۲۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۳۶

دلبری تاکيد کرد:

حرکت به سمت درآمدهاي پايدار در مديريت شهري قم

حرکت به سمت درآمدهاي پايدار در مديريت شهري قم

قم - خبرگزاری مهر: شهردار قم گفت: چنانچه درآمدهاي پايدار محقق شوند در اجراي طرح‌هاي شهري نيز موفقيت بهتر و در سامان‌دهي معابر و خيابان‌ها عملکرد مطلوب‌تري خواهيم داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد دلبري در جلسه شوراي معاونين و مديران شهرداري قم با موضوع گزارش عملکرد شهرداري قم از حيث درآمد، به تفکيک مرکز و مناطق با اشاره به ضرورت تامين منابع مالي پروژه‌هاي اصلي شهر قم اظهار کرد: طرح تفصيلي شهري قم بايد در قالب يک بسته کامل ارائه و از نگرش تک‌بعدي پرهيز شود.

وي افزود: اصل اين موضوع که درآمدهاي شهري به صدور پروانه و تراکم محدود شود اشتباه است و چنانچه درآمدهاي پايدار محقق شوند در اجراي طرح‌هاي شهري نيز موفقيت بهتر و در سامان‌دهي معابر و خيابان‌ها عملکرد مطلوب‌تري خواهيم داشت.

شهردار قم با تاکيد بر حرکت در مسيري که نسل آينده را با مشکل مواجه نکند خاطرنشان کرد: در حال حاضر با مشکلاتي مواجه هستيم که حاصل عملکردهاي اشتباه گذشته است.

وي ادامه داد: رعايت حدود حداقلي و حداکثري تراکم در هر منطقه متناسب با شرايط موجود اهميت ويژه‌اي دارد و در اين بين بايد از ادامه شيوه‌هاي اشتباه گذشته پرهيز کنيم.

دلبري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به درآمدهاي محقق شده نقدي و غيرنقدي شهرداري قم گفت: طي 3ماهه اول سال شهرداري منطقه هفت رتبه نخست را در اين زمينه دارد؛ شهرداري مرکز نيز در رتبه دوم قرار دارد و رتبه سوم نيز در اختيار منطقه چهار است.

شهردار قم خاطرنشان کرد: از نظر نقدي نيز منطقه هشت رتبه نخست کسب درآمدها را دارد و پس از آن مناطق پنج، يک، دو، شش، چهار و سه و شهرداري مرکز قرار دارند.

وي با تاکيد بر تحقق بودجه عمراني تمام مناطق طي شش ماه نخست سال جاري عنوان داشت: بر همين اساس بايد حداقل 50 درصد بودجه تا 31 خردادماه محقق شده باشد.

دلبري افزود: در بحث نيمه شعبان نيز همه معاونت‌ها و سازمان‌ها بايد هماهنگي لازم را با معاونت خدمات شهري داشته باشند و از همکاري دريغ نورزند تا امسال جشن‌هاي خوبي را در اين ايام داشته باشيم.

شهردار قم با اشاره به ضرورت برگزاري جلسات هفتگي در معاونت‌هاي مختلف شهرداري قم گفت: برنامه‌هاي هيئت مديره بايد بر اساس سند راهبردي شهرداري قم باشند؛ در حال حاضر هيئت مديره‌هاي سازمان‌ها تخصصي شده‌اند و اين يک اتفاق مبارک در مديريت شهري قم است.

وي ادامه داد: نظام پيشنهاداتي که در شهرداري شکل گرفته بايد همچنان استمرار داشته باشد؛ قرارداد مهندسي مجدد فرآيندها و قراردادها نيز به امضا رسيده تا وضع موجود و مطلوب مشخص شود.
دلبري مکانيزه کردن اتوماسيون اداري شهرداري قم را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: در بحث مميزي املاک هم معاونت اداري مالي کارهاي لازم را انجام داده است.

شهردار قم با تاکيد بر آسفالت خيابان‌ها و معابر اصلي بيان داشت: اين کار بايد از نظر سرعت کار و کيفيت با دقت تداوم يابد و نهضت آسفالت در قم به سرانجام برسد.

وي اضافه کرد: سامان‌دهي نامگذاري‌هاي معابر و شوارع قم نيز بايد با شتاب بيشتري پيگيري شود زيرا هنوز کار ويژه‌اي در اين زمينه انجام نشده و اسامي تکراري يا کوچه‌هاي بدون نام همچنان در قم وجود دارند.

دلبري با تاکيد بر وصول مطالبات شهرداري عنوان داشت: بحث مديريت بر منابع و بودجه نيز اهميت ويژه اي دارد؛ بسياري از برنامه‌ها قابليت اصلاح دارند و بايد با نگاه کارشناسانه اولويت‌ها را مشخص کرد.
شهردار قم افزود: شهرداري‌هاي مناطق در حال حاضر توجه کمي به ساخت و سازهاي غيرمجاز دارند و بايد پيش از وقوع از بروز آنها پيشگيري کنند.

عدالت اجتماعي ره‌آورد طرح تفصيلي شهر قم است

معاون فني و عمراني شهردار قم نیز در این جلسه اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس به دليل برخي مهاجرت‌ها شهر قم شاهد رشد 10،7 درصدي جمعيت بود که هفت درصد آن غير طبيعي محسوب مي‌شد.

مهندس بهشتي افزود: در آن زمان طرحي براي توسعه شهر قم به تصويب شوراي عالي شهرسازي رسيد ولي بعدها که رشد جمعيت به حالت عادي بازگشت مشخص شد برخي زيرساخت‌هاي شهري بدون اينکه استفاده‌اي داشته باشند احداث شده‌اند و اکنون پس از 30 سال امکانات موجود فرسوده شده‌اند.

معاون فني و عمراني شهردار قم با بيان اينکه هم اکنون رويه اشتباهي در زمينه تامين درآمدها حاکم است گفت: هنوز درآمدهايي غير از فروش پروانه و دريافت عوارض جدي گرفته نمي‌شوند.

وي ادامه داد: در حال حاضر در برخي محلات قم که در گذشته منازل ويلايي داشتند مجتمع‌هاي مسکوني چند واحدي احداث شده که خدمات زيربنايي مانند آب، برق و گازي که قبلا براي آنها در نظر گرفته شده بود جوابگوي جمعيت حاضر نيستند.

بهشتي با تاکيد بر استفاده از درآمدهاي پايدار شهري عنوان داشت: در طرح تفصيلي جديد شهري قم محدوده جديدي به بافت شهري افزوده نمي‌شود به همين دليل لازم نيست خدمات زيربنايي جديدي به قم اضافه شوند و از اين نظر صرفه‌جويي خوبي هم صورت مي‌گيرد و اين امر جزو مزاياي طرح تفصيلي است.

معاون فني و عمراني شهردار قم خاطرنشان کرد: طرح تفصيلي شهري، قم را به سمت عدالت اجتماعي و شهري هدايت مي‌کند و بايد گفت افزايش قيمت‌هاي حاصل از آن هم سرسام‌آور نيستند و اگر هم افزايش قيمتي صورت گيرد توسط بورس‌بازان مسکن صورت خواهد گرفت.

افزايش کيفيت شهرنشيني در طرح تفصيلي شهر قم

معاون شهرسازي و معماري شهرداري قم نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت تامين منابع مالي پروژه‌هاي اصلي شهر قم اظهار کرد: طرح تهيه شبکه معابر قم که در کميسيون ماده 5 به تصويب رسيده بود تهيه شده است و به زودي نيز شبکه اراضي و ضوابط هم تهيه خواهد شد.

مهندس خاکي افزود: شوراي عالي هماهنگي طرح‌ها نيز در معاونت شهرسازي شکل گرفته و از اين پس تمام بخش‌ها در صورتي که نياز به هماهنگي در امور داشته باشند بايد طرح خود را در کارگروه مربوطه اين شورا به تصويب برسانند.

معاون شهرسازي و معماري شهردار قم با بيان اينکه در طرح تفصيلي شهر قم مسائل مختلفي مورد بررسي کارشناسي قرار گرفته است گفت: تهيه طرح جامع حمل و نقل ترافيک يکي از نخستين بخش‌هاي طرح تفصيلي است که از زمستان سال 1388 تدوين آن آغاز شده و رويکردي ساختاري و راهبردي دارد.

وي ضمن ارائه توضيحاتي در خصوص اين طرح خاطرنشان کرد: در بحث تراکم نيز پهنه‌بندي تراکم ساختماني تهيه شده که شامل پهنه با تراکم کم مسکوني 120 درصد، پهنه با تراکم متوسط مسکوني 180 درصد، پهنه با تراکم زياد مسکوني 240 درصد و پهنه‌هاي با تراکم خيلي زياد 280 درصد صورت گرفته است.

خاکي با اشاره به کاهش تخلفات مربوط به ساخت و سازها با اجراي طرح تفصيلي شهري و پهنه‌بندي تراکم در قم عنوان داشت: افزايش رشد جمعيت شهر نياز به رشد ساخت و ساز دارد و با اين طرح ساخت و سازها به يک جهت سوق داده مي‌شوند.

معاون شهرسازي و معماري شهردار قم اضافه کرد: شهرداري قم بايد به سمت درآمدهاي پايدار حرکت کند زيرا نمي‌توان براي هميشه به فروش پروانه و تراکم اميد بست.

وي با بيان اينکه سعي شده است پهنه‌بندي تراکم در قم با توجه به شرايط مناطق صورت گيرد گفت: 90 درصد پلاک‌هاي قم زير 200 متر هستند و براي تامين پارکينگ مشکل دارند به همين منظور براي تشويق مردم در اجراي هرچه بهتر طرح تفصيلي و پهنه‌بندي مشوق‌هايي در نظر گرفته شده است.

خاکي با اشاره به افزوده شدن 300 هزار نفر در افق بعدي مديريت شهري به جمعيت قم بيان داشت: در حال حاضر بخش‌هاي زيادي از قم داراي خانه‌هايي حداکثر دو طبقه هستند و در منطقه چهار نيز بيشتر پروانه‌ها زير سه طبقه دريافت شده‌اند.

معاون شهرسازي و معماري شهردار قم با تاکيد بر افزايش کيفيت شهرنشيني مردم قم گفت: براي بلندمرتبه سازي هم تمهيداتي در نظر گرفته شده و مناطقي براي اين امر تعيين شده‌اند.
وي با بيان اينکه هزينه تخلفات ساخت و ساز در قم بسيار ارزان‌تر از دريافت پروانه و مجوز است ابراز کرد: اين فرهنگ بايد در ميان مردم نهادينه شود که در ازاي سود بردن از شهر بايد جامعه هم از کارهاي آنها بهره ببرد.

 

کد خبر 2078703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha