۲۷ خرداد ۱۳۹۲، ۲۱:۰۳

اورنگی:

طوفان های گرد و غبار خسارات جبران ناپذیر زیستی به بار می آورد

طوفان های گرد و غبار خسارات جبران ناپذیر زیستی به بار می آورد

کرج - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پدیده گرد و غبار به علت نابودی جنگلها و پوشش گیاهی و مدیریت ناصحیح آب و خاک به وجود آمده و امروز مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و کشورهای زیادی را تهدید و خسارات گاهی جبران ناپذیری وارد می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اورنگی در همایش بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی در مرکز جوانشیر کرج با اشاره به طوفانهای گرد و غبار و تاثیرات مخرب آن بر کشاورزی اظهار داشت: شدت و استمرار و پایداری طولانی این گرد و غبارها در کشور به ویژه در استان‌های غربی، خسارات بسیاری را به کشور وارد کرده و به همین دلیل است که سازمان جنگل‌ها طی نیم قرن گذشته بیش از هفت میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی را که مولد این گرد و غبار هستند، احیا کرده است.

وی گفت: کنترل بیابانزایی مستلزم ارتقای آگاهی های عمومی، مشارکت مردم محلی و کنترل و مدیریت بهره برداری از آب و خاک است.

اورنگی ادامه داد: پدیده گرد و غبار به علت نابودی جنگلها و پوشش گیاهی و مدیریت ناصحیح آب و خاک به وجود آمده و امروز مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و کشورهای زیادی را تهدید  و خسارات گاهی جبران ناپذیری وارد می کند.

وی کاهش آثار خشکسالی را نیازمند مشارکت همه نهادهای مسئول برشمرد و تاکید کرد: این موضوع باید در برنامه ریزی ملی لحاظ شده و تنها محدود به وظایف سازمان جنگلها نباشد. بهبود وضعیت منابع طبیعی تجدیدپذیر بدون مشارکت وسیع و نهادینه بهره برداران و دستگاه‌های متاثر و موثر ممکن نبوده و زمانی اثربخش خواهد بود که مبتنی بر آگاهی و برنامه مشخص باشد.

اورنگی آبیاری تحت فشار، احداث بادشکن زنده برای مقابله با فرسایش بادی با مشارکت کشاورزان، روش‌های خاک‌ورزی به منظور کاهش فرسایش بادی در نواحی کشاورزی، استفاده از انرژی‌های پاک، توسعه فضای سبز، تقویت سیستم‌های پایش را از اقدامات مناسب برای مقابله با بیابانزایی و خشکسالی‌ ها دانست.

اجرای پروژه ترسیب کربن در البرز اقدامی مهم در مقابله با بیابانزایی

معاون وزیر کشاورزی اجرای پروژه بین‌المللی ترسیب کربن را یکی از اقدامات مهم ایران در زمینه مقابله با بیابان‌زایی دانست و گفت: تلاش‌هایی که در این زمینه انجام و منجر به واگذاری ریاست دوره‌ای کنوانسیون مقابله با بیابانزایی آسیا و اقیانوسیه به ایران شد.

به گفته وی این طرح با هدف ارتقای سطح درآمد زندگی روستاییان،‌ تقویت زیرساخت‌های تولید کشاورزی و ترسیب کربن انجام شده است.

رئیس سازمان جنگلها افزود: علاوه بر طرح ترسیب کربن، پروژه‌های دیگری همچون منارید،‌ حبله رود و احیای منابع طبیعی با هدف توانمندسازی جوامع محلی و دستیابی به الگوهای مشارکتی در حال انجام است.

کد خبر 2079068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha