احمد محمودزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اجرا می شود، تصریح کرد: در اولین سال اجرای کلاس ششم ابتدایی دانش آموزان از یک معلم در دو مقطع پنجم و ششم استفاده کردند که در این طرح معلم متفاوتی برای دو مقطع پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: پایه ششم به منزله مروری بر پایه اول تا پنجم ابتدایی و ورود جزئی به مباحث اول متوسطه است که نیازمند استفاده از معلمان آموزش دیده و زبده است.
محمودزاده تاکید کرد: در پی اجرای این طرح دانش آموز در چهار مقطع اول تا چهارم ابتدایی از یک معلم، مقطع پنجم از یک معلم و ششم ابتدایی از یک معلم متفاوت آموزش خواهد دید.
وی در خصوص گلایه اولیا و مربیان از تحمیل سختی دروس به مقطع دوم و ششم ابتدایی به دلیل تغییر نظام آموزشی، ادامه داد: در کتب امسال تلاش شده ایرادات کتب سالهای قبل به ویژه در کتاب ریاضی ششم ابتدایی رفع شود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان معتقد است مهمترین دلیل مشکل پیش آمده عدم آموزش کافی معلم برای پایه ششم ابتدایی است که در سال جاری دوره های آموزش ضمن خدمت برای این مهم برنامه ریزی کرده ایم.
وی با بیان اینکه 82 ساعت آموزش ضمن خدمت در سال گذشته کفاف آمادگی معلمان مقطع ششم ابتدایی را نداد، افزود: کتب ابتدایی رویکرد پژوهش محور، خلاقانه و کاربردی دارد که تدریس آن باید در کلاس درس به شیوه متفاوتی به نسبت سالهای گذشته اجرا شود.
اجرای طرح 3-3 ابتدایی در 76 مدرسه
محمودزاده اضافه کرد: در سال جاری مدارس ابتدایی به دو بخش سه ساله اول و دوم تفکیک می شود که اجرای آن در 76 مدرسه پیش بینی شده است.
وی با یادآوری اجرای مقطع ششم ابتدایی در تمامی مدارس ابتدایی استان ادامه داد: این طرح در سال گذشته اعتبار 15 میلیارد ریالی را به همراه داشت.
وی افزود: علاوه بر این در سال تحصیلی جدید، اول متوسطه با ارائه کتب درسی جدید و معلمان آموزش دیده برای اولین بار اجرا خواهد شد.
به گفته مدیر کل آموزش و پرورش استان در کتب متوسطه رویکردهای کاربردی به ویژه در دروس زبان و عربی تعبیه شده تا کیفیت آموزشی ارتقا یابد.
پیش بینی جذب 54 درصدی دانش آموزان هنرستانی
محمودزاده ادامه داد: علاوه بر این در راستای ارتقا مهارت آموزی و توسعه مدارس فنی و حرفه ای و کاردانش برخی از دبیرستانهای استان به هنرستان تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به جذب 48 درصدی دانش آموزان در مقاطع دوم و سوم متوسطه به هنرستانها تصریح کرد: مطابق برنامه ریزی ها نزدیک به 54 درصد از دانش آموزان به سمت رشته های مهارتی هدایت می شوند.
وی با تاکید به ضرورت تجهیز و توسعه هنرستانها، اضافه کرد: در برخی از رشته ها دانش آموز برخوردار از تجهیزات کافی نیست که توجه دستگاههای مرتبط را می طلبد.
نظر شما