به گزارش خبرنگار مهر، آيت الله عبدالكريم بي آزار شيرازي در همايش تبیین نیم قرن اندیشه و هنر انقلاب اسلامی با حضور معلمان هنر و ادبیات، هنرمندان، نویسندگان، شاعران، دانشجویان در يزد به تشریح هنر و معماری اسلامی ـ ایرانی پرداخت.
وي همچنين با اشاره به اقتصاد اسلامي اظهار داشت: باید به این نکته توجه داشت که هر اقتصادی فضای خاص خودش را می طلبد و نمی شود در فضای اقتصاد سرمایه داری یا کمونیستی اقتصاد اسلامی را پیاده کرد.
وی با بیان اینکه اسلام برای تمام برنامه های خود فضا سازی کرده است، به ماه مبارک رمضان اشاره و عنوان كرد: اسلام برای این ماه مبارک به طور هنرمندانه برنامه ای خاص مقرر كرده به نحوی که با فضا سازی مناسب همه به روزه داری سوق داده می شوند و در مورد اقتصاد هم باید فضا سازی شود.
بی آزار شیرازی با تأکید بر بهره گیری از مضامین قرآنی در خلق آثارهنری گفت: هنرمندان سعی کنند از کلام وحی در تولیدات خود بیشتر استفاده کنند.
لزوم ايجاد پيوند عميق مساجد و بازارها
این مدرس حوزه و دانشگاه به پیوند عمیق مساجد جامع و بازارهای شهرهای اسلامی اشاره کرد و افزود: این پیوند برگرفته از آیات قرآن کریم است، پیوندی که میان زکات که مسئله ای اقتصادی و نماز که مسئله ای عبادی است و در قرآن مکرر به آن اشاره شده است.
وی کار هنرمندان قدیم در خلق آثار هنری را دقیق و حساب شده دانست و با اشاره به اینکه فضاسازی مناسب در بازارهای اسلامی نمونه ای از این هنر است، ادامه داد: مسجد جامع مرکز سیاسی، مذهبی، فکری، آموزشی و عملی بوده و در دو طرف آن بازارهایی وجود داشته که این مجموعه محور شهرهای اسلامی بوده و هنر و معماری هنرمندان قدیم را به تصویر می کشد.
عضو مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در بافت قدیم شهرهای اسلامی، مسجد، مدرسه و بازار در هم آمیخته است، افزود: مسجد برای اهل ایمان بازار آخرت و ساعت مسجد جامع یادآور ساعت قیامت است و در قدیم تجار و کسبه ساعاتی از روز را به خواندن کتاب مکاسب در مساجد و مدارس علمیه می پرداختند و با مسائل فقهی و آداب تجارت آشنا می شدند از این رو بازاریان کمتر گرانفروشی و احتکار می کردند.
روابط قديمي تجارت و ديانت بايد دوباره ايجاد شود
بی آزار شیرازی به ضرورت وجود سازمان های صنفی در بازار اشاره کرد و اظهار داشت: در قدیم بازاریان و تجار با شرکت در این سازمان ها درس صداقت، جوانمردی و اخلاق اسلامی فرا می گرفتند که نشانگر پیوند کسب و مال با کسب علم بود و سعی می کردند در فعالیت های خود در این مسیر حرکت کنند.
وی راستگویی را رمز موفقیت اقتصاد اسلامی در گذشته دانست و گفت: اگر می خواهیم اقتصادی پویا و قوی داشته باشیم باید فضا سازی نموده ، به هنر معماری مساجد و بازارها توجه داشته و در چارچوب اقتصاد اسلامی حرکت کنیم.
نظر شما