۲۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۴۴

اخلاق در گفتگو با مهر:

وبا در 75 درصد افراد مبتلا، بدون نشانه است/لزوم توجه به رعایت بهداشت در فصل تابستان

وبا در 75 درصد افراد مبتلا، بدون نشانه است/لزوم توجه به رعایت بهداشت در فصل تابستان

كارشناس مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت شهرستان همدان با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی خصوصا در فصل تابستان، گفت: وبا در 75 درصد افراد بدون نشانه‌، 20 درصد به صورت ابتلا به اسهال خفيف و تنها حدود پنج درصد از افراد مبتلا دچار اسهال حاد آبكي مي‌شوند.

آزيتا اخلاق در گفتگو با روابط‌‌ عمومي مركز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به تاريخچه پيدايش بيماري وبا اظهار داشت: اين بيماري از گذشته در دلتاي رودخانه گنگ، براهماپوترا و پاكستان وجود داشته است كه در قرن 19 و اوايل قرن 20 در اكثر نقاط دنيا همه‌گير شد.

كارشناس مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت شهرستان همدان، تصريح كرد: وبا يك بيماري عفوني است كه فقط انسان را مبتلا مي‌كند و به دو صورت كلاسيك و التور نمايان مي‌شود و اصلي‌ترين علامت آن، اسهال حاد آبكي است.

كارشناس مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت شهرستان همدان افزود: در كشور ايران بيماري وبا همه ‌ساله به صورت تك‌گير گزارش مي‌شود كه اين بيماري بيشتر در استانهاي همجوار با كشورهاي افغانستان، پاكستان و عراق بيشتر به چشم مي‌خورد.

وي با اشاره به راه‌هاي انتقال وبا گفت: وبا از راه دهاني مدفوعي يعني از طريق خوردن آب يا غذاي آلوده منتقل مي‌شود و انتقال آن از طريق تماس با بيمار نادر است.

اخلاق خاطرنشان كرد: اين باكتري سالها قابليت زندگي در محيط‌هاي آبي را دارد و غذاهاي آلوده، غذاهاي دريايي خام، پخته و نيم‌پز مي توانند بستري براي اين باكتري باشند.

وي با بیان اینکه علائم اين بيماري يك تا سه روز نامشخص است، اظهار داشت: وبا در 75 درصد افراد بدون نشانه‌، 20 درصد به صورت ابتلا به اسهال خفيف و تنها حدود پنج درصد از افراد مبتلا دچار اسهال حاد آبكي مي‌شوند.

كارشناس مبارزه با بيماريهاي مركز بهداشت شهرستان همدان به تشريح علائم بيماري وبا پرداخت و افزود: وبا همراه با اسهال آبكي حجيم، بدون تب و شكم درد آغاز مي‌شود و مدفوع بيماران به صورت آب برنجي و بوي ماهي مي‌دهد، همچنين گرفتگي دردناك عضلات پا و شكم درد بصورت زور پيچ  از علائم ديگر ابتلا به اين بيماري است.

وي ادامه داد: از آنجا كه بيماران مبتلا به وباي شديد به سرعت بدحال شده و امكان از دست دادن آب و املاح متعاقب اسهال و استفراغ شديد است بايد سريعا به مراكز بهداشتي درماني مراجعه كنند تا اقداماتي مانند جبران آب و الكتروليت‌هاي از دست رفته از تزريق سرم خوراكيORS  براي آنها انجام شود.

اخلاق افزود: انجام آزمايش و نمونه‌برداري از بيماران، براي تشخيص ابتلا به وبا و تكميل دوره درمان با استفاده از آنتي‌بيوتيك مناسب نيز از اقدامات لازم‌ براي درمان وبا است.

وي با اشاره به راه‌هاي پيشگري از شيوع اين بيماري ادامه داد: افزايش آگاهي مردم، تامين آب آشاميدني سالم، كنترل بهداشتي اماكن عمومي و مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي، كنترل بهداشتي زباله‌ها و دفع مواد زايد، استفاده از توالت‌هاي بهداشتي و شستشوي دست‌ها با آب صابون پس از اجابت مزاج و قبل از خوردن غذا، كنترل حشرات، عدم تهيه و مصرف مواد غذايي غير بهداشتي و مراجعه  فرد بيمار به مراكز بهداشتي درماني از  مهمترين اقدامات براي كنترل اين بيماري است.

اين كارشناس اعلام كرد: همشهريان مي‌توانند براي دريافت اطلاعات بيشتر در مورد انواع بيماري‌ها با شماره تلفن 8264442 واحد پيشگيري مركز بهداشت شهرستان همدان تماس بگيرند.

کد خبر 2079721

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha