به گزارش خبرنگار مهر، شاخص پایین توسعه یافتگی و آسفالت راههای روستایی شرق گلستان درحالیست که اهالی منطقه برای تردد با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و آسفات نبودن برخی محورهای روستایی و نیمه کاره رها شدن برخی طرحهای روستایی مشکلات روستاییان این مناطق را شدت بخشیده است.
در استان سه هزار و 400 کیلومتر راه روستایی وجود دارد که در قبل از انقلاب 14 کیلومتر آسفالت بود و تا قبل از دولت نهم 1300 کیلومتر و در هشتت سال گذشته بیش از 1100 کیلومتر نیز آسفالت شده است.
نماینده مردم کلاله، مینودشت، مراوه تپه و گالیکش در این زمینه به خبرنگار مهر می گوید: بزرگترین معضل، راههای روستایی استان در شرق و در این حوزه انتخابیه است.
شاخص پایین آسفالت راه روستایی
عبدالکریم رجبی افزود: راه روستایی مراوه تپه و شرق استان نسبت به شاخص استانی وضعیت پایین دارد و باید این وضعیت ارتقای یابد و یکی از مسائل فراروی این است که یک پیمانکار همزمان چند پروژه را اجرا می کند و از نظر تجهیز و اجرای پروژه ها با مشکل مواجه می شود.
رجبی بیان داشت: همچنین برخی راههای روستایی شرق استان نیمه کاره رها شده و حدود 24 سال از آسفالت آن می گذرد و نیاز به آسفالت اساسی دارد.
شاخص پایین آسفالت راههای روستایی شرق گلستان درحالیست که، توسعه راهها از شاخص های توسعه جامعه بوده عامل انسانی، راه و وسایل نقلیه در بروز تصادف نقش اساسی دارد.
هزینه یک میلیارد ریالی برای آسفالت هر کیلومتر راه
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی گلستان گفت: 1200 کیلومتر از راههای روستایی استان نیاز به آسفالت دارد.
عادل مصدقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برآورد اعتبار تکمیل این طرح گفت: برخی راهها حالت خاکی شنی بوده و برخی نیز زیرسازی شده و آماده آسفالت است و در مجموع برای آسفالت هر کیلومتر راه روستایی نیاز به یک میلیارد ریال اعتبار است.
وی درباره برنامه سال 91 آسفالت راههای روستایی استان گفت: به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم، پروژه های جدید سال قبل بصورت محدود کار شده است.
مصدقی یادآور شد: در مجموع حدود 20 کیلومتر راه روستایی در سال گذشته آسفالت شده که دلیل اصلی این محدودیت ناشی از عدم تخصیص اعتبارات لازم بوده است.
سرپرست راه و شهرسازی گلستان با اشاره به شاخص پایین آسفالت راههای روستایی شرق استان از جمله کلاله گفت: سرجمع حدود 150 کیلومتر روستایی این مناطق نیاز به آسفالت دارد که برخی راه دوم و برخی راه اصلی محسوب می شوند.
طبق آمار،درصد جمعیت روستایی برخوردار استان از راه مناسب و آسفالته بیش از 95 درصد است ولی علاوه بر اینکه 1200 کیلومتر از راههای گلستان نیازمند آسفات هستند، یکهزار و 500 کیلومتر از راه های روستایی استان به روکش مجدد آسفالت نیاز دارند که اختصاص اعتبار بدین منظور به حفظ این راه ها کمک می کند.
طول شبکه راه های روستایی گلستان سه هزار و 450 کیلومتر است که هم اینک دو هزار و 379 کیلومتر آن آسفالت شده، 380 کیلومتر راه شوسه و بقیه به طول 666 کیلومتر، راه خاکی است.
نظر شما