۲۲ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۵۱

دردسرهای "آقا و خانم میم" از اکران تا نمایش خانگی/ علیه ما کمر همت بستند

دردسرهای "آقا و خانم میم" از اکران تا نمایش خانگی/ علیه ما کمر همت بستند

روح الله حجازی کارگردان "زندگی خصوصی آقا و خانم میم" به مناسبت توزیع آن در شبکه نمایش خانگی از همه حاشیه‌هایی که برای اکران، حضور در جشنواره فجر و ورود فیلم به شبکه نمایش خانگی به وجود آمده است، سخن گفت.

روح الله حجازی کارگردان فیلم سینمایی "زندگی خصوصی آقا و خانم میم" درباره پخش این فیلم در شبکه نمایش خانگی به خبرنگار مهر گفت: این فیلم قرار بود از هفته گذشته وارد بازار شود اما هفته گذشته فیلم "خصوصی" حسین فرحبخش در شبکه خانگی عرضه شد از این جهت فکر می‌کنم با توجه به شباهت عنوان این دو فیلم باید بین زمان عرضه آنها فاصله‌ای ایجاد می‌شد.

وی افزود: دو سال پیش که پروانه ساخت فیلم من صادر شد، سه ماه بعد از آن برای "زندگی خصوصی" آقای فرحبخش مجوز صادر کردند. ما در همان زمان درباره شباهت این دو عنوان اعتراض کردیم اما هیج جوابی دریافت نکردیم. در همان مقطع حتی به سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی وقت هم نامه دادیم اما هیچ پاسخی نگرفتیم.

شباهت دردسرساز نام دو فیلم

حجازی با اشاره به اینکه این وضعیت تا جشنواره فیلم فجر هم ادامه داشت، عنوان کرد: شباهت نام دو فیلم حتی برخی مخاطبان را دچار اشتباه کرد. البته در حال حاضر هم نزدیکی پخش این دو فیلم در شبکه خانگی می‌تواند مخاطبان را دچار همین سوءتفاهم کند.

وی تاکید کرد: سازمان سینمایی نسبت به اعتراض‌های ما هیچ اقدامی نکرد اما اگر برای یکی از دوستانشان چنین اتفاقی می افتاد حتما آنها پیگیری می کردند. ادامه چنین اتفاقاتی باعث شد که این فیلم در جشنواره فجر همان سال نیز وارد بخش مسابقه نشود که این امر با واکنش اهالی رسانه مواجه شد.

این کارگردان با اشاره به مواضع طیف های مختلف درباره "زندگی خصوصی آقا و خانم میم" گفت: فکر می کنم این فیلم تنها اثری باشد که طی سال‌های گذشته توانست بین طیف‌های اصوالگرا و اصلاح‌طلب مورد قبول واقع شود چراکه فیلم دغدغه فرهنگی داشت و بی‌طرفانه یک معزل را هشدار می‌داد.

سازمان سینمایی به داد ما نرسید

وی عنوان کرد: اما متاسفانه دوستان در سازمان سینمایی از همان اول کمر همت خود را برای دیده نشدن فیلم بستند تا اینکه تهیه‌کننده اثر به مراجع قضایی برای جریان شباهت عنوان فیلم شکایت کرد. با وجود چنین تذکراتی، در آخر برای اکران نوروزی عنوان "زندگی" را از آن فیلم برداشتند. البته در تیتراژ هیچ تغییری انجام ندادند و حتی در برخی پوسترهای فیلم در زمان اکران تنها روی عنوان زندگی یک برچسب سفید زده بودند و باز پیدا بود.

حجازی با اشاره به اکران عمومی "زندگی خصوصی آقا و خانم میم" گفت: آنها در اکران نیز ما را اذیت کردند به نوعی با جنگ و دعوا توانستیم اکران پاییز را مهیا کنیم. مدام بهانه می آوردند که حوزه هنری سینما در اختیار شما نمی‌گذارد. در صورتی که اینگونه نبود و حوزه با فیلم مشکلی نداشت. حواله سینما آزادی را خیلی دیر صادر کردند. در صورتی که اگر از ابتدا این سینما را در اختیار داشتیم 100 میلیون بیشتر فروش می کردیم اما با این حال نیمه دوم سال رتبه سوم فروش را به دست آوردیم.

وی درباره پخش خارجی فیلم بیان کرد: در ابتدا عنوان کردند که فیلم سیاه‌نمایی دارد و نمی توان در خارج از کشور آن را به نمایش گذاشت. شخص سجادپور تاکید کرد که من، به همراه شمقدری و شخص دیگری باید مجوز این بخش را صادر کنیم و از نظر من این امکان وجود ندارد و اجازه نمی‌دهم. در همان زمان جشنواره فجر شنیده بودم که یکی از عاملان اصلی عدم حضور فیلم در بخش مسابقه جشنواره فجر شخص آقای سجادپور بوده است.

حجازی تاکید کرد: اما با رایزنی تهیه‌کننده، شمقدری در پی پیگیریهای ما عنوان کرد پخش بین الملل را به رسانه های تصویری بسپارید و مشکل حل می شود. در صورتی که ما با یک پخش‌کننده خصوصی (محمد اطبایی) قرارداد بسته بودیم. آنها شرایطی برای تهیه کننده به وجود آوردند که مجبور شد آن را بپذیرد.

وی ادامه داد: موسسه رسانه های تصویری یک موسسه دولتی است. در صورتی که در بخش بین الملل و اکران فیلم ها بهتر است که شرکت ها و موسسات خصوصی حضور پررنگ تری پیدا کنند. متاسفانه دولت در این دوره در تمام بخش‌ها حتی در تولید ورود پیدا کرده است. فیلم من در چند حضور جهانی به نمایش در آمد ولی یکبار از من به عنوان فیلمساز دعوت نکردند.

حجازی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی تجربیات بیشتری در زمینه حضور جهانی دارد، عنوان کرد: حتی می توان از این طریق درآمدزدایی کرد. اما باید توجه داشته باشیم که نهاد دولتی با تغیبر مدیریت روبرو است و همین موضوع باعث تغییراتی می شود. در دوره عباسیان در رسانه های تصویری ما خروجی مناسبی نداشتیم. حتی در زمان مدیریت جشنواره فجر هم نتوانست به نتیجه خوبی برسد.

موافق این زمان پخش در شبکه نمایش خانگی نبودم

این کارگردان سینما درباره زمان پخش این فیلم در شبکه خانگی گفت: در هر صورت تهیه‌کننده فیلم هم باتوجه به شرایط موجود در بخش خصوصی ترجیح داد به دلیل وضعیت بهتر پرداخت بخش دولتی این فیلم را به رسانه های تصویری ارائه کند. به عقیده من این زمان که فیلم وارد شبکه شده است، مناسب نیست. به نظر من بهتر بود در ابتدای بهار یا بعد از انتخابات فیلم وارد شبکه می‌شد که متاسفانه من به عنوان کارگردان هیچ دخالتی در زمان پخش فیلم در بازار نداشتم.

کارگردان "در میان ابرها" ادامه داد: این فیلم بدون حمایت دولتی ساخته شده است اما از زمانی که عرضه آن شروع شد ما هیچ دخالتی در آن نداشتیم. آنها خودشان این زمان را برای پخش انتخاب کردند. من به عنوان کارگردان حتی در طراحی پکیج فیلم هم نقشی نداشتم. در صورتی که باید با کارگردان به عنوان مالک معنوی فیلم این مراحل چک شود. البته خوشبختانه از پوستر فیلم استفاده کردند.

حجازی در پایان درباره ممیزی این فیلم برای شبکه نمایش خانگی گفت: درحد یک دیالوگ کوتاه فیلم دچار ممیزی شده است. البته نماي نزديك روشن كردن سيگار توسط حمید فرخ نژاد هم کوتاه شده است. اين دو مورد جزئي اصلا لطمه‌اي به فيلم نزده است و امیدوارم فیلم با فروش خوبی در شبکه نمایش خانگی روبرو شود و با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کند.

در این فیلم حمید فرخ نژاد، مهتاب کرامتی، ابراهیم حاتمی کیا و... بازی کرده‌اند. فیلم داستان زندگی زوجی است که با سفر آنها به تهران دچار چالش می‌شود. بحث سنت و مدرنیته از دغدغه‌های کارگردان در این اثر است.

کد خبر 2073672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha