۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۲۰

وزیر اسبق علوم:

سیاستهای فعلی وزارت علوم نیاز به تجدید نظر دارد/ اختیارات دانشگاهها کاهش یافت

سیاستهای فعلی وزارت علوم نیاز به تجدید نظر دارد/ اختیارات دانشگاهها کاهش یافت

جعفر توفیقی که به عنوان یکی از گزینه های کسب تصدی وزارت علوم دولت یازدهم مطرح شده، تاکید کرد که سیاستهای وزارت علوم در دولت دهم نیاز به تجدید نظر اساسی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها نام جعفر توفیقی، وزیر علوم دولت اصلاحات و رئیس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در فهرست‌های احتمالی کابینه حسن روحانی به عنوان یک گزینه محتمل برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا از سوی ستاد رئیس جمهور منتخب برای پذیرش تصدی وزارت علوم تماسی داشته یا خیر، به خبرنگار مهر، گفت: خیر، واقعیت این است که هنوز تماسی در این زمینه نداشتم، اعلام اسم من در لیست گزینه های وزیر علوم دولت یازدهم صرفاً گمانه زنی رسانه هاست.

توفیقی در پاسخ به این سوال که در صورت دعوت به همکاری در کابینه دولت یازدهم به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آیا برنامه های خود را آماده کرده یا خیر، اظهار داشت: به هر حال کشور برنامه های مصوب از جمله قانون برنامه چهارم و پنجم همچنین نقشه جامع علمی کشور دارد و از نظر برنامه ای، خلایی در کشور دیده نمی شود و فکر می کنم از همین برنامه ها استفاده خواهم کرد.

وزیر علوم دولت هشتم همچنین درباره انتقاداتی که به وزارت علوم دولت دهم، وارد است، تاکید کرد: بسیاری از سیاستهایی که وزارت علوم در این چهارسال به خصوص سال گذشته اجرا کرده نیاز به تجدید نظر جدی دارد زیرا این اقدامات منجر به کاهش اختیارات دانشگاهها شده و مغایر با قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه است.

وی با اشاره به قانون برنامه چهارم توسعه، گفت: بر اساس قانون برنامه چهارم که عیناً در قانون برنامه پنجم توسعه نیز تکرار شده، دانشگاهها باید تنها با هیأت امنای خود اداره شوند و از تمام قوانین و مقرارت کشور مستثنی هستند.

توفیقی با بیان اینکه اقدامات وزارت علوم در دولت دهم مبتنی بر تمرکز گرایی در این وزارتخانه بوده، ادامه داد: در این دوره اختیارات دانشگاهها به خاطر تمرکز گرایی وزارت علوم کاهش یافت؛ بنابراین نیاز به تجدید نظر جدی در این زمینه احساس می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال که در صورت پذیرش تصدی وزارت علوم از جناح اصولگرا یا اصلاح طلب در این وزارتخانه بهره می برد یا خبر، گفت: شرط پذیرش مسئولیت در نهادهای علمی به خصوص وزارت علوم، شایستگی ها، توانایی و آشنایی با نهاد دانشگاه است، بنابراین مرزبندی های جناحی به نظر من در اولویت نیست، افرادی انتخاب خواهند شد که بدانند چگونه می توان دانشگاهها را در انجام رسالتهای خطیرشان حمایت و پشتیبانی کرد.

 

کد خبر 2082320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha