به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری صدای افغان در گزارشی نوشت: اظهار نظر حامد کرزای در مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی آمریکا و جهان اسلام در دوحه قطر که به صورت یکجانبه اسرائیل را به رسمیت شناخته است، بازتاب موضع اصلی مردم افغانستان نیست زیرا در این زمینه نه با پارلمان افغانستان مشورت کرده و نه همه پرسی یا رفراندمی برگزار شده است.
کرزای آشکارا وجود کشوری به نام رژیم صهیونیستی را تایید می کند و به رسمیت می شناسد و از سوی دیگر، مبارزات ملت فلسطین در برابر شهرک سازی های غیرقانونی و غاصبانه آن رژیم را نادیده می گیرد. از سوی دیگر، این موضع کرزای در تضاد با رویکرد عمومی کشورهای اسلامی به جز معدودی از کشورها مانند مصر و ترکیه است و حتی با کشور همسایه پاکستان نیز همخوانی ندارد.
حامد کرزای در حالی که از حمایت های آمریکا و غرب از مقاومت مردم افغانستان در برابر تجاوز شوروی سابق قدردانی می کرد گفت: مانند دیگر کشورهای جهان اسلام به روشنی نمی دانم آیا جنگ آمریکا علیه ترویسم به پیروزی رسیده است یا خیر در حالی که روز به روز تعداد بیشتری از جوانان مسلمان به ویژه در افغانستان و پاکستان به طالبان و دیگر گروه های تندرو می پیوندند.
رئیس جمهور افغانستان گفت آمریکا و غرب باید به جهان اسلام نشان دهند که در مورد مشکل فلسطین و اسرائیل نگاهی غیر جانبدارانه دارد و به آرزوی فلسطینی ها برای داشتن یک دولت مستقل احترام می گذارد، دولتی که بتواند در کنار اسرائیل بایستد. اسرائیل نباید از بین برود بلکه می بایست تشکیل یک دولت قوی و مستقل فلسطینی را در کنار خود بپذیرد.
در مورد این سخنان کرزای، چند نکته را می توان مطرح کرد. قدردانی کرزای از غرب به خاطر شکست کمونیسم و شوروی در افغانستان به هر نیتی که صورت گرفته باشد، چند معنای مشخص دارد؛ یکی اینکه اگر کمک های آمریکا و غرب نبود، مردم مسلمان و مجاهد افغانستان، قادر به شکست شوروی نبودند و این نکته آشکارا ارزش جهاد و پایمردی مردم افغانستان در برابر ارتش متجاوز شوروی پیشین را زیر سوال می برد و یا دست کم آن را کمرنگ نشان داده و تضعیف می کند.
نکته دوم هم اینکه ظاهرا کرزای نسبت به تبعات حمایت های غرب از جریان های خاص جهادی در زمان اشغال شوروی، بی خبر است و یا آن را نادیده می گیرد. تاریخ گواه است که کمک های آمریکا، پاکستان، امارات و عربستان در همان زمان موجب شکل گیری هسته های اولیه القاعده و طالبان شد و سبب شد تا بعدا همین گروه ها به تروریسم تغییر شکل دهند و در برابر مردم افغانستان قرار گیرند؛ هرچند درباره ضدیت یا عدم ضدیت آنها با منافع غرب، حرف و حدیث های زیادی وجود دارد.
از سوی دیگر، تردید کرزای در مورد کارآمدی مبارزات غرب و آمریکا علیه تروریسم به دلیل پیوستن گروه هایی از جوانان مسلمان به گروههای تروریستی، پیش از آنکه انتقادی از غرب و آمریکا به حساب آید، به معنای تایید نسبت تروریسم با اسلام است. در حالی که مردم افغانستان به عنوان مسلمان و پیرو قرآن و سنت نبوی و خاندان پاکش، نه با تروریسم نسبتی دارند و نه آن را تایید می کنند. تروریسم یک محصول بسته بندی شده خارجی است که بر ملت افغانستان تحمیل شده است. همچنین تروریسم تنها محدود به اسلام هم نیست؛ بلکه از یهودیان افراطی تا مسیحیان نژادپرست و تا بودایی های میانمار را در برمی گیرد.
اظهارات نمایندگان افغانی درباره تاثیر روی کار آمدن نواز شریف بر امنیت افغانستان
همه روزه نمایندگان مردم در مجلس افغانستان، احزاب و نهادهای سیاسی، جامعه مدنی و تمام گروه ها به همراه دولت دم از ناامنی می زنند؛ اما سوال اینجاست که شریک طالبان در نا امن ساختن افغانستان کیست؟
"لالی حمیدزی" نماینده مردم قندهار در مجلس نمایندگان این کشور با بیان اینکه عامل اصلی نا امنی ها در افغانستان، پاکستان است، گفت که اسلام آباد دشمنان ما را تقویت می کند و می خواهد بعد از خروج نیروهای بین المللی در افغانستان دولت دست نشانده خود را به وجود بیاورد.
"عبدالرحمان رحمانی" از اعضای مجلس افغانستان نیز می گوید که حملات انتحاری در افغانستان برنامه ریزی شده است به طوریکه هر زمان رئیس جمهور به طرف صلح نزدیک می شود، پاکستان حملات انتحاری را افزایش می دهد.
"میرداد نجرابی" نماینده مردم در مجلس نمایندگان افغانستان نیز می گوید که با به قدرت رسیدن نوازشریف در پاکستان، امنیت در افغانستان هم متزلزل شده است.
قانون تشکیل و صلاحیت های انتخابات افغانستان تصویب شد
قانون تشکیل و صلاحیت های انتخابات افغانستان در ۵ فصل و ۳۵ ماده روز گذشته در مجلس نمایندگان این کشور به تصویب رسید.
قانون تشکیل و صلاحیت های انتخابات افغانستان در حالی از سوی مجلس نمایندگان این کشور به تصویب رسید که شماری از اعضای مجلس به دلیل مخالفت با آن صحن مجلس را ترک کردند.
"عبدالروف" عضو کمسیون قضایی این مجلس گفت که در تعدیلات به وجود آمده کلمه "مستقل" از پسوند کمسیون شکایت های انتخاباتی برداشته شده است.
وی گفت: همچنین در این قانون عنوان شده است که اختلافات بین کمسیون مستقل انتخابات و کمسیون شکایت های انتخاباتی از سوی کمیته مشترک بررسی می شود.
به گفته وی کمیته مشترک که این اختلاف ها را بررسی می کند متشکل از اعضای کمسیون مستقل انتخابات، کمسیون شکایت های انتخاباتی و کمسیون نظارت برتطبیق قانون اساسی است.
درهمین حال شماری از اعضای این مجلس خواهان صلاحیت های بیشتر رئیس جمهور افغانستان در قانون تشکیل و صلاحیت های انتخابات هستند. این نمایندگان می گویند که تعدیلات به وجود آمده ازسوی این مجلس صلاحیت های رئیس جمهور را محدود کرده است.
"کلمزوی وردگ" نماینده مردم استان میدان وردگ در مجلس نمایندگان افغانستان می گوید که این تعدیلات صلاحیت های رییس جمهور را محدود کرده و رای گیری در چنین مواردی غیرقانونی است و باید پس از تکمیل دو ثلث از این قانون نزد رئیس جمهور فرستاده شود.
این درحالیست که شمار دیگری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان تعدادی ازهمکاران خود را به تعبیر نادرست از قانون اساسی متهم کرده و می گویند که همکاران ما از قانون اساسی به نفع دولت استفاده می کنند.
"عبدالروف" با بیان مطلب فوق، گفت که همیشه همکاران ما از قانون اساسی به نفع حکومت استفاده می کنند و این کار آنها آهسته آهسته خانه ملت را زمین گیر می کند.
قابل ذکر است بعد از تصویب این قانون با اکثریت آرا، مخالفت های تعدادی از اعضای این مجلس با میزکوبی ها آغازشد و باعث اخلال در نشست مجلس نمایندگان این کشور شد.
نظر شما