حسين كاظم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اينكه در خراسان شمالي 23 هزار و 500 بافنده فرش به صورت فصلي و دائمي فعاليت مي كنند، اظهار داشت: از اين تعداد پنج هزار بافنده به صورت دائمي و بقيه به صورت فصلي فعاليت مي كنند.
وي با اشاره به اينكه سالانه در اين استان 100 هزار مترمربع فرش دستباف توليد مي شود، افزود: در سال جاري نيز تاكنون 35 هزار مترمربع فرش شامل فرش هاي كردي، تركمني، بلوچي، تبريز، اصفهان، نائين و مشهد در شهرستان هاي مختلف خراسان شمالي توليد شده است.
كاظم زاده با اشاره به اينكه حدود هشت درصد از فرش دستباف كشور در خراسان شمالي بافته مي شود، عنوان كرد: فرش دستباف توليدي در اين استان به كشورهاي آلمان، انگليس، امارات و آمريكای شمالي صادر مي شود.
وي گفت: علاوه بر آن بافت فرش"دو رو" که در شهرستان مرزي راز و جرگلان صورت می گیرد از توليدات مهم و منحضر به فرد این خطه محسوب مي شود که شهرت جهانی دارد.
به گفته كاظم زاده بيشترين فرش دستباف خراسان شمالي به ترتيب در شهرستان هاي مانه و سملقان، شيروان و بجنورد توليد مي شود.
اين مسئول در ادامه افزود: تاكنون 21 هزار و 500 قاليباف استان برای دریافت گواهي مهارت فني و حرفه اي به سازمان آموزش فني و حرفه اي معرفي و 14 هزار نفر از آنها نيز موفق به دريافت گواهي تخصصی شده اند.
وی تعداد قالیبافان بیمه شده استان را حدود شش هزار نفر ذكر كرد و يادآور شد: در اين استان 9 هزار دار قالي، 26 كارگاه قاليبافي متمركز خانگي و 56 كارگاه غيرمتمركز فعال است.
كاظم زاده کمبود نقدینگی، پایین بودن کیفیت تولیدات و متناسب نبودن تولیدات فرش دستباف با سلايق مشتریان و نیز کمبود امکانات زیرساختی را از اساسی ترین مشکلات فعالان این صنعت در این استان برشمرد.
به گزارش خبرنگار مهر، توليد سالانه 100 هزار مترمربع فرش در خراسان شمالي در حالي صورت مي گيرد كه سال گذشته عملیات اجرایی نخستین شهرک تخصصی فرش دستباف کشور در بجنورد آغاز شد.
بنا بر اعلام مسئولان شركت شهرك هاي صنعتي خراسان شمالي تاکنون برای آماده سازی این شهرک دو میلیارد ریال اعتبار هزینه شده اما برای تامین ساير امکانات زیرساختی آن دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار ديگر مورد نیاز است.
قرار است که در سال 92 با تکمیل امکانات زیرساختی در اين شهرك تخصصي، کار واگذاری زمین به متقاضیان انجام شود و از طرف ديگر تولید کنندگان نيز می توانند در قالب شرکت های تعاونی، برای ایجاد کارگاه تولیدی فرش در اين شهرك، زمین دریافت کنند.
امکانات زیرساختی شهرک تخصصی فرش ایران در بجنورد شامل کارگاه رنگرزی، ریسندگی، به بافی، قالیشویی، کلاس های آموزشی و کارگاه اجاره ای تولید فرش است.
نظر شما