۱۱ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۳

آغاز جمع آوري هندوانه كوهي از طبيعت پلدشت/ درمان سرطان با داغ قارپوزی

آغاز جمع آوري هندوانه كوهي از طبيعت پلدشت/ درمان سرطان با داغ قارپوزی

ارومیه - خبرگزاری مهر: باردهي هندوانه كوهي در پلدشت از اوايل تيرماه آغاز و تا پايان شهريور ادامه دارد و همه ساله علاقه مندان طبيعت از شهرستانهاي مختلف در اين فصول در دشتهاي اين شهرستان به جمع آوري اين محصول مي پردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هندوانه کوهی كه در زبان تركي به داغ قارپوزي معروف است، از جمله گیاهانی است که علاوه بر زیبایی ظاهری و استفاده خوراکی، يكي از گياهان داروئي طبيعت پلدشت بوده و برای درمان برخی عوارض و بیماری ها نیز بسیار موثر است.

بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرما خوردگي،خاصيت ضد نفخ، تحريك و تقويت كبد و ضد عفوني كردن كليه از جمله خواص داروئي هندوانه كوهي است، کال و نرسیده این گیاه برای تهیه ترشی به کار می رود و انواع بزرگتر آن به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود، همچنین دانه های آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکمی آن قرمز رنگ است.

شپله یا هندوانه کوهی یا کاپاریس یا هندوانه ابوجهل یا گلک، برگهای متناوب منقسم، لوبهای متعدد دندانه دار پوشیده از تار و دارای ظاهری به رنگ مایل به سفید در سطح تحتانی پهنک دارد، از کناره برگهای آن پیچکهایی خارج می شود که موجبات اتصال گیاه را به تکیه گاه فراهم می سازد. گلهای آن دارای وضع منفرد و بر دو نوع نر و ماده بر روی یک پایه است.

میوه این گیاه دارای خاصیت مسهل قوی است، در موارد ضعف اعمال روده و بیماریهای کبدی به کار می رود؛ از خواص مهم دیگر این گیاه، اثر ضد ویروسی، میکروبی و ضد سرطان آن است، نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصاره تام گیاه هندوانه ابوجهل ممکن است برای مهار رشد و از بین بردن برخی از سلول‌های سرطانی نظیر حنجره، موثر باشد.

هندوانه کوهی مسمومیت ها را بر طرف می کند

تحقیقات اخیر نشانگر آن است که مصرف گیاه هندوانه ابوجهل همراه با اشعه رادیو اکتیو دارای اثرات متوقف کنندگی در رشد تومورهای سرطانی بوده و در سالهای اخیر  پودر گیاه هندوانه ابوجهل به عنوان ترکیب درمان کننده بیماری‌های قند و دیابت مصرف می‌شود.

این گیاه پر خاصیت در مدیترانه، هند، سیلان، و شمال آفریقا پرورش می یابد و در ایران نیز در لرستان، فارس، کرمان، بلوچستان، کویر لوت و یزد، خراسان به صورت وحشی می روید، همچنین در مناطق کویری، خاکهای قلیایی و شور به خوبی رشد کرده و مقاومت زیادی به تنش آب و شوری دارد.

نام علمی این رستنی محلی capers است که در کوه ها ، ارتفاعات، تپه ها و تاکستان های منطقه آذربایجان غربی می روید و به آن «داغ قارپوزی» (به زبان ترکی) و «خیاروک»(به زبان کردی) نیز می گویند.

این محصول صادراتی اگر با سرکه و عسل در هم آمیخته شود، پادزهری قوی برای بیشتر مسمومیت ها به شمار می رود. همچنین این گیاه کبد را تقویت می کند و درد دندان را تسکین می بخشد ضمن اینکه ریشه آن از بخش های دیگر مفید تر و پر خاصیت تر است.

کد خبر 2088459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha