حجت الاسلام محمد علي ايازي ، قرآن پژوهي كه 25 اثر قرآني را در كارنامه فعاليت خود دارد ، در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت : عدم روان نويسي قرآن و تقليد از خطوطي چون خط عثمان طه ، ثقيل شدن قرآن را در پي داشته و به اين ترتيب عموم مردم از خواندن صحيح و دقيق آن محروم خواهند شد .
وي با تأكيد بر اينكه قرآن مي بايست ساده و روان نوشته شود تا امكان قرائت ساده و فهم دقيق آن براي تمام كساني كه از حداقل سواد خواندن و نوشتن برخوردار هستند ، ممكن باشد ، گفت : براي فراگير كردن قرائت قرآن در ميان اقشار مختلف مردم اقدامات اوليه اي لازم است كه يكي از مهمترين اين اقدامات ، ساده و روان نويسي قرآن كريم است .
حجت الاسلام ايازي تصريح كرد : چنانچه قرآن ساده و با خطي روان نوشته شود و از ترجمه خوبي نيز برخوردار باشد ، شوق خواندن قرآن كريم در عموم مردم ، بويژه جوانان افزيش يافته و ضمن قرائت آن ، معاني آنرا بخوبي درك خواهند كرد كه اين خود زمينه اي براي ورود قرآن به بطن زندگي مردم است .
وي با اعلام اينكه تجديد نظر در راستاي بهره گيري ناشران و ديگر فعالان عرصه چاپ و نشر قرآن كريم در زمينه استفاده از خطوط ساده و نگارش روان قرآن كريم امري ضروري است ، افزود : چنانچه فعالان اين عرصه توجه لازم را نداشته باشند ، بسياري از خواندن راحت و صحيح قرآن كريم محروم خواهند بود .
اين قرآن پژوه در ادامه به مشكلات ديگري در عرصه آموزش قرآن اشاره كرد و گفت : سياستگذاري در اين زمينه از موقعيت خوبي برخوردار نيست ، طي سالهاي اخير عليرغم اينكه در بسياري از حوزه ها امور مختلف به بخشهاي غير دولتي واگذار شده ، اما در زمينه قرآن چنين روندي را شاهد نبوده ايم .
وي با اشاره به ضرورت تقويت نهادها و مراكز غير دولتي در زمينه آموزش قرآن كريم ، افزود : نهادها و مراكز غير دولتي ، انگيزه قويتري داشته و به همان نسبت نيز با دقت نظر بيشتري در راستاي نظارت و ارتقاء فعاليتها عمل مي كنند .
حجت الاسلام ايازي شيوه آموزش قرآن را از ديگر مشكلات اين عرصه عنوان كرد و گفت : در اين زمينه دقت كافي صورت نمي گيرد و چنان نيست كه آموزشهاي مختلف همراه با تشريح و تبيين معاني قرآن همراه باشد و به همين دليل نيز صرف حفظ كردن قرآن كريم و قرائت خوب داشتن نمي تواند تأثيري در زندگي انسانها به لحاظ بهره گيري از مفاهيم قرآني داشته باشد .
نظر شما