به گزارش خبرگزاری مهر، این تصاویر نقشه های چشمگیری پوشش گیاهی زمین و میزان تراکم و عدم تراکم را فراهم کرده و 75 درصد فضای سیاره زمین را که پوشیده شده از اقیانوسها و دریاهای آبی رنگ بوده رها کرده است.
در این نقشه نقاطی که سبز آن تیره تر از سایرین است نشان دهنده پوشش گیاهی شاداب پرتراکم است و قسمتهایی که به کمرنگترین سبز نشان داده شده زمینی را نشان می دهد که به علت وجود صحرا، سنگ ، برف یا پراکندگی شهری بدون پوشش گیاهی باقی مانده اند.
این تصاویر از ماهواره سومی ان پی پی گرفته شده که عنوان اختصاری ماهواره (National Polar-orbiting Partnership) است که بر فراز زمین در فاصله 824 کیلومتری حرکت می کند. این ماهواره 1.5 میلیارد دلاری با هدف جمع کردن اطلاعات برای پیش بینی های آب و هوایی کوتاه مدت و مدلهای بلند مدت جوی به عنوان بخشی از همکاری بین ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا فعالیت می کند.
تصاویر جدید ماهواره سومی براساس اطلاعاتی است که طی یک سال از آوریل 2012 تا آوریل 2013 با استفاده از ابزار تصویربردار مادون قرمز مرئی/مجموعه رادیومتر یا VIIRS گرفته شده است. این ابزار تغییرات را در تابش نور در زمین شناسایی می کند، امری که می تواند شاخص مناسبی درباره سلامتی پوشش گیاهی در زمین باشد.
اندازه گیری نحوه تغییر پوشش گیاهی زمین طی زمان می تواند بر پیش بینی های آب و هوایی و بوم شناختی تأثیرگذار باشد. تغییرات دقیقه ای و اندازه پیکسلی می تواند هشداری برای خشکی، شرایطی آتش یا شیوع احتمال مالاریا باشد.
نظر شما