علیرضا رنجبر ضرابی در گفتگو با مهر در خصوص مدیریت آب کشاورزی اظهار داشت: در زمینه مدیریت مصرف حدود 1000 کیلومتر کانال آبیاری و پوشش انهار و 530 کیلومتر لولهگذاری اجرا شده که راندمان آبیاری را حداقل 25 درصد افزایش داده و آن را به بیش از 60 درصد رسانده است.
وی ادامه داد: در زمینه حفظ خاک نیز 13 هزار و 700 هکتار از اراضی استان همدان تجهیز و یکپارچهسازی شده که این برنامهها تأثیر بسیار خوبی در پایداری تولید دارد.
رنجبرضرابی در خصوص عوامل فیزیکی تولید نیز اظهار داشت: عوامل فیزیکی شامل بذر، نهال، کود، ماشین، تکنولوژی تأثیر مستقیم بر حفظ کمیت و کیفیت تولید دارند.
نیاز استان همدان به پایههای بذری سیب زمینی تأمین شد
وی گفت: در این خصوص سازمان با راهاندازی دو واحد کشت بافت نیاز استان همدان به پایههای بذری سیب زمینی را تأمین و وابستگی استان همدان به خارج از کشور را قطع کرده است.
وی ادامه داد: در این رابطه با توجه به تغییرات اقلیمی با هدف کمک به کاهش مصرف آب و همچنین کاهش خسارت آفات و بیماریها میتوان ارقام جدیدی چون بورن، سانته و بامبو که جایگزین رقم مارفونا شدهاند را معرفی و ترویج کنیم.
رقم جدید جو علاوه بر کاهش آببری، میزان تولید را نیز افزایش داده است
وی اضافه میکند: با راهاندازی شرکتهای خصوصی نیز نیازهای بذری استان همدان تأمین شده و در زمینه محصول گندم ارقام جدید پیشتاز، سایسون و پیشگام و در محصول جو رقم جدید بهمن معرفی شده که توانسته علاوه بر کاهش آببری این محصولات میزان تولید را نیز افزایش داده یا ثابت کند.
رنجبر ضرابی تاکید کرد: هدایت مزارع بذری به سوی تولید بذور با کیفیت و دارای گواهی سلامت از برنامههای سازمان در این زمینه بوده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه مصرف کود شیمیایی با هدف ارتقا سلامت محصولات و حفظ پایداری تولید با تنوع بخشیدن به کودهای مصرفی در تغذیه، بهرهبرداران را به سوی استفاده از کودهای آلی ترغیب کرده است، میگوید: در سالهای اخیر شاهد کاهش 30 درصدی مصرف کود شیمیایی در مزارع بودهایم در حالیکه تولید محصول افزایش داشته است.
نظر شما