سابقه علمی (قریب به پنجاه سال تدریس در دانشگاههای مختلف) و اجرایی ایشان در سالیان متمادی این ظرفیت را برای ایشان به وجود آورده که از میان شاگردان قدیم و همکاران فعلیشان تیمی توانمند و خبره را جمع آوری کنند.
گاهی به سابقه اجرایی ایشان و اینکه ایشان مرد اجرا نیستند اشکال میشود که اگرچه تماماً بیراه نیست ولی مشکلی بی سابقه از یک سو و حل ناشدنی از سوی دیگر هم نیست. اگر محمد خاتمی میتواند از کنج کتابخانه ملی بیاید و دو دوره دولت اصلاحات را هدایت کند، چرا غلامعلی حداد عادل نباید با سابقه یک دور ریاست مجلس و یازده سال معاون وزیری و چهار دوره نمايندگي مجلس بتواند این کار را بکند؟ خصوصاً که ما به مشورت پذیری ایشان و سپردن کارها به اهلش از جانب ایشان اعتماد داریم و میدانیم که میتوان بخش قابل توجهی از این مشکلات را با یک معاون اول اجرایی قوی حل و فصل کرد.
5. خصوصیات دیگر ایشان مانند ولایی بودن، اخلاق محوری، ساده زیستی و... واضحتر از آن است که نیازمند توضیح و تفصیل داشته باشد.
معاون علمی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران:
حداد عادل آرامش را به جامعه باز میگرداند/ شخصیت میانه رو و معتدل حداد نیاز امروز جامعه است
معاون علمی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در یادداشتی در خصوص ویژگی های حداد عادل نوشت: شخصیت میانه رو و معتدل ایشان میتواند جامعه ما را از این وضعیت اضطراب و تشنجی که وجود دارد خارج کرده و با یک عقلانیت حداکثری که مبتنی بر خرد جمعی است راه میانه ای را در پیش بگیرد که آرامش به جامعه بازگردد.
کد خبر 2070920
نظر شما