به گزارش خبرنگار مهر، در میان همه مشکلات فرودگاه شهید مدنی تبریز، وضع نامناسب باند اصلی آن همیشه مورد انتقاد مسئولان و خلبانان بوده است که به گفته یکی از خلبانان بیش از 20 سال از آخرین عملیات بازسازی این باند می گذرد و همه ساله با انجام لكه گیری راه اندازی می شود.
وضعیت نامناسب این باند و لزوم بازسازی کلی ، مسئولان استانی و منطقه ای را مجاب کرد که در شهریور ماه سال 91 دستور بهسازی باند اصلی صادر شود و مدیر کل هم وعده ی افتتاح آن را در نوروز 92 بدهد.
پیشرفت اولیه کار قابل قبول بود ولی با گذشت زمان ، سرعت پیشرفت کار کمتر و کمتر شد تا جایی که این باند بعد از گذشت 3 ماه همچنان افتتاح نشده است.
تجربه ناکافی، دلیل اصلی کندی پروژه
مدیر کل فرودگاه های آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار مهر درخصوص سرعت پروژه بازسازی باند اصلی فرودگاه شهید مدنی تبریز گفت: مراحل زیر سازی پروژه به دلیل تجربه ی کافی نیروهای داخلی پیشرفت خوبی داشت و تمام شد ولی 50 درصد باقیمانده، به دلیل تجربه ناکافی مهندسان کشور و همچنین فشارهای تحریم سرعت کند تری دارد.
علی رستمی ادامه داد: بازسازی این باند يكي از مهمترين پروژههاي شركت فرودگاههاي كشور است و اولين باند تمام بتني كشور به شمار ميرود که از تجهیزات خارجی برای ساخت آن استفاده می شود.
وی ادامه داد: کیفیت را فدای کمیت نمی کنیم و ساخت باند مثل زدن جاده نیست که چند سال دوام بیاورد و بعد دوباره بازسازی شود، بلکه باند باید برای چند ده سال کاربرد داشته باشد و یکی از دلایلی که حساسیت نشان می دهیم و سرعت کار پایین آمده است، این است که نمی خواهیم فشارها باعث پایین آمدن کیفیت پروژه شود.
رستمی افزود: با توجه به لكه گیری های متمادی، در زمان حاضر این عملیات روی باند نخست فرودگاه تبریز جوابگو نیست و باید عملیات بازسازی كلی روی آن انجام شود.
وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی باند اصلی فرودگاه بین المللی تبریز و نصب سیستم 'آر وی آر' فرود هواپیماها در هوای مه آلود تبریز در فصل سرما امکان پذیر شود.
مدیر کل فرودگاه های آذربایجان شرقی یکی از محاسن این پروژه را مکانیزه بودن تمام مراحل آن ، نگه داری راحت تر باند و مقاومت بالای بتن نسبت به آسفالت دانست و گفت: بعد از اجرای پروژه در تبریز، فرودگاه های تهران و زاهدان نیز از این سیستم استفاده می کنند.
کمبود اعتبار نقشی در کند شدن عملیات بهسازی باند نداشته است
معاون عملیات فرودگاهی آذربایجان شرقی نیز در خصوص اهمیت و تسریع عملیات بهسازی باند اصلی فرودگاه شهید مدنی تبریز گفت: این طرح با داشتن خصوصیات منحصر به فرد در سطح فرودگاه های كشور بی نظیر است و بازسازی باند اصلی فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرای اداره کل فرودگاههای استان است.
علیرضا جمشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مبلغ 30 میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت فرودگاههای کشور برای آن پیش بینی شده است و تاکنون حدود ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و تا شروع فصل سرما به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه بازسازی این باند فرصت خوبی برای فرود هواپیما در هوای مه آلود است، گفت: در حال حاضر مراحل زيرسازي باند به اتمام رسيده و با استفاده از دستگاه فينيشر، مرحله روسازي آن بهصورت مكانيزه در حال انجام است.
بهسازی باند تحول بزرگی در پروازهای خارجی ایجاد می کند
نماینده مردم شبستر در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص لزوم بهسازی این باند گفت: کلانشهر تبریز به جهت وسعت و اهمیتی که در کشور دارد باید در بخش حمل و نقل زمینی و هوایی در سطح بین المللی قرار گیرد.
علی علیلو ادامه داد: به همین جهت یکی از مشکلات اصلی فرودگاه این شهر، بهسازی باند اصلی بود که با کمک مجلس و دولت در حال پیشرفت است.
وی که به تازگی از این پروژه بازدید کرده بود، افزود: از پیشرفت کار خیلی راضی نیستم ولی چون این پروژه برای اولین بار در کشور اجرا می شود، کندی کار بیشتر معطوف به مهندسان یک شرکت خارجی است که به دلیل فشارهای تحریم کمتر به ایران سفر می کنند.
علیلو با اشاره به اینکه در هفته جاری مهندسان آلمانی برای انتقال تجربیات خود به کشور سفر می کنند، گفت: با بازسازی این باند ظرفیت پروازها چندین برابر می شود و از طرف دیگر ترمینال فرودگاه و پارکینگ های هواپیمایی ظرفیت کافی نخواهند داشت که باید برای افزایش ترمینال ها از الآن چاره ای اندیشید.
گزارش از محمدرضا علی اشرفی
نظر شما