۲ تیر ۱۳۹۲، ۹:۵۹

اهالی موسیقی در بزرگداشت استاد شهناز گرد هم آمدند

اهالی موسیقی در بزرگداشت استاد شهناز گرد هم آمدند

مراسم بزرگداشت زنده‌یاد استاد جلیل شهناز نوازنده چیره دست تار ایران شنبه اول تیرماه با حضور پرتعداد هنرمندان و علاقه مندان موسیقی ایرانی در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام یاری کارشناس مسائل دینی که به دعوت خانه موسیقی در این مراسم حضور داشت با بیان اینکه اخلاق و موازین اخلاقی همواره از بایسته‌های خلق آثار هنری است خاطرنشان کرد:  من هرگاه در چنین مراسمی برای سخنرانی حضور پیدا می کنم همواره تلاش می کنم که از اخلاق و مسائل اخلاقی سخن بگویم که یکی از مهم‌ترین موارد و عناصری است که یک هنرمند باید به آن توجه کند.

وی ادامه داد: یکی از بخش های رعایت اخلاق در بین هنرمندان ماجرای خودشیفتگی است که می تواند تبدیل به یکی از آفت های بزرگ خالقان آثار هنری شود. اگر در عالمِ هنر خودشیفتگی باشد در نهایت پارادوکسی ایجاد خواهد شد که مخاطب را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد چراکه با رعایت روح تواضع و فروتنی و پرداختن به مسائل اخلاقی است که موقعیت یک هنرمند در جامعه ارتقا ‌می‌یابد و ما می بینیم که هنرمندانی مانند جلیل شهناز، فریدون حافظی، حمید سمندریان، سعدی افشار و بسیاری از دنیارفتگان چگونه در زمان حیات فروتنی و اخلاق را پیشه خود در کار هنری کردند.

این کارشناس مسائل فرهنگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خطاب به مسوولان فرهنگی کشور تصریح کرد: امروز روی سخن من با مسوولان فرهنگی کشور و افرادی است که همواره در اندیشه ها و دغدغه های خود از فرهنگ و تهاجم فرهنگی صحبت می کنند و بر این باورند که این دیدگاه یکی از مهم‌ترین دیدگاهها و دغدغه های فرهنگ و هنر این سرزمین است. این مسوولان باید توجه داشته باشند که توجه به نیازها و پاسداشت بزرگان هنر این سرزمین است که می تواند در جلوگیری از تهاجم فرهنگی دشمن توفیقاتی را برای ما داشته باشد و مطمئن باشید اگر به این مساله بی توجه باشیم نه تنها در برابر آینده مسوولیم بلکه نباید انتظار اتفاقات خوشایندی در عرصه فرهنگ داشته باشیم.

یاری افزود: استاد جلیل شهناز عمر پربار خود را فدای فرهنگ و هنر این کشور کرد و حیف است که بی اعتنا از این تلاش ها عبور کنیم. درست است که مراسم های بزرگداشت مختلفی برای این استاد مسلم موسیقی ایران گرفته ایم اما اینها کافی نیست چراکه شهناز و امثال این هنرمند فقط برای تامین معاش خود این پیشه را انتخاب نکردند، آنها با عشق کار کردند و لازم است ما به این هنرمندان عاشق بی اعتنایی نکنیم.

وی با اشاره به نقش موسیقی فاخر در تربیت روح انسان خاطرنشان کرد: ما اگر قدر هنرمندانی نظیر جلیل شهناز را ندانیم باید منتظر ظهور و بروز موسیقی های شرم آوری باشیم که هر لحظه به سرعت رواج آن افزوده می شود. وقتی ابزار موسیقی سنتی مورد بی اعتنایی قرار می گیرد به طور حتم به مقام و ساحت واقعی هنر هم جسارت می شود پس بیایید همه با هم قدر متخصصان هنر در همه زمینه ها را بدانیم.

یاری گفت: استاد جلیل شهناز هنرمندی همیشه زنده است که شاید حضور فیزیکی وی از این عالم سفر کرده باشد اما شاگردانی برجسته ای که وی از مکتب اصفهان به یادگار گذاشته نام و یاد این هنرمند والا مقام موسیقی ایران را همیشه در اذهان زنده نگه می دارد.

در طول مراسم لوح یادبودی که از طرف تعدادی از هنرمندان اصفهانی آماده شده بود توسط هنرمندان به صورت نمادین در پاسداشت استاد جلیل شهناز امضا شد. همچنین در این مراسم پیام تسلیت عبدالوهاب شهیدی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی و علیرضا ذاکر اصفهانی استاندار اصفهان برای حاضران در مراسم قرائت شد.

هوشنگ ظریف، فرهنگ شریف، حسین الهی قمشه ای، فضل الله توکل، فرهاد فخرالدینی، شهرام ناظری، رامبد صدیف، محمد سریر، داود گنجه ای، داریوش پیرنیاکان، بیژن بیژنی، هوشنگ کامکار، حمیدرضا نوربخش، علی مرادخانی، حسام الدین سراج، ساعد باقری، سهیل محمودی، جهانشاه برومند، سعید ثابت، محمد اسماعیلی، نصرت الله وحدت، سید عباس سجادی، حسن همایونفال از جمله هنرمندانی بودند در مراسم یادبود استاد جلیل شهناز حضور داشتند.

مراسم هفتمین روز درگذشت زنده یاد استاد جلیل شهناز سه‌شنبه 4 تیر ماه ساعت 18:30 در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار می‌شود.

کد خبر 2082219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha