عزت الله حاصلی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به ساختار زمین شناسی استان کرمانشاه، می توان این استان را یکی از منابع ذخایر معدنی در کشور برشمرد.
وی افزود: هم اکنون میزان ذخایر معدنی در استان کرمانشاه رقمی معادل یک و 4 دهم میلیارد تن است.
حاصلی ادامه داد: همچنین میزان استخراج منابع معدنی استان در سال گذشته رقمی معادل 10 میلیون تن است که از این میزان 60 هزار تن بیوتین(قیرطبیعی) و 175 هزار تن نیز سنگ های تزئینی است.
وی گفت: با توجه به منابع معدنی موجود در استان نیز سرمایه گذاری هایی صورت گرفته که رقم آن به بیش از 130 میلیارد تومان می رسد.
حاصلی افزود: در این راستا دو هزار و 450 نفر نیز دارای شغل شده اند.
وی گفت: هم اکنون در استان کرمانشاه 224 فقره پروانه بهره برداری از معادن صادر شده است که 181 فقره فعال و 43 فقره به دلیل مشکلات محلی و منابع طبیعی و هم چنین نبود توان مالی غیرفعال هستند.
معاون معدن، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه افزود: هم چنین در این راستا تا کنون 34 فقره گواهینامه کشف و 62 فقره پروانه کشف نیز در دست اقدام است.
حاصلی، بیشتر ذخایر معدنی استان را سنگ های تزئینی، بیتومین، مخلوط کوهی، سنگ لاشه، آهک و مارن، پوزولان، سیلیس، دولومیت، خاک صنعتی، فلدسپات، میکا و سنگ گچ تشکیل می دهد.
وی بیشترین ذخیره معدنی استان را قیر طبیعی عنوان کرد: معادن قیر طبیعی استان عمدتا در شهرستان های گیلانغرب، قصرشیرین، سومار و سرپل ذهاب قرار دارند.
حاصلی گفت: این ذخیره معدنی به دو روش روبز و زیرز مینی استخراج می شود و فرآورده هایی چون دوده صنعتی، واکس، رنگ های مقاوم، آسفالت های خاص، ترامیر(جهت ایزوله کردن لوله های فولادی)، عایق های صوتی ضربه گیر، کک و صنایع کربنی از جمله محصولات به دست آمده از قیر طبیعی هستند.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، میزان ذخایر این محصول را بیش از یک میلیون و 150 هزار تن دانست و گفت: استخراج اسمی و سالانه مندرج در پروانه بهره برداری از این ذخیره معدنی 70 هزار تن است.
وی با اشاره به ظرفیت استان از نظر سنگ های تزئینی گفت: با توجه به مشخصه های کمی و کیفی این محصول جزو 10 استان برتر کشور هستیم.
حاصلی ادامه داد: همچنین استان کرمانشاه از نظر ذخایر بیتومین یا قیر طبیعی اولین استان کشور است.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، گفت: هم اکنون در استان تنها کار پودره کردن و ترکیب این ذخیره معدنی با قیر پالایشگاهی و دیگر محصولات هیدرو کربنی خاص انجام می شود.
وی افزود: با توجه به مصارف صنعتی و عدیده و نیاز به فرآوری و با در نظر گرفتن ارزش افزوده سرمایه گذاری در امر اکتشاف، تکمیل و توسعه واحدهای فرآوری مرتبط با قیر طبیعی در استان پیشنهاد می شود.
حاصلی ادامه داد: بر این اساس پیگیر یک واحد فرآوری بوده تا از خام فروشی جلوگیری شود.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ذخایر سنگ تزئینی در استان کرمانشاه گفت: با توجه به ظرفیت های موجود دراین زمینه ذخایری چون سنگ تزئینی از نوع مرمری و با توجه به مشخصه های کمی و کیفی مناسب و مطرح در کشور و صادرات به خارج از کشور احداث یک واحد سنگ بری مدرن در منطقه پیشنهاد می شود.
حاصلی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه صنعت معدن در استان گفت: مستهلک بودن ماشین آلات معدنی، وجود معارضان محلی و مشکلات بر سر راه اختصاص کمک های تسهیلاتی در ارتباط با تجهیز و مدرن سازی معادن به ماشین آلات و واحدهای فرآوری و و مواد معدنی از جمله مشکلات بر سر راه صنعت معدن است.
وی در بخش دیگر به برنامه های این معاونت در سال 92 گفت: اقدام و حمایت برای تسریع در انجام عملیات اکتشاف به طریقه اصولی، استخراج اصولی و بهینه از جمله اقدامات این معاونت در سال جاری است.
حاصلی، جلوگیری از تضییع منابع معدنی استان را از اولویت و دیگر اقدامات این معاونت در سال جاری برشمرد.
معاون معدن، سازمان معدن تجارت استان کرمانشاه در پایان، کنترل و جلوگیری از صادرات مواد خام و حمایت و سرمایه گذاری به منظور فرآوری مواد معدنی و کسب ارزش افزوده (عمدتا قیر طبیعی و سنگ تزئینی) را از دیگر اقدامات این سازمان و معاونت در سال جاری برشمرد و خواستار حمایت هر چه بیشتر مسئولین از این بخش شد.
نظر شما