۲۶ خرداد ۱۳۹۲، ۹:۱۴

خواجکی گفتگو:

امکانات ورزش شنای ایران با دیگر کشورها برابر است/انگیزه کم شناگران برای قهرمانی

امکانات ورزش شنای ایران با دیگر کشورها برابر است/انگیزه کم شناگران برای قهرمانی

مشهد - خبرگزاری مهر: عضو تیم ملی شنای کشورمان گفت: امکانات ورزش شنا در آمریکا بیشتر از امکانات موجود در ورزش شنای کشورمان نیست اما انگیزه برای انجام ورزش به ویژه ورزش قهرمانی در آنجا بیشتر است.

سروش خواجکی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در واقع آنچه ورزش ما را نسبت به ورزش قهرمانی در آمریکا متفاوت کرده همین انگیزه است.

این قهرمان شنای کشور با بیان اینکه از سن هفت سالگی ورزش شنا را آغاز کرده است افزود: پس از حدود یک سال توانستم وارد تیم شنای 8 تا10 ساله های مشهد شوم.

وی بیان کرد: در سن9 سالگی توانستم مقام اول کشور را کسب کنم و با این موفقیت انگیزه هایم برای ادامه این ورزش افزایش یافت و تشویق خانواده و مربیانیم نیز مرا بیشتر به ادامه این ورزش در سطح قهرمانی مصمم کرد.

رکورد 100 متر کشور را در سن 11 سالگی زدم

دارنده مدال نقره آسیا در 50 متر و 100 متر قورباغه ابراز کرد: در سن 11 و 12 سالگی رکود 100 متر و 200 متر کشور را زدم و سنین 13 و 14 سالگی نیز توانستم رکود ملی را کسب کنم.

خواجکی بیان کرد: پس از آن به اردوی تیم ملی شنای کشور دعوت شدم که اکنون حدود هشت سال است عضو تیم ملی شنای جمهوری اسلامی ایران هستم.

وی که دارنده چندین مدال کشوری و آسیایی در رشته کرال سینه و قورباغه است خراسان رضوی را سرشار از استعدادهای ورزشی می داند که باید با توجه به آنها و انگیزه دادن به نوجوانان آنان را وارد ورزش کرده و برای قهرمانی تربیتشان کرد.

جواجکی اظهار کرد: بنده به دلیل ادامه تحصیل به آمریکا رفته ام و تمریناتم را در آنجا انجام می دهم که  البته در حال حاضر در تعطیلات هستم و به عنوان مربی 13 و 14 ساله های تیم خراسان رضوی سعی می کنم تجربیاتم را در اختیار آینده های شنای استان و کشور قرار دهم.

ادامه تمرین ها برای شرکت در المپیک و بازی های آسیایی

عضو تیم ملی شنای کشور گفت: بنده هر روز از ساعت چهار تا هفت صبح و بعد از ظهر نیز از هفت تا 9 شب در آمریکا تمریناتم را زیر نظر مربیانی که در آنجا دارم انجام می دهم و خودم را برای بازی های آسیایی 2014 و المپیک 2016 آماده می کنم.

وی که در کارولینای شمالی مشغول ادامه تحصیل است عنوان کرد: بنده در آمریکا هم تحصیل می کنم و ساعتی در روز را نیز تدریس دارم اما به دلیل علاقه ای که به ورزش و کشورم دارم روز حداقل پنج ساعت تمرین دارم تا بتوانم هم سلامتی ام را حفظ کنم هم برای مردم مشهد و کل ایرانیان افتخار کسب کنم و پرچم خوش رنگ کشورم را به اهتزاز در آورم.

خواجکی ورزش شنا را یکی از کم حاشیه ترین ورزش ها دانست و بیان کرد: آسیب دیدگی نیز در این ورزش بسیار کم است و چون همه اعضای بدن در موقع ورزش درگیر می شوند یک شنا گر از اندامی قوی و سالم برخوردار است.

وی اظهار کرد: امکانات ورزش شنا در آمریکا بیشتر از ایران و حتی بیشتر از امکانات موجود در مشهد نیست اما آنچه در آنجا بیشتر به چشم می خورد انگیزه و پشتکار ورزشکاران است.

انگیزه کم شناگران ایرانی برای قهرمانی

عضو تیم ملی شنای کشور انگیزه کم شناگران ایرانی را مانع انجام تمرینات سخت و طاقت فرسا دانست و تاکید کرد: در صورتی که جوانان مستعد ما باانگیزه بیشتری ورزششان رادر سطح قهرمانی ادامه دهند ایران می تواند سکوهای زیادی را در ورزش شنای جهان بدست آورد.

وی سپس با اشاره به نشاط آور بودن ورزش شنا یادآور شد: شنا از جمله ورزش های است که در دین ما نیز بر آن تاکید شده و امروزه از آب درمانی نیز به عنوان روشی مفید در درمان برخی بیماری ها و آسیب دیدگی ها استفاده می شود و لازم است که ما در کشورمان به رشد هرچه بیشتر این ورزش توجه نشان دهیم.

خواجکی اظهار کرد: در آمریکا برای پیشرفت هر چه بیشتر ورزش شنا از سن 10 ماهگی بچه ها را با آب و شنا آشنا می کنند و پس از رشد آنها در صورتی که استعداد این ورزش را داشته باشند تبدیل به قهرمانان ارزنده ای خواهند شد.

وی با اشاره به رشته معماری که در حال حاضر در مقطع فوق لیسانس در آمریکا تحصیل می کند ابراز کرد: بنده لیسانس معماریم را از دانشگاه خیام مشهد گرفته ام و در حال حاضر در مقطع فوق لیسانس در کراولینای شمالی در حال ادامه تحصیل هستم.

وی بیان کرد: ما در کشورمان از معماری بسیار زیبایی بهره مند هستیم اما در کشور ما متاسفانه برخی افراد موقع ساختن ساختمان کمتر به سبک معماریشان اهمیت می دهند ولی در آمریکا به گونه ای فرهنگ سازی شده که مردم قبل از ساختن ساختمان به شرکت های معماری مراجعه و وقتی شروع به ساختن بنای مورد نظرشان می کنند که نقشه معماریشان قطعی شده باشد.

خواجکی معتقد است قوانین ساخت و ساز در ایران شاید حتی از قوانین موجود در آمریکا بیشتر باشد اما عمل به این قوانین کمتر دیده می شود.

عضو تیم ملی شنا گفت: برخی فکر می کنند ورزش کردن در آمریکا کار بسیار آسانی است و همه دنبال حمایت از ورزشکاران هستند امام در واقع باید بگویم آنچه من در آنجا دیدم با این تصور کمی متفاوت است.

وی سپس توضیح داد: خود من وقتی در تیم شنای مشهد و خراسان زیر نظر مربیانم تمرین می کردم هیچ گونه حق و زحمه و پولی بابت این آموزش ها پرداخت نمی کردم اما الان در آمریکا مربیات تیم ها بابت تمرین اعضای تیمشان از ورزشکاران پول دریافت می کنند.

حمایت از ورزشکاران در آمریکا در صورت امکان تبلیغات

خواجکی اظهار کرد: برخی نیز فکر می کنند در آمریکا هر کسی که ورزش را شروع کند از صفر تا صد همه از نظر مالی از وی حمایت می کنند در صورتی که در آمریکا نیز فقط ورزشکارانی می توانند از حمایت های مالی و اسپانسرهای ورزشی بهره مند شوند که حداقل موفقیت ها را کسب کرده باشند.

وی تصریح کرد: در آمریکا و فکر می کنم کشورهای اروپایی اسپانسر فقط در صورتی وارد کارزار و حمایت از ورزشکار می شود که بتواند از وی بهره تبلیغاتی مناسبی ببرد و این در صورتی اتفاق می افتد که ورزشکار توانسته باشد به یک چهره مطبوعاتی یا تلویزیونی تبدیل شده باشد.

خواجکی راه رسیدن به قهرمانی  در ورزشی مانند شنا را راهی سخت و پر زحمت دانست و عنوان کرد: در صورتی که خود ورزشکار خوب تمرین کند و انگیزه بالایی داشته باشد و این انگیزه و تلاش با حمایت مسئولان ورزشی یا بخش خصوصی همراه شود می تواند به کسب در آمد از راه این ورزش نیز امیدوار باشد.

........................

گفتگو: رضا آرمانیان

کد خبر 2077109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha