احمد عفتان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص اجرای طرح بیابانزدایی و جلوگیری از بیابانی شدن عرصه های منابع طبیعی استان قم بیان داشت:
در این رابطه دو کار انجام میشود یکی احیای مراتع و دیگری کاشت پوشش گیاهی در منابع کم پوشش و یا فاقد پوشش گیاهی است.
وی ادامه داد: در بخش احیای مراتع ما سالانه 10 تا 12 هکتار از مراتع استان را غرق می کنیم که با این کار ارزش علوفه منطقه بالا می رود و اقتصاد مراتع روستایی رونق می گیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: علاوه بر این، پوشش گیاهی مراتع به عنوان بادشکن عمل کرده و از سرعت آن می کاهد و این باعث تثبیت ریزگردها، دست نخورده ماندن خاک و جلوگیری از بروز پدیده گرد و غبار و توفان شن می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در این خصوص طی 2 سال گذشته، 650 هکتار از اراضی منطقه کوه نمک که به عنوان یکی از کانونهای بحران در سطح استان به شمار می رود را بیابانزدایی کردیم که با این کار هم تفرجگاهی برای مردم حاصل می شود و هم مرتعی برای چرای دام ها.
عفتان در خصوص تامین اعتبار این طرح گفت: اعتبار این طرح از محل اعتبارات استانی و مصوبات سفر رهبری تامین شده است.
نباید به پوشش گیاهی مراتع به چشم خار و مزاحم نگاه کرد
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تنها اجرای طرح های بیابانزدایی کافی نیست و شهروندان به خصوص در فصل تابستان که به مناطق ییلاقی استان سفر می کنند باید مراقب بوته ها و پوشش گیاهی باشند و به این گیاهان به عنوان خار نگاه نکنند و آنها را آتش نزنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: این پوشش گیاهی دارای مزیت های بسیاری از جمله تعدیل دما، کاهش دهنده سرعت باد، جلوگیری از تولید گرد و غبار، تقویت سفره های آب زیرزمینی و ... دارند.
تماس با شماره 120 در صورت مشاهده حریق در مراتع
وی در پایان یادآور شد: همچنین شهروندان در صورت دیدن حریق در دشت ها و مراتع می توانند با شماره 120 امداد جنگل و مرتع به صورت شبانه روزی تماس بگیرند.
نظر شما