کریم مطهری موید در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با سیاسیت های کلی برنامه پنجم توسعه استان همدان در زمینه توسعه علم و فناوری و نوآوری اظهار داشت: حمایت و تقویت نهادهای پژوهشی استان به ویژه کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری به عنوان مرجعی برای توسعه علم، فناوری و نوآوری، تعیین اولویت های پژوهشی، هدایت، نظارت و کنترل کلان توسعه فعالیت های پژوهشی مورد توجه است.
اصول و ارزشهای اسلامی در حوزه علم و تحقیق محور است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار همدان به محور قرار دادن اصول و ارزشهای اسلامی در حوزه علم و تحقیق و ترویج و ارتقا فرهنگ پژوهشی در جامعه اشاره کرد و افزود: گسترش تحصیلات تکمیلی متناسب با نیازهای علمی و فناوری در استان همدان طبق نقشه جامع کشوری نیز مورد توجه است.
وی با بیان اینکه در راستای ارتقا جایگاه پژوهش در جامعه باید به رفع نیازهای اساسی و واقعی استان همدان در برنامه ریزی های علمی توسط دانشگاه ها، حوزه های علمیه، مدارس و دستگاه های اجرایی توجه جدی شود، افزود: باید در این زمینه استعدادهای درخشان نیز شناسایی، هدایت، پرورش، جذب و به کارگیری شوند تا بر این اساس بسترهای مناسب برای بهره گیری از ظرفیت های نخبگان و استفاده از ظرفیت های علمی و فنی همدانیان مقیم خارج از ایران ایجاد شود.
اجتناب از تکرار پژوهش ها مد نظر باشد
مطهری موید با تاکید بر لزوم اجتناب از تکرار پژوهش ها و تقاضامحور کردن فعالیت های پژوهشی و فناوری نیز ادامه داد: ارتقا همکاری ها و هم افزایی مابین دستگاه های اجرایی استانی با مراکز دانشگاهی و سایر مراکز پیشرفته علمی و فناوری در داخل و خارج از استان نیز باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اهتمام به هدفمند کردن توزیع اعتبارات پژوهشی و جهت دادن اعتبارات تحقیقاتی و فناوری دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی در جهت محورهای توسعه استان همدان نیز عنوان داشت: معطوف کردن وظایف دستگاه های اجرایی و شرکت های دولتی به رعایت الزامات مندرج در اسناد بودجه ای و برنامه ریزی در راستای انجام امور پژوهشی، توسعه علمی و دانش فناوری نیز هدفی شایان توجه است.
روان سازی در فرآیند نظام تحقیقات استان و تامین منابع مالی ضروری است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار همدان با اشاره به اهتمام در تسهیل و روان سازی در فرآیند نظام تحقیقات استان و تامین منابع مالی نیز به انطباق و همسو کردن سیاستهای پژوهشی استان همدان با سیاستهای کلان ملی به منظور تحقق مولفه های اسناد بالادستی و پایین دستی اشاره کرد.
مطهری موید در پایان سخنانش تفویض اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان به کارگروه پژوهش، فناوری و تحول اداری در انجام امور پژوهشی، توسعه علمی و دانش فناوری و انجام فرآیند اجرای تحقیقات و تصویب پروژه هایی با سقف کمتر از 500 میلیون ریال خارج از اعتبارات مصوب دستگاه ها با همکاری معاونت برنامه ریزی استانداری همدان را پیشنهاد کرد.
نظر شما