۲ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۳۰

رنجبر ضرابی:

110 هزار هکتار از اراضی آبی همدان به سیستم‌ آبیاری تحت فشار مجهز است

110 هزار هکتار از اراضی آبی همدان به سیستم‌ آبیاری تحت فشار مجهز است

همدان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: 110 هزار هکتار از اراضی آبی استان همدان به سیستم‌های آبیاری تحت فشار مجهز شده است.

علیرضا رنجبر ضرابی در گفتگو با مهر در خصوص مدیریت آب کشاورزی اظهار داشت: در زمینه مدیریت مصرف حدود 1000 کیلومتر کانال آبیاری و پوشش انهار و 530 کیلومتر لوله‌گذاری اجرا شده که راندمان آبیاری را حداقل 25 درصد افزایش داده و آن‌ را به بیش از 60 درصد رسانده است.

وی ادامه داد: در زمینه حفظ خاک نیز 13 هزار و 700 هکتار از اراضی استان همدان تجهیز و یکپارچه‌سازی شده که این برنامه‌ها تأثیر بسیار خوبی در پایداری تولید دارد.

رنجبرضرابی در خصوص عوامل فیزیکی تولید نیز اظهار داشت: عوامل فیزیکی شامل بذر، نهال، کود، ماشین، تکنولوژی تأثیر مستقیم بر حفظ کمیت و کیفیت تولید دارند.

نیاز استان همدان به پایه‌های بذری سیب زمینی تأمین شد

وی گفت: در این خصوص سازمان با راه‌اندازی دو واحد کشت بافت نیاز استان همدان به پایه‌های بذری سیب زمینی را تأمین و وابستگی استان همدان به خارج از کشور را قطع کرده است.

وی ادامه داد: در این رابطه با توجه به تغییرات اقلیمی با هدف کمک به کاهش مصرف آب و همچنین کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها می‌توان ارقام جدیدی چون بورن، سانته و بامبو که جایگزین رقم مارفونا شده­اند را معرفی و ترویج کنیم.

رقم جدید جو علاوه بر کاهش آب‌بری، میزان تولید را نیز افزایش داده است

وی اضافه می‌کند: با راه‌اندازی شرکت‌های خصوصی نیز نیازهای بذری استان همدان تأمین شده و در زمینه محصول گندم ارقام جدید پیشتاز، سایسون و پیشگام و در محصول جو رقم جدید بهمن معرفی شده که توانسته علاوه بر کاهش آب‌بری این محصولات میزان تولید را نیز افزایش داده یا ثابت کند.

رنجبر ضرابی تاکید کرد: هدایت مزارع بذری به سوی تولید بذور با کیفیت و دارای گواهی سلامت از برنامه‌های سازمان در این زمینه بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه مصرف کود شیمیایی با هدف ارتقا سلامت محصولات و حفظ پایداری تولید با تنوع بخشیدن به کودهای مصرفی در تغذیه، بهره‌برداران را به سوی استفاده از کودهای آلی ترغیب کرده است، می‌گوید: در سال‌های اخیر شاهد کاهش 30 درصدی مصرف کود شیمیایی در مزارع بوده‌ایم در حالیکه تولید محصول افزایش داشته است.

کد خبر 2082321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha