به گزارش خبرنگار مهر، یکی از آسیب های اجتماعی جدی در حوزه مسائل اجتماعی مساله طلاق است که متاسفانه گریبان بسیاری از خانواده ها به خصوص خانواده های نوپا را در شهر ها گرفته است پدیده ای که به گفته بسیاری از کارشناسان در سال ها و بعضا ماه های اول ازدواج رخ می دهد، مساله ای که خود آسیب است و تبعات بعد از آن آسیب آفرین خواهد بود.
در این میان نه تنها باید بر روی این پدیده ناخوشایند اجتماعی تمرکز کرد و علل آن را یافت بلکه باید در دل آن به پدیده نگران کننده تری مانند طلاق توافقی آن هم در میان زوج های جوان توجه ویژه ای کرد و علت واقعی آن را جویا شد نه علت نظر سنجی آنرا.
مسئولان استان البرز از آمار طلاق در این استان نسبت به سایر استان های کشور ابراز نگرانی می کنند و می گویند اگر این روند ادامه پیدا کند هزینه های زیادی به استان تحمیل خواهد شد و که به نوعی غیر قابل جبران خواهد بود.
البته در طول سال ها و ماه های گذشته اقداماتی در زمینه پیشگیری از طلاق در استان البرز انجام شده است اما هنوز کارشناسان و صاحب نظران این حوزه به یک جمع بندی کلی و کارآمد برای علل وقوع طلاق در استان نرسدیده اند.
بر این اساس بود که ظهر امروز اولین کارگروه تخصصی طلاق با حضور عسگری مدیر کل امور اجتماعی استانداری البرز و نمایندگان دستگاه های اجرایی و دانشگاهی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره کل زندان ها، جهاد دانشگاهی، اداره کل بهزیستی، دادگستری استان، اداره کل ارشاد اسلامی، نمایندگان دانشگاه های استان و ... در سالن شهید رجایی استانداری البرز برگزار شد.
در این جلسه مسئولان استان بر تدوین سند جامع وعلمی در حوزه طلاق تاکید کردند و مقرر کردند با انجام پژوهش های مختلف در حوزه طلاق و استفاده از ظرفیت های دستگاه های ذیربط در این حوزه طی شش ماه آینده این سند تدوین شود تا نقشه راهی برای برنامه ریزی های بهتر در حوزه پیشگری از طلاق در استان باشد.
البرز فاقد مرکز کاهش طلاق است
جانشین معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان البرز گفت: از شش ماه گذشته واحدی در دادگاه خانواده برای پژوهش در پرونده های طلاق مستقر شده است که در این مدت نتایج حاصل از بررسی حدود دو هزار پرونده عدم مهارت های زندگی بیماری ها، اختلالات روانی، مسائل قانونی ، سن زوجین و ... به ترتیب اولویت علت طلاق عنوان کرده است.
معصومه عباسی زاده ادامه داد: براساس اطلاعات به دست آمده بیشتر افرادی که درخواست طلاق داده اند در مرکز شهر زندگی می کردند و متاسفانه در بیشتر طلاق ها خانم ها شاغل بوده اند.
وی با بیان اینکه بهزیستی کلاس های مهارت های زندگی را برای بیش از 14 هزار نفر برگزار کرده است، گفت: در تمامی استان ها در دادگاه خانواده یا در مجاورت آن مرکز کاهش طلاق وجود دارد اما در استان ما این مرکز فعال نیست.
جانشین معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان البرز پیشنهاد داد: گذراندن کلاس های آموزشی مهارت های 10 گانه برای افراد قبل از ازوداج مانند آزمایش ها قبل از ازدواج اجباری شود.
علی بصیر نیا معاون دادگستری استان البرز نیز در این جلسه بر ایجاد زمینه های عملیاتی کردن تئوری ها در حوزه های مختلف به خصوص حوزه آسیب های اجتماعی و طلاق تاکید کرد و گفت: باید بر اساس مقتضیات استان و واقعیت های اجتماعی استان سند را ترسیم کنیم و راه کار ارائه دهیم.
راه کارهای اصلی پیشگیری از طلاق مغفول مانده است
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز گفت: یکی از معضلات عمده در مبحث طلاق عدم توجه ویژه به مابحث دینی و قرآنی است، راهکارهای بسیار خوب و مناسبی در دین و قرآن وجود دارد اما متاسفانه از آنها غافلیم.
حجت الاسلام مسعوی با بیان اینکه در آسیب شناسی دو لایه ظاهری و باطنی وجود دارد، ادامه داد: به لایه های ظاهری بسیار توجه می شود اما متاسفانه به لایه های باطنی به خصوص در حوزه دین و آموزه های آن کمتر توجه کردیم.
وی تاکید کرد: اگر آموزه های دینی در خانواده ها تقویت شود حتی اگر فقر هم در آن خانواده وجود داشته باشد طلاق در آن خانواده اتفاق نخواهد افتاد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز گفت: راهکارهای اصلی را گم کرده ایم باید به ترویج ارزش های دینی، زیبایی های تشییع، سیره زندگی ائمه و امامان بپردازیم و بنیان خانواده ها را مستحکم کنیم.
دستگاه ها از ظرفیت های یکدیگر برای رفع مشکلات بهره ببرند
مدیر کل امور اجتماعی استانداری البرز نیز در پایان این جلسه دو ساعته گفت: استانداری البرز با نقش حاکمیتی که در استان دارد می تواند بین دستگاه ها هم افزایی ایجاد کند تا دستگاه های متولی در هر حوزه ای با آشنایی از عملکرد و توانمندی های یکدیگر در رفع مشکلات استان یاری رسان باشند.
حمید رضا عسگری روند این کارگروه در اولین جلسه خود بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر هر دستگاهی در حوزه آسیب های اجتماعی به موضوع طلاق پرداخته و کارهای خوبی را نیز انجام داده است اما بسیاری از کارها به صورت موازی انجام می شود باید برنامه ریزی و انسجام فعالیت ها برا رسیدن به یک سند راهبردی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه دستگاه ها باید از ظرفیت های یکدیگر باخبر باشند تا بتوانند با همکاری هم در برنامه ریزی برای رفع این مشکلات یاری رسانند، گففت: یک تیم کارشناسی نیز فعالیت های انجام شده دستگاه ها در حوزه طلاق بررسی خواهد کرد تا بتوانیم با جمع بندی این پژوهش ها برای جلسات آینده راهکارهای عملیاتی تری ارائه دهیم.
در این جلسه مقرر شد دستگاه های متولی و حاضر در این جلسه طی 10 روز آینده توانمندی ها و ظرفیت های اجرایی و پژوهشی خود را برای دفتر امور اجتماعی استانداری ارسال کنند تا مستندی از پژوهش ها ی انجام شده در این حوزه آسیب اجتماعی تدوین شود.
نظر شما