ساسان ناطق در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: این موضوع موجب شده در بین برنامه های هنری استان همسویی وجود نداشته و بسیاری از اعتبارات به درستی هزینه نشود.
وی با بیان اینکه مشکل عمده در بخش کتاب و موسیقی مشاهده می شود، اضافه کرد: در حال حاضر نویسنده یک کتاب پس از مراجعات مکرر به دستگاههای فرهنگی در اکثر مواقع نهایتا کتاب را با هزینه شخصی چاپ می کند.
به گفته ناطق این موضوع موجب شده مقام نویسنده به حدی تنزل پیدا کند که خود به دنبال پیدا کردن مشتری و فروش کتاب باشد.
ناطق تاکید کرد: تا زمانی که هنر در اولویتهای برنامه ریزی جایگاه ندارد نمی توان انتظار داشت در بین عموم مردم نیز جایگاه ویژه خود را پیدا کند.
مدیر کل حوزه هنری استان معتقد است در حال حاضر فرهنگ و هنر پشت سر اقتصاد و معیشت مردم است و منزلت واقعی خود را کسب نکرده است.
هنرمندان اردبیلی در شهر خود گمنام هستند
وی در خصوص جایگاه رفیع هنر اسلامی، با بیان اینکه این قالب از هنر باید زمینه سعادت و اعتلای معنوی هنرمند و مخاطب را فراهم کند، ادامه داد: با این وجود مشاهده می شود که فعالان این عرصه آنطور که شایسته است شناخته شده نیستند.
ناطق افزود: با یادآوری استقبال از بزرگداشت امیر حسین فردی به عنوان هنرمند برجسته اردبیلی ادامه داد: استقبال اندک از بزرگداشت چنین نویسنده انقلابی بیانگر عدم شناخت عموم مردم از شخصیت هنرمند بومی است.
وی افزود: این موضوع موجب می شود در ادامه، هنر خلق شده به دست هنرمند جایگاه خود را در زندگی مردم پیدا نکرده و گمنام بماند.
ضرورت تشکیل مجمع خیرین هنری
مدیر کل حوزه هنری استان عمده مشکلات برنامه ریزی حوزه هنر استان را در اعتبارات تخصیصی برشمرد و افزود: وقتی به یک مدیر فرهنگی، برنامه هنری پیشنهاد می شود انتظار دارد با هزینه کرد چند میلیونی و نزدیک به یک پنجم اعتبارات سایر برنامه ها، این برنامه اجرا شود.
وی افزود: در حال حاضر برخی حمایت های معنوی و مادی از سوی خیرین استان از برنامه های هنری و فرهنگی انجام می شود که به صورت محدود است.
ناطق در خصوص پیشنهاد تشکیل مجمع خیرین هنری استان ادامه داد: این مهم می تواند به عنوان حرکت مثبتی در توسعه برنامه های هنری استان باشد.
برنامه های حوزه هنری محدود به مرکز استان نیست
وی همچنین با اشاره به انتقادات صورت گرفته در زمینه تمرکز برنامه های هنری و فرهنگی در مرکز استان و بی توجهی به سایر شهرستان ها تاکید کرد: حوزه هنری تلاش می کند مطابق با وسع و توان خود برنامه های هنری را در تمام مناطق استان به اجرا درآورد.
ناطق برگزاری کارگاه داستان نویسی در خلخال، پخش فیلم در پارس آباد و کارگاه شعر در مشگین شهر را از جمله برنامه های شهرستانی برشمرد و افزود: استعدادهای هنری موجود در شهرستان ها ایجاب می کند که برنامه های فرهنگی تمرکز زدایی شده و نسبت به پتانسیلهای شهرستانی بی توجه نشود.
به گفته این مسئول شهرستان پارس آباد در بخش فیلم و شهرستان خلخال در بخش آثار ادبی از جمله مناطق مستعد استان اردبیل است که البته نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیش از پیش می باشد.
وی اعلام کرد که در سال جاری 63 برنامه ثبت شده در سطح استان اردبیل در حوزه های مختلف برگزاری کلاس آموزشی، آفرینشهای ادبی، خانواده و کودک و نوجوان به اجرا درخواهد آمد.
توجه به ضرورت فرهنگی در برنامه ها
ناطق با بیان اینکه توسعه برنامه های شهرستانی منوط به تامین اعتبارات است، ادامه داد: شائبه ابتلای برنامه های حوزه هنری به روزمرگی قابل قبول نیست.
مدیر کل حوزه هنری استان تاکید کرد: در حال حاضر حوزه هنری برنامه های خود را در محورهای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده، کودک و نوجوان و برنامه های روزمره دنبال می کند.
به گفته وی انتشار کتاب "ظهر روز بیست و سوم" در بخش انقلاب اسلامی، "روزی به طول تاریخ"در بخش دفاع مقدس و دو مجموعه شعر در بخش آفرینشهای ادبی از جمله مهمترین برنامه های مصوب نشر سال جاری این دستگاه اجرایی است.
ناطق تاکید کرد: علاوه بر این برگزاری کارگاه پژوهشی حوزه هنری استان با مشارکت محققان و پژوهشگران استانی در بخش فرهنگ اردبیل پرداخت ویژه به ورود هنر به زندگی روزمره خانواده ها دارد.
وی عمده برنامه های حوزه کودک و نوجوان را کلاسهای آموزشی برشمرد و افزود: ساخت فیلم با عنوان "فایتر" از جمله فعالیتهای حوزه هنری در بخش کودک و نوجوان است.
مدیر کل حوزه هنری استان در پاسخ به انتقادی مبنی بر تاثیرگذاری اندک نشر و تولیدات حوزه کتاب بویژه در بخش دفاع مقدس و تیراژ پایین این کتب، علت آن را عدم تناسب تعداد کتب منتشره با جمعیت استان دانست و تاکید کرد که سرمایه گذاری در این حوزه محدود است.
وی با بیان اینکه تاثیرگذاری زمانی افزایش پیدا می کند که کتب منتشره بتواند به چاپهای بعدی دست یابد، به انتقاد وارده در زمینه محتوای کتب انتشاری حوزه هنری اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: تمامی کتب منتشره قابل دفاع بوده و حاضرم با منتقدین وارد بحث و گفتگو شوم.
نشر کتاب را تجاری سازی نکردیم
وی اضافه کرد: این عقیده که حوزه هنری نشر کتاب را تجاری سازی و تبدیل به زمینه تجاری کرده است، قابل قبول نیست و کتب انتشاری مولفه های مختلفی برای تائید و چاپ را در روند چاپ سپری می کند.
مدیر کل حوزه هنری استان تاکید کرد: هزینه چاپ کتاب 100 صفحه ای بین 20 تا 40 میلیون ریال است که در استان به صورت توافقی با نویسنده پرداخت می شود.
وی معتقد است به دلیل بررسی و تائید استانی و مرکزی کتاب برای چاپ زمینه تبعیض در کتب چاپی از بین می رود.
......................
عکس: وحید مقدم
نظر شما