به گزارش خبرنگار مهر، در هفته جاری اجرای حکم تخریب چهار باب منزل مسکونی که بصورت غیرمجاز در اراضی کشاورزی گرگان بنا شده بودند، تخریب شد.
تشدید اجرای احکام قلع و قمع بناهای غیرمجاز درحالی است که در برخی مواقع اجرای یک حکم به دلایل مختلف از جمله نبود متولی مشخص برای برخورد با تخلفات ساخت و ساز، نداشتن وسایل سنگین مانند لودر و ... مدتها معطل می ماند.
تشدید برخورد با متخلفان بناهای غیرمجاز
رئیس اداره تغییر کاربری امور اراضی جهاد کشاورزی از اجرای حکم تخریب چهار باب مسکونی که مشمول قوانین حفظ کاربری اراضی باغی بودند در حومه شهرستان خبر داد.
محمد خسروی افزود: این چهار واحد که بصورت غیرمجاز بنا شده بودند، با شکایت جهاد کشاورزی و با طی مراحل قانونی تخریب شدند.
وی از مردم خواست برای ساخت و ساز در اراضی باغی و کشاورزی مجوزهای لازم را از جهاد کشاورزی اخذ کنند.
به گزارش مهر، در حال حاضر ساخت و سازهای غیرمجاز در برخی حوزه ها، عرصه های ملی و هم در اراضی متعلق به اشخاص وجود دارد که شناسایی تخلفات در عرصه طبیعی برعهده منابع طبیعی و در اراضی اشخاص برعهده جهاد کشاورزی گذاشته شده است.
مشکلات اجرای احکام
همچنین مدتها بسیاری از احکام قلع و قمع صادر شده برای تخریب بناهای غیرمجاز در برخی مناطق استان از جمله روستای زیارت گرگان مسکوت مانده و اجرا نشده است که مهمترین دلیل آن نداشتن ماشین آلات سنگین مانند لودر و بیل مکانیکی و عدم همکاری بخش خصوصی با دستگاههای اجرایی در این حوزه عنوان شده است.
دادستان مرکز گلستان نیز می گوید: شناسایی ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی ملی برعهده منابع طبیعی و در حوزه اراضی اشخاص و مزارع بر عهده جهاد کشاورزی است.
عباس پوریانی گفت: یکی از کارهای خوب، اخذ سند مالکیت بنام دولت است ولی شاهد آن هستیم که برخی ساخت و سازها در اراضی اشخاص صورت می گیرد که در اینجا بحث کاربری اراضی پیش می آید.
وی اظهار داشت: طبق قانون کسانیکه در اراضی خود اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز کنند، طبق تشخیص جهاد کشاورزی باید نسبت آنها اعلام جرم شود و دادگستری بر اساس نظر ماموران جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر غیرمجاز کاربری، وارد عمل می شود.
وی عنوان کرد: طبق ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی مزارع و باغها، هرکس برای ایجاد بنا در اراضی خود باید از جهاد کشاورزی مجوز گیرد و در غیراینصورت اقدامش غیرقانونی و جرم است.
پوریانی بیان داشت: همچنین بر اساس تبصره 2 این قانون، ماموران جهاد کشاورزی موظفند با حضور دادسرا و یا دادگاه محل، ضمن تنظیم صورتجلسه، نسبت به تخریب بنای غیرمجاز اقدام کنند و اراضی کشاورزی را به حالت اولیه بازگردانند.
دادستان مرکز گلستان یادآورشد: قانون مجاز سختی برای متخلفان و سازندگان بناهای غیرمجاز شامل تخریب، جریمه یک تا سه برابری و ... درنظر گرفته است.
دادستان مرکز گلستان بیان داشت: یکسری ساخت و ساز غیرقانونی در داخل شهرها صورت می گیرد که شهرداری و کمیسیون ماده 100 شهرداری وظیفه دارند جلوی تخلف را بیگرند و اگر خارج از حریم شهر باشد به کمیسیون ماده 99 که متولی آن استانداری است، مربوط می شود.
به اعتقاد کارشناسان، قانون حفظ کاربری اراضی مربوط به سال 74 به بعد است و ساخت وسازهای برخی مناطق استان نیز مربوط به یکسال و دوسال گذشه نیست بلکه مربوط به دو دهه گذشته است که لزوم بازنگری در این قانون وجود دارد.
گلستان حدود 700 هزار هکتار اراضی کشاورزی و زراعی دارد.
نظر شما