۱۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۲۰

سالک:

اجرای سیستم های جدید بخش قابل توجهی از اهداف مدیریت چرا را در پی دارد

اجرای سیستم های جدید بخش قابل توجهی از اهداف مدیریت چرا را در پی دارد

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه اجرای سیستم های جدید بخش قابل توجهی از اهداف مدیریت چرا را در پی دارد، گفت: سیستم های چرا ابزاری است که در سطح مرتع بخش قابل توجهی از اهداف مدیریت چرا را محقق می سازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تقی سالک انتخاب مناسبترین روش در صورت انتخاب درست یک سیستم چرا در مرتع، احتیاجات متابولیکی و فیزیولوژیکی گونه های علوفه ای اصلی مرتع و استفاده از سیستم های چرایی را متذکر شد و افزود: تقویت گیاهانی که در شرایط ضعیف و در اثر فشار چرا در حال نابودی هستند، ماحصل بی تفاوتی به سیستمهای مدیریت چرا است.

وی با اعلام اینکه امسال فصل چرای در سطح استان از 15 خرداد آغاز می شود و حدود 750 هزار واحد دامی به صورت مجاز از مراتع استفاده خواهند کرد، به مرتعداران توصیه کرد: با هماهنگی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها و نظرات کارشناسی در انتخاب سیستم چرایی مناسب برای مرتع اقدام کنند.

سالک با بیان اینکه اوایل فصل چرا باید  شرایطی برای آمادگی مرتع رعایت شود، افزود: در مراتعی که گونه های مهم و مرغوب وجود دارد و از طریق بذر تکثیر می شوند فراهم کردن فرصت تولید بذر قبل از شروع چرا ضروری است.

وی سیستم چرای تاخیری، سیستم چرای تناوبی، سیستم چرای تاخیری تناوبی و سیستم چرای تناوبی ساده را روش های اجرا در مراتع سطح استان عنوان و اظهار کرد:  بهترین و ساده ترین روش چرای تناوبی ساده است که در آن مرتع به چند قطعه تقسیم شده و چرخش چرای دام در بین قطعات مرتع به صورت منظم اجرا می شود.

رئیس اداره مرتع استان اهمیت بیمه مراتع را یادآور شد و گفت: با توجه به شکنندگی و حساسیت عرصه های طبیعی در مقابل حوادث غیرطبیعی همچون  خشکسالی، سیل و تگرگ مجریان مراتعی سریعتر نسبت به بیمه کردن مراتع خود اقدام کنند. 

کد خبر 2071102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha