۵ تیر ۱۳۹۲، ۲۲:۰۹

رحیم پور ازغدی:

اصلاح روابط انسانی مدیریت شهر اسلامی را محقق می کند/ امنیت یکی از مهمترین مختصات شهر اسلامی

اصلاح روابط انسانی مدیریت شهر اسلامی را محقق می کند/ امنیت یکی از مهمترین مختصات شهر اسلامی

مشهد – خبرگزاری مهر: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اصلاح روابط انسانی موجب می شود تا گام اصلی به سمت تحقق مدیریت شهر اسلامی برداشته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن رحیم پور ازغدی، چهارشنبه شب در همایش مشهد شهر اسلامی، پایتخت معنوی، اظهار کرد: اگر روابط انسانی اصلاح شود افراد یک جامعه حقوق یکدیگر را رعایت کرده و در چارچوب قانون حرکت می کنند.

وی افزود: تربیت اسلامی، امانت داری در فضای کسب و کار، پرداختن به مباحث تولیدی و ایجاد رابطه دوستانه میان کارگر و کارفرما لازمه مدیریت شهر اسلامی است و در این نوع از مدیریت قانون به گونه ای نوشته می شود که زمینه تخلف برای افراد فراهم نشود.

لزوم توجه به قوانین شهری

رحیم پور ازغدی ادامه داد: گاهی نوع قوانین در مدیریت شهری فساد در جامعه را افزایش می دهد و یک قانون غلط در حوزه های گوناگون زمینه ساز ارتکاب جرائم گوناگون می شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به اعضای شورای شهر بیان کرد: اعضای شورای شهر باید به قوانین و ساختارها توجه کنند و در زمینه مصوبات با دقت عمل کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جامعه دینی بیان کرد: در جامعه دینی استرس و اضطراب و خشونت در محیط زندگی نزدیک به صفر است بنابراین در مدیریت شهر اسلامی باید آرامش وجه قالب باشد.

رحیم پور ازغدی امنیت را یکی از مهمترین مختصات شهر اسلامی دانست و تصریح کرد: در مدیریت شهر اسلامی میزان اضطراب ها کاهش می یابد و شادی به صورت یک ارزش در جامعه ترویج می یابد.

مسئله اصلی در مدیریت شهر اسلامی استخراج ارزش های اسلامی است

وی با بیان اینکه هرچه سوء ظن را کاهش و حسن ظن را افزایش دهد مدیریت شهر اسلامی تلقی می شود، افزود: در مدیریت اسلامی شادی انسانی ارزشمند است و در مقابل شادی که موجب غفلت، اهانت به انسان ها و ناکامی می شود ضد ارزش بوده و در مدیریت شهر اسلامی جایی ندارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: مسئله اصلی در مدیریت شهر اسلامی استخراج ارزش های اسلامی و توجه به مقوله عقلانیت و معنویت است.

رحیم پور ازغدی اظهار کرد: در شهر اسلامی باید به لحاظ فرهنگ سازی و نظام سازی گام های بلندی را برداشت و به ارائه راهکاری برای کاهش آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، تاخیر در ازدواج، مسکن، بیمه و اشتغال پرداخت.  

وی با اشاره به شاخصه های شهر اسلامی بیان کرد: تصور برخی از شهر اسلامی اشتباه است چرا که عده ای گمان می کنند اگر ابعاد زندگی شهری به صورت مستقیم با اسلام در ارتباط باشد و برنامه ریزی تنها بر مبنای مقوله زیارت صورت پذیرد، آنگاه شهر اسلامی ایجاد شده است.

نگاه سکولار به مدیریت شهری

وی ادامه داد: برخی نیز معتقدند که اگر برنامه هایی که جنبه سکولار دارد در اولویت شهر قرار نگیرد آنگاه مدیریت شهر اسلامی محقق شده در صورتی که هر یک از این تعاریف از شهر اسلامی باطل بوده و به معنای سکولار است.  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: امروزه برخی بیان می کنند که در شهر اسلامی برنامه ریزی تنها باید بر اساس زیارت شکل بگیرد چرا که برنامه ریزی صحیح در راستای مناسبات تجاری و سیاحتی به معنای مفهوم سکولار و غیرمرتبط با ارزش های اسلامی است.

وی تاکید کرد: توسعه تجارت و سیاحت هیچ گاه به معنای ایجاد شهر غیر اسلامی نیست زیرا ممکن است زیارت غیر اسلامی نیز وجود داشته باشد بنابراین این دو مقوله ارتباطی با هم ندارند.

وی با بیان مطلب فوق افزود: بی تردید زیارتی که خلاف عقلانیت و معنویت است ضد مذهب است و موجب غفلت خواهد شد.

وی تصریح کرد: اینکه برخی افراد تصور کنند هر چه با مفاهیم خاص مذهبی مرتبط است رویکرد مذهبی دارد یا اینکه هر چه تفریح سالم در شهر رونق بگیرد مفهوم غیر مذهبی است دیدگاهی اشتباه قلمداد می شود و این نوع نگاه به مدیریت شهر اسلامی سکولار محور است.

فرهنگ اسلامی زیارت را از تجارت و سیاست تفکیک نمی کند

رحیم پور ازغدی با تاکید بر اینکه در مدیریت سکولار به عدالت، معنویت و رشد تربیتی بشر توجه نمی شود، افزود: در نگاه سکولار تنها به این دلیل که انسان نیازهای روانی دارد به بعد معنویت و زیارت توجه می شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: نگاه سکولار به مدیریت شهری به معنای تفکیک ابعاد معنوی از ابعاد مادی است.

وی بیان کرد: در فرهنگ اسلامی زیارت اسلامی از تجارت، سیاست، اقتصاد و بهداشت تفکیک نمی شود و بی تردید اولویت های یک شهر اسلامی عدالت، معنویت، عقلانیت و گسترش توحید عملی است.

مشهد مطابق معیارهای امام رضا (ع) حرکت کند

وی تاکید کرد: مشهد هنگامی شهر رضوی و شیعی می شود که مطابق معیارهای امام رضا (ع) حرکت کند و تنها به ظواهر اسلامی بودن توجه نکند.

رحیم پور ازغدی ادامه داد: ملاک های واتیکان و کلیسا توجه به ظواهر و غفلت از باطن است بنابراین باید برای تحقق یک شهر اسلامی به باطن شهر به خوبی پرداخته شود.

وی با اشاره به معماری اسلامی بیان کرد: در معماری اسلامی و مدیریت شهری باید به دو بعد اخلاقی و حقوقی توجه شود زیرا نوع معماری پیام تربیتی و اخلاقی دارد و ممکن است به عنوان مثال یک مجسمه یک پیام مثبت اخلاقی یا یک غفلت و طغیان در فرد ایجاد کند.

کد خبر 2084882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha