به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید سرکار در اختتامیه سومین مسابقه ملی فناوری نانو با بیان اینکه فناوری نانو در سال 80 در کشور مطرح شد، افزود: در گام اول تلاش شد تا توجه مسئولان کشور و سیاستگذاران را به این فناوری نو ظهور جلب کنیم و یادآور شویم که اگر به این فناوری توجه نشود آینده کشور به مخاطره خواهد افتاد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو توسعه و ارتقای محصولات صنعتی را مرهون این فناوری دانست و اظهار داشت: رویکرد ستاد این بوده که آموزشهای حوزه فناوری محدود به آموزشهای کلاسیک نباشد از این رو با همکاری وزارت آموزش و پرورش و استانداریها در 7 استان کشور آزمایشگاههای خاص فناوری نانو ایجاد کردیم.
وی اضافه کرد: در این آزمایشگاهها دانش آموزان میتواند در زمینه سنتز نانو مواد، لایه نشانی، کار با میکروسکوپ SEM، آزمایشهای مربوط به نانو لیفها و تولید نانو کامپوزیت به صورت عملی تحقیقاتی را انجام دهند.
سرکار تاکید کرد: این آزمایشگاهها از تجهیزات ساخت داخل راه اندازی شده است.
وی با اشاره به توسعه این فناوری در مقاطع تحصیلات تکمیلی ادامه داد:در حال حاضر در 14 دانشگاه دورههای دکتری در گرایشهای مختلف نانو فناوری راه اندازی شده است و در 29 دانشگاه در حوزههای نانو دانشجویان دوره کارشناسی ارشد پذیرش میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه آزمایشگاههای موجود در دانشگاهها از نوع آزمایشگاههای تحقیقاتی است، یادآور شد: این در حالی است که در کنار این نوع آزمایشگاهها نیاز به آزمایشگاههای آموزشی برای دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از برنامههای ستاد راه اندازی آزمایشگاههای آموزشی در دانشگاه است تا دانشجویان رشتههایی چون مواد، شیمی و نانو فناوری در این آزمایشگاهها دورههای آموزشی را طی کنند.
سرکار با اشاره به آمادگی ستاد نانو برای راه انداز این نوع آزمایشگاهها در آموزش و پرورش و دانشگاهها یادآور شد: ستاد نانو آمادگی دارد تا یک سوم هزینههای ستاپ آزمایشگاهها را تقبل کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو همچنین به رتبه تولید ایران در حوزه نانو فناوری اشاره کرد و گفت: ایران به لحاظ تولید علم در حوزه نانو رتبه 8 جهانی را کسب کرده است که کشورهایی چون ایتالیا، اسپانیا، انگلستان و استرالیا پس از ایران قررار دارند.
وی با تاکید بر توجه بیشتر مسئولان به این حوزه فناوری خاطر نشان کرد: در حال حاضر داروهای هدفمند وارد بازار شده است و در آینده نزدیک داروها، پارچهها و سنسورهای هوشمند وارد بازار خواهد شد که برای عقب نماندن از این فناوری باید به آن توجه شود.
نظر شما