مدير جذب سرمايه و تامين مالي طرحهاي منطقه ويژه پارس جنوبي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر ميزان سرمايه هاي جذب شده را دراين منطقه به دو بخش نفت و گاز و طرح ها ديگر تقسيم كرد و گفت: ميزان سرمايه جذب شده دربخش نفت و گاز توسط بخش دولتي شش ميليون دلار و در بخش پتروشيمي بيش از 4 ميليارد دلار بوده است .
وي ميزان سرمايه جذب شده بخش خصوصي را در بخش نفت و گاز 200 ميليارد ريال و در كل منطقه نيز بيش دو هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
دانش منفرد افزود: با توسعه پارس جنوبي تا 14 فاز ميزان جلب سرمايه در اين طرح به 25 ميليارد دلار افزايش خواهد يافت .
وي درباره طرح هاي در دست اجرا در منطقه ويژه پارس جنوبي گفت: ساخت 6 واحد پتروشيمي و افزايش مجتمع هاي پتروشيمي به10 واحد و ساخت 14 پالايشگاه گاز از مهمترين اين طرح ها است .
وي گفت: با توجه به اينكه منطقه ويژه پارس جنوبي نيازمند راههاي هوايي و زميني مناسب است افزود: بهره برداري از فرودگاه بين المللي جديد از مهمترين برنامه ها در اين منطقه محسوب مي شود چرا كه استفاده از تنها فرودگاه منطقه كه حالت نظامي نيز دارد با محدوديت هاي فراواني روبرو است .
دانش منفرد ، نداشتن برق صنعتي ، آب شرب و فرودگاه بين المللي و نبود قانوني مناسب براي مناطق ويژه اقتصادي همانند مناطق آزاد تجاري را از كمبودها و مشكلات منطقه ويژه پارس جنوبي بيان كرد.
وي با بيان اينكه اين مشكلات ازمهمترين موانع در جذب سرمايه ها نيز محسوب مي شود افزود: منطقه ويژه پارس جنوبي با وجود مواجه بودن با مشكلات ، توانسته است بيش از 25 ميليارد دلار جذب سرمايه داشته باشد .
مدير جذب سرمايه و تامين مالي طرحهاي منطقه ويژه پارس جنوبي درباره تسهيلات ورود سرمايه به اين منطقه گفت: معاف بودن سرمايه ها از پرداخت سود و عوارض گمركي ، تسهيلات بانكي مناسب و استفاده از صندوق ذخيره ارزي از مهمترين زمينه ها براي تشويق سرمايه گذاري در اين منطقه محسوب مي شود .
نظر شما