به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ذاکر اصفهانی صبح یک شنبه در جمع خبرنگاران اصفهان با اشاره به آخرین تصمیمات در خصوص بسته شدن یا نشدن رودخانه زاینده رود طی روزهای آتی، اظهار داشت: آب زایندهرود دارای هفت میلیون مصرفکننده است که تنها بخشی از آن در اصفهان قرار دارد و بخشی دیگر از استانهای اراک، چهارمحال و بختیاری و یزد است.
وی با انتقاد از برخی روزنامهها مبنیبر تحریف صحبتهای وی در مورد این میزان مصرف کننده ، افزود: برخی روزنامههای بداخلاق عنوان کرده بودند که من گفتهام آب زاینده رود باید برای هفت میلیون نفر برود.
استاندار اصفهان همچنین با بیان اینکه 70 درصد کمبود آب نسبت به میزان نرمال در اصفهان وجود دارد، گفت: مدیریت استان باید با وجود این منابع محدود رضایت تمام بخشها اعم از شرب، کشاورزی و صنعت را جلب میکرد.
سرنوشت جاری بودن زاینده رود به تصمیم وزارت نیرو بستگی دارد
وی به لزوم اجرای طرحهای پایداری آب در رودخانه از سوی شهرداریهای شهرهای اطراف رودخانه اشاره کرد و گفت: شهرداریهای بر سر راه حوزه زاینده رود مانند شهرداری اصفهان و زرین شهر باید به امر ساماندهی در محدوده خود بپردازند اما متاسفانه برخی ناتوانی خود و سوء مدیریت را با جملات غیرعلمی و غیرکارشناسی توجیه میکنند.
ذاکر اصفهانی تصریح کرد: اینکه ما آب را در اختیار شهرداری قرار دهیم و آنها از این آب فرصتی برای تفرج ایجاد کنند هنر نیست.
وی ادامه داد: هنر مدیریت زمانی مشخص میشود که با کمبود و محدودیت آب به گونهای این مدیریت اعمال شود که سبب شادی مردم شود.
استاندار اصفهان در مورد اینکه آیا تصمیم نهایی در خصوص جاری بودن رودخانه اتخاذ شده است، اظهار داشت: موضوع توسط وزارت نیرو در چارچوب مدیریت یکپارچه، مدیریت میشود که در این راستا روز پنجشنبه معاون وزیر نیرو، در اصفهان جلسهای را برگزار کردند اما به هر نتیجهای که در آینده برسند ما به وظیفه عمل میکنیم.
تعریض گذرگاه محلی نورالله اصفهانی تهدیدی برای میدان امام اصفهان
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بافت تاریخی مجاور مسجد شیخ لطفالله و ضلع شرقی میدان امام(ره) اشاره کرد و گفت: تخریبی که در این محدوده در حال انجام است اگر مدیریت نشود میتواند مشکلاتی را در آینده ایجاد کند.
ذاکر اصفهانی تصریح کرد: بر همین اساس دفتر فنی استانداری اصفهان نامهای را به شهردار اصفهان نوشت و در آن نامه تاکید داشت، "با عنایت به عدم تایید خط بدنه خیابان نورالله اصفهانی و با توجه به ضوابط طرح تفصیلی اصفهان و اینکه هرگونه تخریب با کسب مجوز از سوی اداره میراث فرهنگی استان تا قبل از اخذ نظر این اداره و طی مراحل قانونی، از ادامه کار خودداری شود".
وی ادامه داد: استانداری اصفهان تاکید کرده است که این عملیات باید متوقف شود و با بررسی میراث فرهنگی در این مورد همراه باشد که آیا خانهای که ارزش میراثی برای اصفهان دارد در طی مراحل اجرای این طرح تخریب شده است یا خیر.
استاندار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر این طرح متوقف شده است، گفت: در صورت اجرای طرح نیز، این خیابان نباید بیش از حدی که مورد تصویب قرار میگیرد تعریض شود.
نامه استانداری و مسئول منطقهای بازرسی کل کشور برای توقف ساخت تالار جدید شورای شهر
وی همچنین به اجرایی شدن طرح ساختمان جدید تالار شورای شهر اصفهان که در مجاورت میدان امام(ره) در حال ساخت بود، اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز در تاریخ 29 مهرماه سال 91 از سوی مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان به رئیس سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان و معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان نوشته شد و در ان به اصلاح طرح پیشنهادی و هماهنگی با مدیران میراث فرهنگی ارجاع میدهد و تا حصول نتیجه در زمان مقرر ، شهرداری را از ادامه کار منع میکند.
ذاکر اصفهانی تصریح کرد: در تاریخ 11 آذر ماه همان سال مجددا، دفتر فنی استانداری به معاون عمرانی استانداری تاکید میکند که علی رغم مکاتبات انجام شده با شهرداری اصفهان که در ان ماتبات بر توقف ساخت و ساز و تایید نقشههای مربوط به طرح از سوی دفتر فنی استانداری اصفهان تاکید شده بود، روند ساخت و ساز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه نگرانی از بابت ارتفاع این ساختمان و سایه افکندن آن بر میدان امام(ره) و در نهایت تکرار مشکل برج جهانما بود، افزود: در آن زمان پیشنهاداتی مانند معرفی مسئولان مربوطه به هیئت تخلفات اداری و طرح موضوع در شورای تامین استان به دلیل تبعات سیاسی و اجتماعی این طرح، ارائه شد تا تصمیماتی در مورد روند ساخت و ساز تا زمان انجام مراحل قانونی گرفته شود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: البته در 12آذر ماه شهردار با معاون عمرانی استانداری مکاتبه میکند و اعلام میدارد علی رغم عدم ابلاغ مصوبات قانونی مبنیبر محدودیت ارتفاع حرائم مذکور و رد راستای تعامل، موضوع تعدیل ارتفاع ساختمان مورد اشاره در جلسه اول آذر ما با سازمان میراث تعیین تکلیف و جمع بندی شده و مقرر شده در حد ارتفاع کتابخانه مرکزی در مجاورت آن تعدیل و اصلاح شود.
وی با بیان اینکه شهرداری در این مکاتبات بر عدم احداث طبقات بیشتر تاکید کرده است، با این وجود اظهار داشت: البته اینکه چنین جلسهای بوده یا خیر قرینهای برای ما وجود ندارد.
ذاکر اصفهانی در ادامه این جریان افزود: در 18 آذرماه همان سال دفتر فنی مکاتبهای با شهردار انجام میدهد و در آن اینگونه میآورد که با توجه به طرح تفصیلی مصوب و طرح بازنگری و همچنین نقشههای بافت تاریخی اصفهان حداکثر ارتفاع مصوب هشت متر است.
وی با اشاره به اینکه در این نامه تصریح شده است که ضمن توقف عملیات اجرایی نقشههای مربوطه ظرف مدت یک هفته برای اخذ مجوز به کمیسیون ماده 5 ارائه شود، گفت: رای کمیسیون ماده 5 طی نامه مورخ 12/6/91 به شهرداری ابلاغ شده و در آن هرگونه اقدام براساس نقشههای مصوب کمیسیون ماده 5 را مورد تاکید قرار میدهد.
استاندار اصفهان بیان داشت: طی نامهنگاریهای صورت گرفته با شهردار اصفهان، دلایل آثار نامطلوب این طرح در بافت تاریخی و اصلاح ارتفاع آن با نظر میراث فرهنگی استان و براساس طرح اصلاحی ابلاغ شده است که اکنون تا حصول نتیجه نهایی ساخت تالار شورای شهر اصفهان متوقف شده است.
وی همچنین از مسئول منطقهای سازمان بازرسی کشور بابت مکاتبات با شهرداری اصفهان در رابطه با عملیات ساخت و ساز این ساختمان و با قید فوریت تشکر و قدردانی کرد.
ذاکر اصفهانی بر لزوم دلسوزی مردم و مسئولان استان در حفظ و نگهداری آثار تاریخی شهر تاکید و گفت: نباید با این اعتبارات محدود منتظر بنشینیم چرا که اگر چنین شود بناهای میراثی اصفهان نابود میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد علت عدم خاکسپاری استاد جلیل شهناز در زادگاه خود، اظهار داشت: اینگونه مسائل به مدیریت شهری مربوط است اما ما هم هرجا لازم باشد ورود میکنیم که در این راستا نیز هواداران استاد و اهل هنر پیگیر این مسئله بودند و از من کمک خواستند تا تدابیری اتخاذ شود تا استاد شهناز در کنار استاد کسائی به خاک سپرده شود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: با این درخواست تلاشهایی را برای برقراری تماس با رئیس شورای شهر و شهردار اصفهان صورت دادیم که متاسفانه با شهردار موفق به تماس نشدیم اما رئیس شورای شهر قرار بود برای این موضوع به استاندار بیاید اما حضور پیدا نکرد.
وی بیان داشت: با این وجود باید صادقانه بگویم که عدم خاکسپاری استاد شهناز در تخت فولاد به این دلایل نبود و علت آن آماده نبودن تخت فولاد بود.
ذاکر اصفهانی در واکنش به این پرسش که آیا برای خاکسپاری در تخت فولاد اصفهان نظر رهبر معظم انقلاب نیز شرط است، اظهار داشت: بعید میدانم چرا که در قضیه خاکسپاری استاد کسائی نیز خانواده آن مرحوم قصد داشتند که ایشان در زادگاه خود به خاک سپرده شود و به همین منظور به بیت رهبری نامه نوشتند و دفتر ایشان هم به وزیر ارشاد نوشتند که مساعدت کنند و در نهایت نیز وزیر به من دستور داد که این مورد را پیگیری کنم که این کار انجام شد.
نظر شما